Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Gyilkosság online (Untraceable)

2008.05.29. 19:01 koimbra 5 komment



Sorozatgyilkosság, nyomozás megspékelve egy kis internetes bűnözéssel. Már csak némi új ötlet, kreatív gondolat kellene. Eredetiség? Arról lassan már álmodni se merek. A Gyilkosság online nem is árul zsákbamacskát, a Fűrész sikerének hullámi között evezett be a mozikba.


Az alapszitu az, hogy adott egy weboldal, ami ha éppen működni kezd, akkor egy áldozat látható a monitorokon keresztül, minél többen kattintanak a honlapra, annál valószínűbb, hogy az a valaki el fog halálozni, pl. a látogatók számának a növelésével egyre több méreg jut az áldozat szervezetébe, vagy a egyre több kénsav kerül a vízzel teli tartályba. Az FBI rá is áll az ügyre, az egyik legjobb számítógépes/internetes nyomozójuk vizsgálja az eseteket. Ez a netes zseni nem egy szemüveges, elhízott kocka, hanem egy szép, vékony, egyszerre 4 monitor előtt ülő kocka, ő Jennifer Marsh (Diane Lane).


Gregory Hoblit rendezőt személy szerint sajnálom, de lehet, hogy inkább magamat. Visszagondolok a Legbelső félelemre, Frequency-re vagy a Letaszítvára és az jut ezekről nekem eszembe, hogy kiváló, szórakoztató filmek voltak ezek. Azóta se a Hart háborúja, de a Törés nem ért fel ezekbe a magasságokba (ott még a csavarba is nagyon bele lehetett kötni), sajnos a Gyilkosság online sem fog, de nézhető és legalább nem tesz úgy, mintha ő találta volna fel a spanyolviaszt. Izgulni pedig csak igen kevesen fognak, inkább azért érdemes aggódni, hogy az internet segítségével valaki ne változtassa meg az adataimat az egyes szerveknél.


A forgatókönyv szerint a gyilkos csak az amerikai IP címeket engedi a weboldalra. Érdekes, zászlólengetés helyett sötét képet fest a társadalomról. Mindenki gyakorlatilag egy potenciális gyilkos. Pedig nem csak az amcsi jóemberek ilyen kis kíváncsiak, hanem mindenki ezen a kis planétán. Az emberben ott rejtőzik az állat, lehet, hogy nem ragad kést, puskát, nem töri furmányos gyilkos szerkezeteken a fejét, de nézni azért szeretik, titkon ez kell a népnek, látja, többet akar, van rá kereslet. Csak nehogy valami unatkozó eszement ebből merítsen ötletet.


Értékelés: 60 %


Mondjuk nem vagyok egy nagy szakértő, de azért gondolom, ha valaki egy honlapot üzemeltet, akkor egy szolgáltatónál venni kell tárhelyet vagy ilyesmit. A szolgáltató meg csak rájönne, hogy ilyen cucc van az ő szerverén. A nagyon király FBI is olyan profin le tud kapcsolni ezt meg azt, hogy kevés erőlködést kellene kifejtenie egy ilyen lekapcsolásához. Mondjuk megindokolják a filmben, hogy miért nem lehet, de valamiért nem tudom lenyelni egyből.


imdb: 6.0

rottentomatoes: 15 %


Nsane véleménye a témáról

Előállítási költség: 35 M $

Amerikai bevétel: 28,6 M $

Összbevétel: 51,1 M $


 

Szereplők:

Eric Box      Billy Burke
Griffin Dowd     Colin Hanks
Jennifer Marsh     Diane Lane
Michael     Tim De Zarn
Owen Reilly     Joseph Cross
Stella Marsh     Mary Beth Hurt
Tom Moy     Daniel Liu


 



A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr72493877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.05.29. 20:41:13

a trailer pofás...annó a félelem.com is valami hasonló volt, nem? Nem igazán emlékszem már..

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.05.29. 23:34:25

Megnéztem én is, nézhető de könnyen felejthető kategória...

mr.bubsy (törölt) 2008.05.30. 10:11:05

kiváncsiságból lehet megnézem.
edemem: igen, nekem is rámlik valami félelem.com.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.05.30. 11:19:31

Én láttam is, de már nem nagyon emlékszem rá, csak, hogy nem tetszett.
Ott arról szólt a sztori, hogy aki bejelentkezett a fear.com-ra, az meghalt egy bizonyos idő elteltével.

Ja és volt még a gyilkosság.com is

n3whous3 2008.07.22. 13:00:02

Tele van tonnányi faszsággal, infós tudáshátterű egyéneknek nem ajánlott, mert a fejüket tépik a sok faszságtól C-:
süti beállítások módosítása