Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

The Andromeda Strain -2008 minisorozat

2008.06.29. 16:39 koimbra Szólj hozzá!

 

1971-ben készült az Androméda törzs Michael Chricton könyve alapján. Azóta eltelt pár évtized, Chrichton műveit pedig előszeretettel filmesítették még, ő maga is sikeresen bekerült Hollywood áramlatába, ír és néha rendez is. Ridley és Tony Scott gondolt egyet és elővették újra az Androémda törzset, de nem a mozik számára alkottak, hanem egy minisorozat ötletével rukkoltak elő.

 

Mi is az az Androméda törzs? Egy katonai műhold lezuhan egy kisvárostól nem messze, egy pár lel rá, úgy gondolják nem hagyják itt, beviszik a faluba. Később egy katonai felderítő arra tévedve már csak hullákat talál. Összeállítanak egy nagy agyakból álló csapatot, hogy fékezzék meg valahogyan ezt az Androméda-törzs nevezetű vírust.

 

 

Az 1971-es film 130 perc volt, a minisorozat pedig két 80 perces epizódból áll. Nem vacakolnak az elején, semmi fölös duma, kb. 10 perc alatt össze is hozzák a nagyon titkos laborban a tudósokat. A főszerepre megnyerték Benjamin Brettet, ő a legismertebb arc itt. A sorozatrajongók viszont a többi színészt is beazonosíthatják kapásból, hisz a többségnek elég nagy tévés múltja van. A rendezői székben pedig nem a Scott fivérek valamelyike, hanem Mikael Salomon csücsülhetett, ő is inkább a tévé számára ügyködik, legutóbbi mozis próbálkozása az Vízözön volt Morgan Freemannel, de nem teljesített jól a kasszáknál.

 

Az Andromeda Strain-hez tehát sikerült egy jó csapatot verbuválni és a kezdés sem rossz. De sajnos a megvalósítás már annál rosszabb. A nyugodt hangvétel, ahogy beszélnek itt kifejezetten idegesítő, lehetnének néha kicsit idegesebbek vagy valami hasonló. A cselekmény pedig nem pörgött túlzottan, ezt elvártam volna, főleg, hogy Scotték ott figyeltek a háttérben. Mintha muszájból készült volna az egész, mintha a színészek pont akkor keltek volna fel, mintha a rendező is inkább gyorsan le akarta volna tudni az egészet. Hiányzik a hangulat, nincs izgalom. A második epizód is jól kezdődik, de az is hamarosan az unalom szintjére csökken. Talán csak a csúcs laborra csodálkozhatunk rá egy csöppet.

 

 

Roppant bosszantó, hogy nem voltak képesek egy szórakoztató minisorozatot letenni asztalra. Néha ugyan magukhoz térnek vagy a vágó maradt egyedül a szobában, mikor össze kellett rakni a filmet és akkor úgy csinálta, ahogy kedve tartotta, de sajnos ezek a fellendülések sem tartanak sokáig, egyértelműen volt pár felesleges jelenet is. Mikor pedig rájönnek néhány nagy dologra, ott sem éreztem azt a nagy meglepődést, pedig lehetett volna egy kisebb döbbenetet kiváltani. Ez bizony egy 25 %-ot érdemel meg összesen, csalódás.  Üzenetet kéne küldeni egy múltamba egy féregjáraton keresztül, hogy még véletlenül se nézzem meg.

 

 

 

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr37544695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása