Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hellboy II: Az Aranyhadsereg (Hellboy II: The Golden Army)

2008.08.21. 14:16 koimbra 9 komment

„We are the best kept secret in the galaxy. We monitor, licence and police all alien activity on the Earth. We're your first, last, and only line of defense. We live in secret, we exsist in shadow. „-Azaz röviden a Men in Black csoport az egyetlen titkos védelmi vonal, amely megvédi a Földet a földönkívüliektől. Hellboy-t gyakorlatilag kérdezés nélkül vennék fel ebbe a csapatba, ha ugyanahhoz a képregénykiadóhoz tartozna, de a fekete öltöny is elég rosszul állna rajta.  A Káosz Birodalmából  érkezett, ő a pokolfajzat és egy szigorúan titkos szervezet tagja, mely fura lények elfogására specializálta magát, védi a várost, a bolygót a különféle rossz szándékú fajzatok ellen, ha elbuknak nincs ki megvédje az embereket ezektől a csúfságoktól.

Anno az emberek sokat háborúztak a többi bolygón élő fajjal, míg végül békét kötött a két tábr. Nuada herceg nem nyugodott bele az évszázadok során abba, hogy apja békét kötött az emberekkel.  Győzelemre álltak és most bújdokolniuk kell. Elérkezettnek látja hát az időt, hogy háború köszöntsön újra a Földre és visszavegye azt, ami az övé. Útjában persze ott áll Paranormális Védelmi és Kutató iroda csapata: Liz, Abe és az emberek elől való bújkálást unó Hellboy (aki ha a helyzet úgy hozza öklén kívül szó nélkül kapja elő a nagy benga pisztolyát) no meg a nyakukra odarendelt új felügyelő Johann Krauss is

 Gullermo del Toro nevét meghallván szinte biztosra vehetjük, hogy csalódás nem érheti az embert. Persze csak akkor, ha az ember fogékony a nagy-nagy olykor gyermeki fantáziára, a különös lényekre. Del Toro Hollywoodba a Mimic-A júdás fajjal köszönt be (aminek azóta jó pár folytatása született), aztán a Penge második részével lepipálta az elődjét, majd jött még egy képregényhős a Pokolfajzat, amelyből sikerült egy hangulatos filmet készíteni. A Faun labirintusa pedig az év filmje volt, már ott is megmutatkozott a képzelet, bár érezhetően visszafogta magát. Amit abba a produkcióba nem került bele, az a Hellboy 2-be igen. Mindenféle kreatúrát felvonultat Del Toro, mintha egy Gyűrűk Ura light filmet néznénk. Itt a különféle szörnyeké, lényeké a szerep, az emberek teljesen a háttérbe szorulnak, nevezhetnénk magunkat a megmentendő vagy leigázandó csoportosulásnak.

Az előző rész hangulata maradt, a poénok szintén, de már a zsúfoltság jegyei erősen mutatkoznak. A mozi gördül előre szépen egyenletesen, mi meg láthatjuk a felvonultatott lények garmadáját, jönnek kis tündék, láthatjuk a Trollpiacot, no meg természetesen az Aranyhadsereget. Ennek tetejébe kapunk nem egy, de rögtön két szerelmi szálat is, amely csöppnyit feleslegesnek hat, talán ez az egyik legnagyobb negatívuma a produkciónak, de még ebbe is sikerült belecsempészni némi humort. A másik probléma nem is gond igazán, hiszen a képregényekben is elég sokszor látni ilyet, mikor a hős harcol és a társai nem avatkoznak bele, mintha megfeledkeztek volna róluk.

 A Pokolfajzatot ezúttal is Ron Perlman alakítja, rossz is lenne ha nem ő lenne a piros máz alatt. Ő maga a nagy Piros lény. Doug Jones-t se hagyták ki, ő ismét Abraham Sapien-t alakítja. Jones-ra mindig lehet számítani, ha fura hacukákat kell felhúzni, ő volt az Ezüst Utazó a Fantasztikus négyesben, de A faun labirintusban is alakíthatott. Luke Gross is egy rakat smink alatt játszik, de ez nem akadályozza meg abban, hogy a mozgáskultúrája látványos legyen. A film szerinti ikertestvére Anna Walton alakítja Nuala hercegnőt, aki Nauda herceghez hasonló sminket visel, de ő nem csillogtatja meg harci tudását (Waltont a Mutant Chroniclesben is láthattuk, ahol jobban nézett ki). És ne felejtsük ki Selma Blairt sem, aki szó szerint tüzes asszonság.

Del Toro filmje vicces és látványos, élvezhető és hangulatos.  A rendező látszólag teljesen szabad kezet kapott az Universaltól, annak ellenére, hogy az első rész egy kisebb bukta volt a mozikban, ezért a Sony elpasszolta a jogokat. A Pokolfajzat második kalandját 75 %-ra értékelem, elszórakoztam rajta, jó volt látni, hogy Del Toro még nem fogyott ki az ötletekből,de valahol mégis öncélúnak hat és néhány elpukkantott petárda helyett kaphattunk volna egy jobb tüzijátékot is.

 

Imdb: 7,7
rottentomatoes: 87 %

Aki teheti feliratosan nézze (vagy anélkül), mert az eredeti hangok szerintem jobbak, mint a szinkron.

Büdzsé: 85 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 75 millió dollár
Eddigi összbevétel: 100 millió dollár

Az első rész 66 millióból készült, 59,6 millió dollárt hozott Amerikában és 99,3 millió volt az összbevétele


Címkék: akció iromány képregényfilm 75 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr70626020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attttti 2008.08.21. 17:51:57

Mondjuk ez is egyéntől függő de nekem a szinkron is tetszik

Armida Galina 2008.08.21. 19:43:09

Ezt is eredeti hanggal néztem ( ahogy a Batmant ) és nézhető. Érdekes az a sok különös lény benne. :)

VVega · https://debugme.eu/ 2008.08.21. 19:55:06

Szerintem se rossz annyira a szinkron. A film látványos, pörgős, csak közben teljesen elsikkad a történet és a szereplők se túl kidolgozottak.

sándorvagyok 2008.08.22. 18:51:04

Adjanak egy kamerát meg 80 milliót, kiélem én is a fantáziát. A forgatókönyvet egy csapat óvodás írta biztos, del Toro meg megcsinálta.
Ilyet egy jó képzelőerőjű ember le tud tenni bármikor az asztalra.

Dante · http://videodrome.freeblog.hu/ 2008.08.22. 19:50:50

Jajj de jól tettem, hogy nem moziban néztem először x)
Majd dvd-n beszerzem, de szinkronnal én ezt nem fogom megnézni. Reviczky meg kapja be, hogy nem fogadta el a szinkronizálást és ment inkább horgászni...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.23. 09:32:32

Láttunk már olyat, hogy valaki kapott milliókat, azt hitte jó képzelerővel rendelkezik és mi lett a vége? Mondjuk pl. Uwe Boll

Andrea 2008.08.23. 12:55:09

Nekem csak egy nem tetszett, hogy az elfek meghaltak. A herceg nem volt gonosz, csak elkeseredett.
Nekem fájt, amikor a jó Hellboy szétlőtte az erdőisten fejét.
A szomorú hangulat miatt, csak 8 pont a tízből.
Egyébként mese, és a mesék közt az egyik legjobb.
Jobban megfogott, mint a Batman.
Csak a meselények halála igazán rossz húzás volt.

Ui.: Valaki adhatna nekem is 80 misit. :D Vannak bizarr elképzeléseim. ;-)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.23. 13:04:38

Hát...hogy nem volt gonosz, azzal vitatkoznék, mivel az embereket akarta leigázni és ezt erőszakosan akarta véghezvinni. Lehetett volna akkor már úgy, hogy tárgyaljon először, aztán harcolni.

Andrea 2008.08.24. 12:48:05

Tekintettel a fajtánk okozta károkra, nem lett volna annyira tragikus az emberiség leigázása.
Az elfek halála jóval fájóbb volt.
Még szerencse, hogy ez csak fikció, egy mese.
süti beállítások módosítása