Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

IV. Filmtett - Duna Műhely Alkotótábor

2008.05.16. 08:36 Miecs Szólj hozzá!

Tekintsünk körül egy kicsit saját házunk táján is.

Tegnap este folyamán volt szerencsém részt venni Budapesten a BEMfél10 elnevezésű filmklubon, melynek nevéből is kifolyólag a BEM mozi (Margit krt) ad helyet, méghozzá nem más időpontban, mint fél 10kor. Műsoron a Filmtett-Duna Műhely rövid és animációs filmjei voltak, majd beszélgetést terveztek Pálfi Györggyel (Taxidermia, Hukkle) és Patrovics Tamással (animátor). A kisfilmek a 2007-ben megrendezett IV. Filmtett-Duna Műhely Alkotótábor gyümölcsei. A filmeket megéri megnézni, fellelhetjük bennük Drakula reinkarnációját, vagy akár az erdélyi nép indiánjait.

" Feltalálták a rézágyút, van rézangyaluk, totemállatuk meg a rézfaszúbagoly.." (Székelyindiánok)

Filmtett–Duna Műhely Alkotótábor

 

Erdélyi és magyarországi filmfüggő fiatalok gyűlnek össze az erdélyi hegyek közt, évente változó helyszíneken, hogy filmkészítősdit játsszanak. Előkészítenek és szereplőt válogatnak, világosító és hangcsapattal dolgoznak, animációt és speciális effektusokat használnak. Úgy szeretik az új HD technikát, hogy közben nem felejthetik a super8-at és a 16mm-es filmszalagot sem.

A magyar filmszakma legjobbjaitól tanulhatnak. Csak néhány név az előző évek tanárainak sorából: Bálint Arthur, Hajdu Szabolcs, Lakatos Róbert, Mészáros Péter, Pálfi György, Sopsits Árpád.

A Filmtett–Duna Műhely alkotótábor a kétszeres Arany Pálma nyertes Duna Műhely és a kolozsvári Filmtett Egyesület szervezésében jön létre évről évre.

 

VI. Filmtett–Duna Műhely Alkotótábor (2007)

 

HelyszínCsíkszépvíz, Románia

Csoportvezetők

Rendezőcsoport: Pálfi György

Animációs csoport: Patrovits Tamás

Színészcsoport: Mészáros Péter

Operatőrcsoport: Bálint Arthur

Vágócsoport: Lemhényi Réka

Hangcsoport: Várhegyi Rudolf és Beke Tamás

Gyártásvezető: Durst György

Filmológus: Pápai Zsolt

A VI. Filmtett–Duna Műhely Alkotótábor filmjei

 

VII. Filmtett-Duna Műhely Alkotótábor (2008)

 

HelyszínVelence, Magyarország Időpont2008.07.15. – 2008.07.25.

Először Magyarországon, először stúdióban, díszletek közt

Újításokkal hirdeti meg idei közös táborát a kolozsvári Filmtett – Erdélyi Filmes Portál és a budapesti Duna Műhely. Rendhagyó módon idén nem Erdélyben hanem a magyarországi Velencei-tó partján lesz a tábor. A magyar főváros közelségét kihasználva idén először a helyszínen berendezve profi stúdiókörülményeket szeretnénk teremteni, amelyek közt a résztvevők kipróbálhatják a tervezett, épített, bevilágított díszletek közötti forgatás élményét is.

A táborba bárki jelentkezhet Magyarországról, Erdélyből vagy más határon túli régiókból, aki a tábor kezdetéig betölti 18. életévét. Az oktatás és a műhelymunka magyar nyelven folyik. A tábori részvételt pályázat útján lehet elnyerni. A jelentkezéshez szükséges adatlap letölthető a Filmtett – Erdélyi Filmes Portál weboldaláról.

A pályázat tartalma csoportonként változik.

További információk: www.filmtett.ro/esemeny/14

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr24472036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása