Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nsane fikáz rovat: Uwe Boll avagy az istenek a fejükre estek

2008.05.08. 18:59 koimbra Szólj hozzá!

 

A közelmúltban napvilágot látott erősen vírusmarketing szagú videó nyilatkozatairól elhíresült Uwe Bollról gondoltam írok pár sort, hátha valaki nem ismerné őfelsége munkásságát.

 

Most hagyjuk az ősrégi filmjeit, koncentráljunk az újabbakra, amit sokaknak lehetett szerencsétlensége látni. Már csak azért sem lenne fair a régi munkákkal előhozakodni, mert például nem sokan tudnak róla Peter Jackson a Gyűrűk Ura film trilógia rendezője korábban egy egészen más jellegű filmmel lett hírhedt 1992-ben. Ez pedig a Hullajó című über undorító, csesznye, igénytelen horror vígjáték. Maradjunk tehát szigorúan az aktualitásoknál.

 

Uwe Boll eddigi filmjei szó szerint kritikán alulian szarok, még pedig nem az én véleményem szerint, hanem az internetező emberek szerint akik az IMDB adatbázisa alapján a következő módon értékelték az eddigi filmjeit egy 0-tól 10-ig terjedő skálán.

 

Heart of America (2003) = 4.1 pont (1100 szavazat alapján)

House of the Dead (2003) = 2.0 pont (15000 szavazat alapján)

Alone in the Dark (2005) = 2.2 pont (18000 szavazat alapján)

BloodRayne (2005) = 2.6 pont (14000 szavazat alapján)

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007) = 3.8 pont (10000 szavazat alapján)

Seed (2007) = 2.1 pont (1000 szavazat alapján)

BloodRayne II: Deliverance (2007) = 2.5 pont (3000 szavazat alapján)

Postal (2008) = 3.9 pont (4000 szavazat alapján) – Látatlanban…

 

A legtöbb ismerősöm 6 pont alatti filmet meg sem néz, én tehát szó szerint kritikán aluliak Uwe eddigi filmjei. Egyedül egy filmje emelkedik ki a maga 4.1 pontjával, de nem vagyok benne biztos, hogy az 1100 szavazatból nem Uwe szavazott magára 500szor 10 pontot, hogy ezt elérje.

 

Ezek után joggal merülhet fel a kérdés, hogy ki az a barom állat, aki megbízza, hogy egy újabb filmet készítsen, amikor minden eddigi filmje megbukott? Az IMDB tanulsága szerint nem más, mint az Boll Kino Beteiligungs GmbH & Co. társaság. Ami már be is rendelte nem más mint maga Uwe rendezésében a Blood Rayne 3-t, a FarCry-t, illetve a neve alapján „sikergyanús” Zombie Massacre-t, ami egy Wii játékkonzolra készült zombis lövöldözős játék alapján készült borzalom lesz várhatóan 2010-ben. Csak bírjuk kivárni! :-D

 

Mindezek ellenére Uwe egy szeretnivaló emberke a maga feltűnési viszketegségével, amivel megpróbál mozilátogatókat csalni a legújabb Postal című filmjének vetítésére. Ezt támasztja alá a legújabb vírus videójában elhangzó ajánlata is, miszerint a Boxmeccsre - ahol valószínűleg Michael Bay péppé veri a Germán búráját - 10 Postal mozijegyet felmutatva bárki ingyen bemehet nézőnek.


----------
Korábbi Uwe Boll-os Koimbra összeállítás ide kattintva elérhető
Címkék: nsane fikáz

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr70460286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása