Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ridley Scott az űrben

2008.10.13. 18:01 koimbra Szólj hozzá!

A Fox 2000 megszerezte Joe Haldeman regényének, az Örök háborúnak a megfilmesítési jogait. A regény 1974-ben jelent meg és Nebula- és Hugo-díjat kapott, azaz a a sci-fi világának legnagyobb elismerését. Ridley Scott érdekelt a projektben, ő is lesz a rendező, 25 éve tervezi, hogy filmre vigye Haldeman klasszikusát.

A történet a 20. század végén indul, mikoris az emberek felfedezik a kollapszár-ugrást, aminek következtében igen nagy távolságokra lesznek képesek eljutni az űrben. Persze a földlakók belefutnak egy idegen fajba, akikkel háborúba keverednek. A könyv egyes szám első személyben íródott, a főhős William Mandela, aki egyre magasabbra jut a ranglétrán. Azonban amíg az űrben csak évek telnek el, a Földön évszázadok. A könyv végső csavarját sokan gyengének találták, de a mű sikeres lett és két folytatást írt még hozzá Haldeman, aki vietnámi veterán volt és a saját tapasztalatait is belevette a regénybe.

Ridley Scottnak tehát egy régi álma válik valóra ezzel, hogy a beleülhet a rendezői székbe, elmondása szerint a könyv mondanivalója még időszerűbbé vált. Az Örök háborút pedig egy Szárnyas fejvadász és Ödüsszeia keveréknek tartja.

Scott új filmje a Hazugsáok hálója szinten könyvből készült, az akció-thriller nem nyitott túl jól. A rendező következő produkciója a Nottingham lenne, aminek már ki volt tűzve a forgatás kezdete, de elhalasztották későbbre. Ennek a főszereplőie Russel Crowe lenne, aki Robin Hoodot és Nottingham seriffjét is alakítaná. Néhányan már a Csodálatos elmét emlegetik, talán Crowe ismét skizo lesz?

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr80711908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása