Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A gazdatest (The Host)

2008.05.07. 13:21 koimbra 5 komment

Nem is oly rég jelent meg végre (?) A gazdatest koreai szörnyfilm. 2006-ban mutatták be, hát kicsit késve de ideért. Láttam pár napja, nem vesztettem volna vele semmit, ha nem tekintem meg. Nem is nagyon akartam írni róla (nem is menne:)), de azért pötyögök pár sort róla: nem ajánlom ezt a szörnyűséget senkinek. Ezek után elgondolkodom azon, hogy a D-Wart mégsem várom meg, hogy megjelenjen, hanem valahogyan másképp tekintem meg.

Szóval egy koreai bázison veszélyes vegyi anyagot öntenek bele a folyóba, eltelik pár év, előjön a vízből egy szép nagy lény, ami csúnya is, éhes is és megállíthatatlannak tűnik.

A filmben az egyetlen jó az a mutáns teremtmény megalkotása, Koreában is a csúcson van a CGI. De a színészek borzalmasak, a történet lassú, vontatott, unalmas, a zene se illik sok helyre. Megijedni egszer sem tudtam, ásítottam helyette.

A koreaiak a folytatást tervezik. Jaj de jó!
Címkék: trágya

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr49458326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.07. 13:42:01

Mostanában szereztem be, hamarosan megnézem az óvaintés ellenére is :)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.05.07. 14:05:49

Sajnos nem ez az igazi dél-kóreai film, amitől híres ezen ország. Anno a tűrhető trailer miatt néztem meg, de '80-as évek Godzilláira emlékeztetett. Egyik szereplő alakítása sem volt jó se a sztori se a kivitelezés, iszonyatos csalódás. 1/10. kb fél éve láttam-de minek...

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.07. 17:53:01

Hát én még várok a Korea-fan magyarázatára, hogy mi is volt ez és mire fel a kritikai éljenzés. Unalmas, mindenki bután és irreálisan cselekszik és még idegesítő is a film. A főszereplő (az apa) játéka viszont hiteles volt.

Real013 2008.05.08. 10:20:48

Nekem kifejezetten tetszett.Szép képi világ,a szörny támadásai is jól kivitelezettek, kicsit lassú film, de cserébe elég rendesen le vannak vezetve a történések. Pár helyen tényleg hülyék a szereplők, de ki tudja, hogy cselekedne ilyen helyzetben egy-egy ember.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2008.06.26. 16:40:45

A fő gond az a filmmel, hogy nem hajlandó magát zsánerfilmnek tekinteni, ezért az ember végig a "most ez mi a halál?" érzéssel nézi.

A Gazdatest nem horror, de nem is paródia. Viszont nagyon erős benne a szatirikus véna, és elsősorban az emberekre összpontosít. Nincsenek benne hősök, vagy ha igen, azok a hollywoodi sablonoknak igazi antipárjai.

(A koreai humor megint csak nehezen fogható egy európai számára, engem leginkább a hongkongi filmek bohóckodására emlékeztettek a jelenetek.)

Nyitottan kell leülni elé, abszolút nem úgy, hogy egy jó kis szörnyfilmet várunk, mert abból csak pofára esés lesz.

Viszont leszögezem, hogy a filmet indító mészárlás a napsütéses folyóparton csillagos ötös.

(A film hozzáállásáról sokat elmond, hogy a szörny első jelenésekor azonnal premier-plánban láthatjuk, jó öt-tíz percen át)
süti beállítások módosítása