Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Egy horror remake lenyomta Ridley Scottot

2008.10.12. 20:26 koimbra Szólj hozzá!

Hétvégi amerikai mozis eredmények

 

Új bemutatók:

Tavaly mutatták be a [REC] spanyol horrort, amely nem ment sem Amerikában, se nálunk, de sok más szerencsés ország láthatta a mozikban. A nagy amcsi filmgépezet le is csapott rá, mivel elismerően nyilatkoztak róla mindenhol (rottenen is 94 %-on áll), és alig telt el egy év az eredeti film bemutatása óta már látni lehet a hollywoodi változatot Quarantine címen. A kritikák gyengébbek, mint a [REC] esetében, de még így is jónak mondható, főleg horror esetében, a firkászok 64 %-a találta jónak A pénteki eredmények alapján úgy tűnt még, hogy a hétvége nyertese ez a horror lesz, azonban csak a második pozícióval kénytelen beírni. Szintén várható lesz majd szerintem amásodik rész, hiszen a [REC]-nek is készül a folytatása, egy elég gyenge teaser posztert már készítettek hozzá.

 

Harmadik helyen startolt a Hazugságok hálója (Body of Lies) és Russel Crowe ide, Leonardo Di Caprio oda csupán csak 13 milliót sikerült összeszedni, ami egy gyenge közepes eredmény. Az imdb-n 8,1 -en áll, a kritikák alig több, mint fele nyilatkozott pozitívan Ridley Scott filmjéről. Az akció-trhiller David Ignatius regénye alapján készült. DiCaprio két évvel ezelőtti filmje a Véres gyémánt 8,5 milliós indítás után 57 millióg vitte, így bizakodhatnánk, hogy ez a film hozza a 70 milliót simán, csak az a film decemberben került bemutatásra, téli szünet előtt, ahol megszedhette magát. Jó eséllyel a Hazugságok hálója 50 millióig eljuthat, nemzetközi porondon szépíthet.

 

A rugbyre vagy az amerikai focira általában elmegy a sportág rajongóinak egy része, no meg az is aki kedveli az ilyen alkotásokat és 30 millió szinte biztos, a Giridron Gang is hozta a szintet 2 éve, George Clooney rendezése, a Bőrfejek is átment a harmincason, csak kár, hogy ennek kétszeresébe került. A The Express igaz történeten alapszik, a rottenen a kritikák 64 %-a pozitív, csak a közönséget hagyta hidegen, az 1685 dolláros moziátlag kudarc.

 

Tizedik helyen figyel a Szikraváros (City of Ember), nem tudom ki hogy van vele, de nem éreztem túlzottan a nagy igyekezetet a stúdió részéről, hogy reklámozni akarná ezt a művet. Az új filmeket futtatják különböző oldalakon, nyomatják a posztereket, tv spotokat, itt szvsz kevés volt a marketing. 2022 moziban indult el a film, de már a rajtnál elvérzett, moziátlag 1583, lehet készíteni számára a polcot, ahova kirakják, nem sokáig vetítik. A Walden Media idén befürdött már a Narnia második részével (bár nemzetközileg szépen jövedelemezett), a Szikravárosnál talán abban bízott, hogy a regényt sokan ismerik és a fantasy név elég lesz arra, hogy elmenjenek az emberek jegyet venni rá.

 

Régebbi bemutatók:

Megtartotta első helyét a Beverly Hills Chihuahua, hűű meg háá, a gyerekeket el kell rá vinni, az imdb-n 2,6-on áll és még esélyes a 100 milliós határ elérése is. A Sasszem továbbra is tartja magát, nem zuhant nagyot a bevétele, a 90 millió biztos, a 100-asra is nagy esélye van. 40 %-ot csökkent a Nick and Norah's Infinite Playlist bevétele a múlt héthez képest, de ez nem nagy baj, az előállítási költségeinek a duplájánál jár, lesz még több is. Ed Harris westernje, az Appaloosa sem veszített sokat a közönségéből, ám nem sok filmszínházban megy és eleve nem volt hatalmas a kasszáknál otthagyott pénz, így az átlaga sem kiváló, de az alkotók reménykednek abban, hogy sokáig moziban tudják tartani és hogy a film egy-két fesztiválon díjakat kaphat. Kiera Knightly főszereplésével készült kosztümös alkotást, a The Duchess-t már négy hete játsszák a mozik, csak elég kevés helyen ment, most nyomták még be 1080 helyre, ezzel a lista 9. helyét kaparintotta meg.

 

Limitált bemutatók:

Korábban a Warner nem fűzött nagy reményeket a Rocknrolla-hoz, mivel szerintük ez inkább angol film, amelyet Amerikában nem igazán fognak szeretni, talán emiatt kezdték el csak 7 moziban a vetítést. 20.143 dolláros átlaggal 141.000 dollárt termelt, mivel szerdán már bemutatták már 200.000 van papíron. ez talán megadja a lendületet egy kis vászonszám emeléshez. Wong Kar Wai akciója (nem lövöldözős, inkább kardozós), a Ashes of Time Redux 5 moziban ment csupán, 22.000 dollárt ért el. Mike Leigh legutóbbi munkáját 3 Oscarra jelölték, a Happy-Go-Lucky rendezése már maga mögött tudhat három díjat is, nemzetközileg is van már 10 milliója, Amerikában csak 4 moziban futott, 80.000 dollárral zárta a hétvégét.

 

Jövő héten mutatják be a W.-t, Oliver Stone rendezését, az élen szerintem a Max Payne fog kezdeni. Jön még egy vígjáték, a Sex Drive és egy dráma, a Secret Life of Bees, Paul Bettany sok csajjal játszhat együtt benne: Alicia Keys, Sophie Okenodo, Dakota Fanning, Queen Latifah, Jennifer Hudson.

 

 

Cím

Hétvége bevétele

(amerikai dollár)

Eddigi amerikai bevétel (am. $)

Előállítási költség (am. dollár)

 

Info

Beverly Hills Chihuahua

17,5

52,5

-

Poszter és előzetes

Quarantine

14,2

14,2

12

Előzetes, TV Spot, Képek

Hazugságok hálója (Body of Lies)

13,1

13,1

70

Poszter, előzetes

Sasszem (Eagle Eye)

11,0

70,5

80

Kritika

Nick and Norah's Infinite Playlist

6,5

20,8

10

Poszter és előzetes

The Express

4,7

4,7

40

Előzetes

Nights in Rodanthe

4,6

32,3

-

Poszter és előzetes

Appaloosa

3,3

10,8

20

Előzetes

The Duchess

3,3

5,6

-

Előzetes, poszter

Szikraváros (City of Ember)

3,2

3,2

38

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr43710449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása