Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szem filmek

2008.11.19. 17:08 Armida 7 komment

A Hong Kongi ikerpár -Danny Pang Fat és Oxide Pang Chun- nekem a kelet Larry és Andy Wachowski-ja.

A szem

 

A történet ott kezdődik, hogy Mun (Angelica Lee Sin-Jie) a 20 éves vak lány szaruhártyaátültetésen esik át. A kórházban lábadozás közben megismerkedik és összebarátkozik a mellette lévő ágyon fekvő Ying Yinggel, akinek agydaganata van. ( engem csak az angol felirat világosított fel, hogy Ying Ying kislány és nem kisfiú, pedig magyar szinkronnal fiú hangja van). Elérkezik a nap, mikor le lehet venni Mun szeméről a kötést. A családja ott van a nagy pillanatnál, az orvosok, asszisztensek is figyelik a reakcióit. Először természetesen csak elmosódott foltokat lát, de egy vak ember számára ez már hatalmas előrelépést jelent.
Hogy mielőbb be tudjon illeszkedni a látók világába egy terapeuta foglalkozik vele, a jóképű Dr. Wah (Lawrence Chou).
Idővel egyre tisztábban lát a lány, de ezzel az új szemével azt is látja amit nem kéne. Furcsa, légnemű alakokat, akik a haldoklók mellett ácsorognak, várva, hogy elkisérjék őket.
Mun nemcsak ezeket látja, hanem a halott lelkeket is. Beszélnek hozzá és általában ugyanazokat a mondatokat ismételgetik. A lány egyre nehezebben viseli a dolgot és elmeséli az orvosának, aki meglepő módon hisz neki.  Dr Wah addig könyörög a főnökének- hogy mondja meg, ki volt a szaruhártya-donor- még sikerül megtudnia.
Munnal elindulnak Thaiföldre, ahol a donor élt.....

A film 2002-es. A sztori végig baromi izgalmas és fordulatos, a zene iszonyú jó, néhol úgy rám tört a frász, majd az ütő állt meg bennem és a látvány, arra sem lehet panasz. Azt hiszem távolkeleti-horrorok közt igazi csemege.
 

 

A szem 2

Először azt gondoltam, hogy meg sem lehet közelíteni az első részt, de tévedtem.
Joey Cheng (Shu Qi- akit a csomi tartóban Jason Statham eltransztportált) egy fiatal nő, aki szerelmi bánatában öngyilkos akar lenni. Gyógyszereket vesz be, de nem sikerül meggyilkolnia magát. Mikor magához tér, már "lát". Az ágya körül ott ácsorognak a lelkek és figyelik őt. Egyre több ilyen alakot lát, de közülük is kitűnik egy.
Egy asszony, aki folyamatosan a nyomában van és nem hagyja egy percre sem békén, ugyanakkor többször is megmenti a lányt. Nem engedi, hogy bármiféle bántódása essék. Joey nem érti az egészet, és bármit tesz, nem tud szabadulni az asszonytól. A film végére természetesen kiderül minden. De nem szeretnék spoilerezni túl sokat, hiszen bizonyára van aki még nem látta.
Aki bevállalja a filmet, az készüljön fel: a zene itt is nagyon jó, a látvány lebilincselő és a sztori, az überkirály. Olyan ügyesen csinálták meg a készítők, hogy akár el is hiheti az ember, hogy így működik a dolog, hiszen Einstein is megmondta: az energia nem vész el, csak átalakul.

A film 2004-es

 

Szem 10

A film 2005-ös, szintén Pang fivérek rendezése. Még gyúrok rá, hogy megszerezzem. Ahogy elnéztem Youtube-on ez is megtalálható, természetesen darabokra szedve.

 

Itt pedig a legújabb remake-t láthatjátok. Még nem tudok nyilatkozni róla- mert nem láttam- de ahogy elnézem ezt a trailert, egy az egyben az első rész. Bízzunk benne, hogy jó lesz (Koimbra írt róla már).

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr25778061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.19. 17:24:38

Úgy rémlik láttam az első részt, illetve elkezdtem, de nekem nem tetszett, felénél kikapcsoltam. Az amcsi változat nézhető volt.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.11.19. 18:12:02

az első kegyetlen komoly, a másodikba csak bele-bele nézegettem.... és hol marad az Eye10? :)

Armida 2008.11.19. 18:30:34

A 10-esről nem mertem írni, mert nem láttam, de majd javítom ezt a posztot.
Bocs a hiányosságért. :)

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.11.19. 19:38:55

nem kell a bocs :) én sem láttam, engem eltántorítottak az olyan sorok, melyek szerint az már inkább vígjáték

Armida 2008.11.19. 20:23:59

Ha lesz időm, azért megnézem majd, aztán visszapenderítem ide magam egy komment erejéig. :)

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.11.20. 12:45:44

Én csak az amerikai remake-t láttam (azt is főleg Jessica Alba miatt néztem meg), de az inkább volt egy krimi misztikus elemekkel, mint horrorfilm. Volt benne egy-két félelmetes jelenet, de szerintem kevés. Írtam róla én is a blogomon anno. Én 5/10-et adtam rá.

Armida 2008.11.20. 12:50:30

Kóczy, ha lesz lehetőséged nézd meg az eredetit- bár lehet hogy nem fog úgy hatni, mintha életedben először néznéd a sztorit. Én anno megfogadtam h nem nézem újra, de most muszáj volt, különben nem tudtam volna róla írni.
Másodjára is ütött és ez horrorban ritka.
(de az is lehet hogy szimplán beszari vagyok) :D
süti beállítások módosítása