Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Sötét víz- Honogurai mizu no soko kara

2008.11.13. 16:31 Armida 3 komment

 Matsubara Yoshimi (Kuroki Hitomi) egy elvált anya, aki kislányával egy lerobbant többemeletes lakóházba költözik. Felújítás, bebútorozás, minden halad a maga megszokott rendjében, mégnem Ikuko, a kislány (Kanno Rio) a tetőre téved. Amikor az anyja rátalál egy piros, nyuszis táskát cipel magával. Becsületes megtalálók révén, le is viszik a földszintre, de a portás azt mondja nem tudja kié lehet, mivel az egész tömbben Ikuko az egyetlen gyerek. Felajánlják a kislánynak hogy megtartsa a piros, nyuszis táskát, de az anyja nem engedi. Napokkal később, mikor az anya leviszi a szemetet, látja, hogy a piros, nyuszis táska a kukában van. Senki sem jelentkezett érte.
A napok telnek, a kislány új oviba jár, az anya új állást kap, már majdnem mindent idillinek lehetne nevezni, csak a víz minőségével van baj. Akárhányszor kinyitják a csapot, mindig fekete hajszálak kerülnek elő.
Egy nap aztán  Matsubara észreveszi, hogy a menyezetről csöpög a víz. Panaszt tesz a portásnál, az ingatlanközvetítőnél, de nem történik semmi. A plafonon a vizes folt egyre csak növekszik és szüntelenül csepeg lefelé a víz. Amikor Matsubara látja, hogy hiába tett panaszt, felmegy a felső szintre hogy beszéljen a felette lakó szomszéddal, de senki nem nyit neki ajtót. Visszabattyog a lifthez, az ajtó már záródik, mikor észreveszi, hogy az ajtó, ahol eddig próbálkozott, nyílik. Egy sárga esőkabátos kislány fogja a kilincset, Matsubara nyomkodja a liftet, hogy nyitódjon az ajtó, de már késő.
Az anya mindent megtesz, hogy a kislánya nála maradhasson. Együtt játszanak, főleg lifteznek, mert azt nagyon szereti Ikuko. Egy nap elhatározzák, hogy a felső emeletre mennek, a szabadba. Matsubara-nak rossz érzései vannak az emelettel kapcsolatban, de a kislányért megteszi, hogy felmegy vele. Ikuko előre szalad, aztán az anyja csak annyit lát, hogy Ikuko lehajol valamihez, a piros, nyuszis táskához.....

2002-es J-horror Nakata Hideo (Ringu, Ringu 2, A kör 2, L: Change the world, Kör 3) rendezésével. Alapjába véve szerintem csak egyszer nézhető. A cselekmény nehezen bontakozik ki, már unalmasnak is nevezném, de a vége, az mindenképpen dicséretet érdemel. Nagyon ritka az ütős rész benne,de ahol kell, ott azért szívdobbantós .A zene itt is tökéletes, mivel nincs zene, csak a kellő pillanatokban.
A film végére választ kapunk mindenre és az amerikai verzióval ellentétben, itt ugrunk tíz évet az időben. Mikor Ikuko az anyukájával beszél, az nagyon mécsestörős, megható jelenet.

 

Sötét víz előzetes
 

 

És a történetében itt-ott eltérő Fekete víz:

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr85767345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.13. 17:44:33

Láttam az amcsi változatot, elég rossz lett, sőt nagyon az volt.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.11.13. 18:02:10

Én ebből (is) csak az amerikai változatot láttam. Egyszer nézhető...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.11.13. 20:55:12

Nem láttam még egyik verziót se, de lehet hogy bepótolom. Az a baj, hogy mostanában nem csinálnak igazán ütős horrort, utoljára A kör volt, ami tetszett.
süti beállítások módosítása