Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ne szórakozz Zohannal (You Don't Mess with the Zohan)

2008.07.24. 19:45 koimbra 9 komment

Zohan titkosügynök Izrael ásza, fél kézzel elbánik bárkivel, lerendez bármit pillanatok alatt, átrúgja a falat, elkapja a golyókat, úszásban sincs párja. De ő ezt unja már, fodrász szeretne lenni titkon, így a következő bevetés kapóra is jön számára. Úgy intézi, hogy hallottnak higgyék és új névvel új életet kezd New Yorkban fodrászként. Mellesleg az idős nők majd megvesznek érte, ő pedig szintén, néha nem csak új hajvágyukat elégíti ki.

 

Az Adam Sandler vígjátékok nagy általánosságban nem túl rosszak (szerintem), akad köztük kifejezetten kedvelhető is. A szekér jól megy, dőlnek a milliók, persze, hogy aztán előbb-utóbb csak elszáll az ötlet, a maradék humor, de úgy van vele a sztár, hogy bármit is csinál, abból siker lesz. A pisi-kaki poénok valamilyen szinten itt is megvannak, de a(z egyik) fő irányvonal Zohan nagy örömrúdja, ezt ki is kell hangsúlyozni persze többször, ő lenne a nagy über macsó. Aztán persze könnyedén teszi rendbe a helyi kisebbségi konfliktusokat.

 

Zohan akcentusa egy idő után idegesítővé válik, jó lenne ha nem beszélne folyton, de nem áll be a lepénylesője soha. Rob Schneider kötelező elem a Sandler filmekben, ebben is itt van, de minek? John Turturro is néha feltűnik ezekben a filmekben, neki azért kár égetnie magát ilyen vackokban.

 

Jó vígjátékokra vágyók kerüljék ezt a filmet, poén egy deka sincs benne, de baromság annál több. Nem vettem komolyan, nem lehetett önfeledten szórakozni rajta.  Egyetlen megmosolyogtató jelenet pedig az, mikor Mariah Carey-t f buta libának ábrázolják, ezért talán megérdemel 1 %-ot ez a vígjátéknak nevezett valami, egyébként az egész humortalan, erőltetett. Talán Sandler is majd jobban odafigyel a következő munkájára, mivel nem éppen tervszerűen teljesít a film (a 100 millió se lesz meg talán), de hogy Dennis Dugan rendezővel még forgat együtt arra fogadást kötnék (5 filmet forgatták már együtt). Én nem fogok Zohannal szórakozni, messzire elkerülöm, ha lesz folytatás annak sem megyek a közelébe.

 

imdb: 5,6

rottentomatoes: 34 %

 

Büdzsé: 90 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 97,7 M $

Eddigi összbevétel: 123,1 M $

 

Szereplők:

Adam Sandler (Zohan)
Emmanuelle Chriqui (Dalia)
Barry Livingston (Gray Kleibolt)
Nick Swardson (Michael)
Rob Schneider (Salim)
John Turturro (A Fantom)
Mariah Carey

 



Címkék: iromány vígjáték 0 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr6583839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joey89 2008.07.24. 20:13:45

Hát szerintem egyáltalán nem rossz,nem olyan jó mint a férj és férj,de szerintem fölöslegesen húztad le ennyire.

smiths 2008.07.24. 20:27:35

Ez a film nem, hogy 1 %, de legalább minusz 1000...szenvedtema filmen, nincs egy poén benne, ahogy írtad csak a fütykösével van el...szánalom ez a film

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.07.24. 23:49:36

Nem mondom hogy jó, de azért végig lehet nézni, akad benne néhány poénos jelenet. A Rottenes 34% szerintem reális.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.07.24. 23:57:03

Akkor lehet, hogy mégis jól döntöttem ma a moziban. Pedig az új X-akták is egy nagy határ szar. Érdektelen, unalmas, nevetséges.

Gibson44 · http://nagyfonok.blog.hu/ 2008.07.25. 00:23:21

Én is tervezem megnézni bár most, hogy így lehúztad...
Mondjuk az előzetest most megnézve találtam benne egy két jó poént. :))

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.25. 10:37:14

Szétnézve a neten úgy általánoságba vagy azt mondják róla, hogy rossz vagy pedig dícsérik, közepesre nem nagyon értékelik

Repce Manó 2008.07.28. 12:26:05

Ízlések és pofonok, részemről az év legjobb vígjátéka...

kinek mi a vicces??? 2008.08.03. 21:11:12

láttam már szar filmet na ez
NEM tartozik azok közé de nem egy horrora akadva (pl) jó most mondhatam volna másik vicces filmet is de úgyis fikázná valaki szóval mind1 azért meg lehet nézni de ha valki nagyon sóher akkor ne moziba néze meg hanem töltse le
hát nem ??? úgy megéri azt a 1 és fél 2 órát

Vészmadár 2008.08.04. 15:32:50

Ha nem tolták volna el a poénok nagy részét ennyire a gerontofília felé, akkor egészen jó kis vígjáték lett volna. Így azonban 2/10.
Ami egyszer vicces, azért az nem visz el egy filmet....
süti beállítások módosítása