Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A legjobb ázsiai filmek, melyeket még nem forgattak újra

2008.10.30. 14:44 Armida 13 komment

A megoldás nem a remake-ek elkerülése. Nyilvánvaló tény, hogy a nagyon jó eredeti filmek remake-jei megbuknak, mivel nem olyan tehetséges emberek készítik őket, mint akik az eredeti verziókat." - ezt David O. Selznick mondta még 1956-ban.

Manapság Roy Lee az aki tesz-vesz és annyi filmet remake-el, amennyit csak tud. A The New Yorker azt írja, ő az az ember aki elhozza Ázsiát Hollywood-ba és menet közben szert tesz néhány ellenségre is. (Amit maxinálisan megértek, mert az amcsi verziók meg sem közelítik az eredeti filmeket) Miatta láthattuk a Kör, Az átok, A kör 2, Sötét víz, Átok 2, Mezsgye című filmeket. Idén a Szem, Shutter, The uninvited, The echo, Alone, A kör 3 és az Átok 3 kerülnek sorra.

És most nézzünk néhány ázsiai filmet, amelyre még nem csaptak le Hollywoodban.

1. Buppah Rahtree: Scent of the night flower
2003-as Thai horror- vígjáték
"Egyedülálló keveréke a horrornak és a fekete komédiának, mely jókedvű, miközben kísérteties. Buphan Rahtree , a félénk diáklány nem tud ellenállni a gazdag és jóképű playboynak, aki azonnal elhagyja őt, mikor kiderül hogy terhes. A lány elhatározza hogy bosszút áll, még akkor is ha addig él."



Ez a folytatásának az előzetese, a címe Rathree Returns


2. Cure
1997-es pszichothriller-pszichohorror. " A 2002-es Dallas-i Ázsiai Filmfesztiválon.....mindenki visszatartotta a lélegzetét, amíg egy nő csendesen haldoklott."
Takabe, a rendőr nyomozó bizarr gyilkosságsorozat ügyében nyomoz. Habár minden áldozattal azonos módon végeztek- a mellkasukra egy X-et vésve- az esetek különböző elkövetőkre utalnak.


Előzetes erre


3.Suicide club
"Egy nagy csapat japán diáklány a metro elé ugranak, hogy tömeges öngyilkosságot kövessenek el- és ha még ez sem késztet arra hogy megnyomd az eject gombot a dvd-én, akkor készen állsz arra, hogy tanulmányozd a társadalmi problémákat, melyek kínozzák a tiniket."
A filmet 2002-ben rendezte Sono Sion és megkapta a zsűri különdíját a "Most Ground-Breaking Film"-ért a Fantasia Film Fesztiválon.


4. Dorm (Dek Hor):
"A film alkotóti nagyszerű munkát végeztek, hogy úgy érezd magad, mint az elveszett kisfiú."
2006-os Thai horror-thriller-dráma, egy félénk kisfiúról, akit internátusba küldenek. Fura és kísérteties dolgok történnek ott.


5. My scary girl
"Alcsacsony költégvetésű film, az író-rendező Son Jae-gon bemutat egy 30 éves félénk férfit, aki végre valahára randizni kezd." Újdonsült barátnője azonban kissé gáz.
A film dél-koreai és 2006-ban mutatták be.


6. Inner senses
"Dr.Jim Law egy pszichiáter, aki sem Istenben sem a szellemekben nem hisz. Páciense Yan, aki négy éve szellemeket lát....."
A film 2002-ben készült Hongkongban. Betekintést nyerünk hogy milyen is a hallucináció, a depresszió, a trauma és az öngyilkosság. Szomorú realitás a filmhez kötödően, hogy a főszereplő, Leslie Cheung, utolsó filmje ez, mert 2003-ban öngyilkosságot követett el, depressziója miatt. A Mandarin Oriental Hotel 24.emeletéről ugrott ki. Hatalmas nemzeti gyász volt az országban.


7. A chinese ghost story

"Kicsit furcsa választás egy horror cikkbe ezt beválasztanom, de a horror mindenkinek mást jelent.....A filmben Leslie Cheung egy adóbehajtó, aki váratlanul menekülteket talál egy elhagyatott templomban. Aztán találkozik egy gyönyörű, de halálos szellemmel és egy nagyon erős pappal is."
1987-es hongkongi film. Azóta készült még két epizód.

 

Az eredeti cikk ITT olvasható, hozzátettem a film poszterét és előzetesét is. Legnagyobb bánatomra ezeket a filmeket nehéz beszerezni magyarul- legalábbis én nem találkoztam velük- de semmi para, sok fent van a youtube-on feldarabolva. Jó szórakozást!

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr54740586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.10.30. 14:48:11

A Suicide clubbot elkezdtem nézni anno, de kikapcsoltam. A Chinese Ghost Storyt végignéztem, de már csak néhány lebegő ruhára emlékszem:)

Armida 2008.10.30. 17:24:25

A Suicide clubot én tuti megnézem, annak nagyon teccik a videója. :)

dzsó 2008.10.30. 18:39:02

Ez az egész remekesdi hülyeség, Amerika nem bírja megemeszténi a külföldi filmeket, ezért kell egy saját verzió belőle.

Egyébként az első kettőt láttam, igazán jó volt

asgdsd 2008.10.30. 18:42:32

Nekem meg forog a gyomrom az osszes idetlen, hulye azsiai filmtol, legyen az indiai, kinai, koreai vagy japan. Remelem, hogy ezeket sosem fogjak remakelni Nyugaton.
Egyebkent a 7 mesterlovesz (is) szazszor jobb film, mint az eredeti zagyva 7 szamuraj.

Armida 2008.10.30. 18:51:58

Dzsó, egyetértek. :)
A bevétel miatt muszáj emészthetővé tenni a nagyközönségnek.

Asgdsd: különbözőek vagyunk, nincs ezzel semmi baj. Kinek ez teccik, kinek az, kinek meg mindkettő. :)

Tipca · http://tipca.freeblog.hu 2008.10.30. 20:38:45

Én a Suicide Clubot végignéztem, és úgy általában nem is volna vele nagy gond, leszámítva, hogy nem értettem, miről szól. :S Nem spoilerezem el azoknak, akik meg szeretnék nézni, de mikor láttam, és felgördült a stáblista, nekem csak annyi járt a fejemben: "most mi van?" Bár, bevallom, nem igazán vagyok ráhangolódva a távolkeleti filmekre, eddig egyetlen egyet láttam, ami úgy ahogy bejött (A hős), horrort pedig még egyet sem. (Tudom, magamra vessek. :P) Épp ezért várom a Battle Royale remake-jét, mert a könyvet imádtam, de a film elég érdekesre sikeredett...

Armida 2008.10.30. 20:41:18

Jézusúristen, komoly h a BL-nak lesz remakeje? Neeeee...

Tipca · http://tipca.freeblog.hu 2008.10.30. 21:32:40

Készülget, bár a legutóbbi középiskolai lövöldözés egy időre betett a forgatásnak. Nem tudom, most hogy áll a projekt. Viszont én örülök neki, szerintem az originál BR film nevetséges volt (az érthetetlen második részről már nem is beszélve!), bár én azon a véleményen vagyok, hogy még akár egész jó kis mozi is lehetett volna, ha találnak olyan gyerekszínészeket, akik legalább annyira tudnak színészkedni, hogy hitelesen hasson az, amint egy asztalnál ülnek... De ez az én véleményem, ahogy nézem, te csíped a távolkeleti filmeket - ízlések és pofonok különbözőek. :)

Armida 2008.10.30. 21:41:20

Nekem nagyon bejött, de csak az első rész. A tanár félelmeteset alakított benne. Lehet h jó lesz a remake, nincs bennem előítélet, de nagyon ritka az, amikor jobbra sikeredik mint az eredeti.

Ja, igen, szeretem, főleg a japán filmeket. :)

wuwei 2008.10.30. 21:57:50

A Chinese Ghost Story 1-2. megjelent nálunk is jó pár évvel ezelőtt Szellemharcosok cím alatt, az Akció Mesterei sorozatban (Best Hollywood).

Egy igazán kiváló remake azért készült, szerintem jobb mint az eredeti japán verzió. Ez a Ring (de csak az első rész).

Armida 2008.10.30. 22:01:35

Wuwei, köszi az infót.
A Körben totál igazad van, az speciel nekem is jobban teccet mint a Ringu. :)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.10.31. 11:23:15

Cure-t, Suicide club-ot, A chinese ghost story-t láttam, egyik sem szuper alkotás. Mellesleg aki valóban foglalkozik az ázsiai-filmművészettel az tisztában van vele, hogy nem ez a 7 film a legjobb, amit még nem re-make-eltek. (Van pár haverom, aki ilyeneket gyűjt, s nekem csak kb 150 ilyen filmem van, de csak kb 100-at láttam. Csak pár ami most eszembe jut (sorrend felállítsa nélkül): Address unknown, Bin-Jip, Samaria, Spring, summer, fall, winter… and spring, Taeguki (bár ez isnpirálta a Ryan közlegényt...), Vengeance I-II-III.-talán ez a legjobb film, Az oldboyt akarták koppintani, de tudtommal nem találtak megfelelően jó színészt aki jó lett volna Dae-su Oh szerepére... bár ez lehet h csak pletyka.

Mellesleg akit érdekel mai cikk: www.smashingmagazine.com/2008/10/30/50-stunning-asian-movie-posters/

Armida 2008.10.31. 11:28:45

ChrisDry, megértelek. Én ugyan még nem láttam ezeket, de amikor a posztot írtam, nyilvánvalóvá vált előttem, hogy az eredeti szerző csak összedobott valamit. Még az adatok sem voltak mindenütt pontosak, ezért sokszor ellenőriznem kellett.

(asszem többször csak magánmunkát vállalok be, abból nem lehet nagy baj) :(
süti beállítások módosítása