Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Speed Racer-Totál turbó (Speed Racer)

2008.05.19. 18:50 koimbra 1 komment


Voltak a fekete-fehér filmek, aztán jöttek a színes produkciók, most pedig ez a csilivili kreálmány. A Charlie és a csokigyár volt talán hasonló, abban láthattunk ilyen színes képeket, de míg Tim Burton munkája hatalmas szórakozás, addig a Wachowski tesók kreálmánya egy bugyuta, hangulattalan vacak. A srácok matchbox rajongók lehetnek vagy kiskorukban sokat játszottak a kisautókkal, ugyanis a vásznon matchbox szerű járgányok suhannak. Erre ráöntöttek több liternyi festéket, kutyultak vele egy picit, ráadásként belőttek maguknak némi anyagot, csak úgy az összehatás kedvéért és kész is lett a Speed Racer.

 

 

A film főhőse Speed Racer (Emile Hirsch), aki bátyja nyomdokain suhanva híres autóversenyző lesz, azzal a kocsival, amelyet otthon barkácsolnak össze. A srác az egyik legnagyobb tehetségnek számít. A Royalton cég vezetője keresi fel ajánlatával őt, ami visszautasíthatatlannak tűnik, Speed mégis nemet mond. Royalton pedig felfed előtte néhány titkot és megfenyegeti, hogy talán soha többet nem ülhet volán mögé. De SR nem keseredik el és még segítséget is kap.


Nem igazán tudom mit keresnek itt ezek a színészek. Fájdalmas volt látni, ahogy ebben a katyvaszban játszani próbálnak. Emile Hirsch talán titkon vagy vállaltan autóbuzi, ezért ülhetett a főkormány mögé mikor vigyorogva bekerült a filmbe. Susan Sarandon, John Goodman erősen eltévedt vagy ők is belőtték magukat, mikor aláírták a szerződést. A majom még úgy elment, de a kiscsávót a forgatás közeléből is elkergettem volna, hagyták volna ki a forgatókönyvből.

 

 

Wachowski tesók a Matrix-szal robbantak be igazán a köztudatba, az első rész mára klasszikus, a trilógia pedig jól tejelt, ezután jött a V, mint Vérbosszú, ami nem hozott olyan jól, de a kritikusoknak és a nézőknek tetszett (imdb-n a 151. legjobb film). Tehát nézzük: Matrix Távol-Kelet, V, mint vérbosszú képregény. Hát persze, hogy adta magát a Speed Racer film, sok ezernyi manga és anime mű közül erre csaptak le. Az eredeti verzió Japánban futott a tévékben a 60-as években, később képregény formájában is lapozható volt. A páros próbálkozott serényen, de müvüket egy 6 (esetleg 8) éves szintjére süllyesztették, ráadásul a fordulatok is egyéb dolgok fényévekkel előre kiszámíthatóak.


120 millió dollárba (előzőleg 180-ról is volt szó) került a Speed Racer. Megérte? Nem! Aki erre pénzt adott megérdemelten bukta el a pénzét. Nem hiszem el, hogy magukban az alkotók, a producerek nem képzelték el, nem pörgették le a film egyes jeleneteit, képkockáit. Egyszerűen nem működik ez a film, ha képesek lettek volna kevesebb pénzben, kisebb alkotásban gondolkodni, talán még valami nézhetőt is lepakolnak az asztalra. Egy egyórás rajzfilm a Cartoon Networkön jobb ötlet lett volna, mert ez így ebben a formában emészthetetlen.

 

Értékelés: 25 %

 

imdb: 6.6

rottentomatoes: 34 %

 

 

Wachowski tesók eddigi filmjei


Cím

Amerikai bevétel
(millió $)

Összbevétel

(millió $)

Előállítási költség (millió $)

Bérgyilkosok (Assassins)

30

83,5

50

Fülldetség (Bound)

N/A

3,8

6

Matrix (The Matrix)

171

460

63

Matrix: Újratöltve (The Matrix: Reloaded)

281

738

150

Mátrix: Forradalmak (The Matrix: Revolutions)

139

425

150

V, mint Vérbosszú (V for Vendetta)

70

132

54

Speed Racer

29

42

120

A Bérgyilkosoknak a forgatókönyvét írták ott Brian Helgeland is besegített. A V, mint vérbosszút pedig szintén írták és ők voltak a producerek, de nem rendezték a filmet.

A Speed Racer esetében még bevétel emelkedés várható

 

A film első hét perce

Speed Racer Music Video

 

és egy kis poén

 

 

Címkék: akció iromány 25 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr2477307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonzalesz 2008.05.21. 16:47:16

Kíváncsi lennék vajon a matchboxosok fizettek e ezért a filmért valamennyit. Ha igen, akkor a 120 milla töredékét kellett csak előteremnteniük Wachowskiéknak.
Írtó rossz film volt, nálam az év legrosszabbja
süti beállítások módosítása