Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

How she move

2008.08.03. 22:16 Miecs 1 komment

Hát ... azért így kezdem mert én többet vártam. Többet mert valahogy az ilyen típusú filmekből mindig más lesz, mindig máshogy alakul, és mindig van bennük valami új. De ez??? oké van benne valami új, de az az új annyira semmitmondó.. szerintem.

Szóval a sztori: van egy lány aki egy magániskolába jár, szép jövő elé néz. Meghal a testvére, már nem tudják támogatni tanulmányait, haza kell mennie a gettóba. Visszakerül a gettó sulijába de mindenki kinézi onnan. Természetesen elhatározza, hogy ki fog törni innen, és a vizsgája is sikerülni fog amivel visszakerülhet a magánsuliba. Vizsgát persze elbukja, próbál közeledni a gettóbéliekhez de nem jön össze, fény derül arra, hogy milyen is volt a nővére. Egyetlen kiút a gettóból, ha megnyerik a táncversenyt. De ahhoz meg nincs csapata akivel táncoljon... egy kis romantika, egy kis gettó, egy kis pofátlanság, egy kis szemétség, egy kis gettóharc, egy kis büszkeség és lám lám megnyerik, nem is gondoltuk volna.

A legnagyobb bajom a filmben, hogy bármilyen szál is jelenik meg benne, az biztos nincs kidolgozva, és nem értem miért. Ott van a szerelmi szál: nincs kidolgozva, csak egyszer csak beleszeret a csaj a srácba és akkor minden happpy, a végén smaciznak és kész. Ott van a család fájdalma: azon kívül, hogy anyuka néha kiakad, és majdnem szétesik a család azt annyira mégsem érezzük fenyegetőnek, hogy esetleg tényleg szétesne a család, meghalt a tesó és nem érezzük, hogy ez annyira fájna a lánynak, ergo nincs kidolgozva. Ott van a cél, hogy visszakerüljön a suliba: persze csak kapkod, mert nem tudja az ember, hogy mihez is kezdjen egy ien helyzetben, de hasztalanul, feleslegesen kapkod, váltogatja a csapatokat, kuncsorog, de mégsem, próbálkozik, de mégsem, feladja, de mégsem, és ezt nem érzékeljük, pontosabban mindeközben mi nem azt érezzük, hogy annyira nem tudná, hogy mit cisnáljon és annyira szeretne rájönni és annyira keresi az útját.

Egyetlen hatalmas pro van a filmben: a tánc. Azok a mozdulatok, azok a táncok. Hát igen ez nem annyira hiphop, sem rnb, ez a tipikus sulis ösztönzőtánc, a tipikus ilyen katonás fegyelemmel, óramű pontossággal és a mozdulatok tökéletességével kitűnő táncok. Hát nem egy Step up az is biztos, inkább a Lökd a ritmussal (Stomp the yard-dal) lehetne párhuzamot vonni, mert a táncok, a  mozdulatok az ott látottakhoz hasonlítanak. Valamint a hang/zene sem Step up hasonmás, hanem az a tipikus skandálás, amikor buzdítasz egy csapatot.

A film 2007es, de Amerikában is csak 2008. januárjában mutatták be, nem siették el a dolgot. Magyarországon én vártam, hogy majd a mozikba kerül és nem... Igazából, ha Koimbra nem szól, hogy kiadták dvd-n, akkor észre sem vettem volna és vártam volna a moziplakátokat. Valahogy meg is értem mostmár, hogy nem adták le a mozikban.

Nálam 10/6.

szereplő(k):
Tre Armstrong (Michelle)
Clé Bennett (Garvey)
Rutina Wesley (Raya Green)
Melanie Nicholls-King (Faye Green)
Keyshia Cole (önmaga)
DeRay Davis (önmaga)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr56599060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.04. 06:29:51

Nekem nem tetszett, le is húztam. Nem voltak jók a táncok, a szereplők meg harmatgyengék voltak.
süti beállítások módosítása