Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Rozsomák: csata a rendező és a stúdió közt

2008.08.22. 23:21 koimbra 8 komment

Nagy vita megy egyes filmek körül, nemrég a Babylon A.D.-ról pletykáltak ezt-azt, amit csak később cáfoltak meg, azt is úgy magyarázták, hogy a főszereplő és a rendező, aztán meg a stúdió és a rendező véleménye nem egyezett, de ezek a veszekedések nem voltak durvák, csak a film javára szolgált. Mostanában a Megtorló második részével kapcsolatban is volt egy kis összeveszés, mivel olyan filmet akart a stúdió, amelyet a gyerkőcök is megnézhetnek (PG-13 besorolás), aztán végül győzött a józan ész, no meg a netes reakciók az előzetessel kapcsolatban, így R besorolást kapott a film.

Most pedig a Rozsomák (azért sem Farkas) mozi kapcsán kapott össze a stúdió és a rendező, Gavin Hood. Hood egy komorabb filmet képzelt el, több akcióval, de a Fox alelnöke Tom Rothman tinibarát verziót akar, amire a 13-14 évesek is beülhetnek, egy sokkal vidámabb hangulatú filmet szeretne. Rothman beleszólt még néhány dologba, volt olyan jelenet, amit a rendező nélkül vetetett fel, a saját szája íze szerint egy díszletet pedig át is festetett, mert nem tetszett neki a sötét, komor szín.

Egy Rozsomákról szóló film nem gyerekmozi, nem kellenek szép rózsaszín hátterek. Itt pörögjön az akció, Rozsi henteljen, menjen előre, csapjon össze szépen Kardfoggal meg Deadpoollal. Ne csesszék már el jópofizással.

Címkék: rozsomák

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr95628587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.08.23. 04:55:50

De most nehogy már hazavágják a szórakozásunkat :(

viks 2008.08.23. 09:33:57

jah nehogymár elcsesszék, hogy nem nézhetünk kigombolt felsőtestü szőrös férfiakat - ja, hogy ebben a kontextusban ez homi dolog?

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.08.23. 16:21:38

Szerintem nyugodtan lehet farkas magyarul. Nem tökmindegy? Az angol eredeti szónak is van farkasos hangzása, Jackman pofaszakálla is farkasra hajaz. A Wolverine szónak legalább van valami zenéje angolul, de a rozsomák teljesen hülyén hangzik magyarul.

Koimbra · http://filmdroid.hu 2008.08.23. 16:58:12

Szerintem nem mindegy. A képregényes oldal szerintem teljes mellszélességgel a Rozsomák mellett áll, nekem egyébként a Farkas teljesen idegen. Ne változtassák meg a képregénybeli neveket, ha lehet...

skaven 2008.08.24. 17:33:49

hat igen, a dark knight is olyan kis vidam-rozsaszin film volt meg penzt sem hozott ugye...
barmok.

Koczy · http://koczy.wordpress.com 2008.08.25. 10:59:33

No, előbb a Megtorló, most meg ez. Hát mi van itt? Én elhiszem, hogy a stúdió érdeke az, hogy minél többen megnézzék a filmet. De az is igaz, hogy a Wolverine nem tündérmese, mint ahogy a Megtorló sem. Szóval ezekből NEM LEHET/SZABAD "tinifimet" csinálni. Az más kérdés, hogy amilyenek a mai tinédzserek, bármit meg lehet velük nézetni :)

spongebob 2008.10.21. 10:06:22

Kozynak igaza van;a mai tinik már sokkal "ellenállóbbak" mint régen. Hogy mit is csinálnak a srácok ha összeverődnek valameilyküknél és nincs otthon az apu meg az anyu...?Por*ót meg horrorfilmet néznek... Vagy az iskolában hogy beszélnek egymás közt...(nyomdafestéket nem tűr).

Wolf 2008.10.23. 10:28:48

Visszatérve a magyar névre, egyáltalán nem mindegy és nem csak a hangzás miatt nem. A rozsomák egy aránylag kis állat (Logan sem túl nagy ember), ennek ellenére a világon a legagresszívebb és iszonyatos erő van benne - még a grizlik is inkább elkerülik. Semmi bajom a farkasokkal, sőt, de a karakternek abszolút semmi köze hozzá. Csak ráadásként a farkasok falkában élnek, és erős csapatszellemmel bírnak, ami ugye nem igazán jellemző a mi Rozsomákunkra. Ezúton is tiszteltetem a drága fordító urakat/hölgyeket...
süti beállítások módosítása