Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kuroszava remake

2008.10.30. 11:45 koimbra Szólj hozzá!

Mike Nichols készíti el Kuroszava High and Low remake-jét. A forgatókönyvet David Mamet írta, akit még Martin Scorsese kért fel 1999-ben, hogy készítsen el egy szkriptet. Két évbe telt ezután míg Scott Rudinnak sikerült megszerezni a jogokat is, a Miramax szárnya alatt készül majd el a produkció, még nincs szereplőgárda, se forgatás kezdete kijelölve. Rudin mellett lehetséges, hogy Scorsese is producere lesz a High and Low újrájának.

Az eredeti történetben a főszereplő Gondo (Toshiro Mifune) egy cipőgyár magas beosztású embere és hirtelen gyerekét elrabolják, amiért váltságdíjat követelnek. Azonban kiderül, hogy nem az ő, hanem az egyik beosztottja fiát rabolták el, Gondo pedig dilemma elé kerül, fizessen-e vagy ne? Ezt az erkölcsi gondot járja körül a film.

Kuroszava egy amerikai író, Ed McBain (aki Evan Hunter néven publikálta a művét) King's Ransom regényét használta fel alkotásához. Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy nyugati szerző könyvéből forgatott, A testőr is Dahiel Hammett egyik írásán (Véres aratás) alapul. Kuroszava egy másik klasszikusát is feldolgozzák Hollywoodban, A vihar kapujában 2010-ben érkezik a mozikba.

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr92739177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása