Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

"Antiutópiába foglalt társadalomkritika"

2008.12.03. 14:11 koimbra 2 komment

Film készül Kazuo Ishiguro Ne engedj el regényéből. A könyvet ezen az oldalon sci-fik és a mesék varázslatos elegye, s egyben nyomasztó antiutópiába foglalt társadalomkritikának írják le (az origon is olvasható erről). A könyv a Time legjobb száz regénye listáján is (1923-tól napjainkig) rajta van. Alex Garland írt forgatókönyvet a regényből, a rendezői székbe pedig Mark Romanek csüccsenhet bele.

Romanek korábban főleg zenei videók területén tevékenykedett, ő rendezte meg a Michael és Janet Jackson közös klippjét, a Scream-et, ami a legdrágább klipp, ami valaha készült (7 millió dollárba került) és 1996-ban Grammy díjat kapott. De ő állt többek között a Nine Inch Nails Closer videója és a Beck Devil’s Haircut klippje mögött. A mozi világában A sötétkamrával mutatkozott be, ennek Robin Williams volt a főszereplője és egy rendkívül jó thriller volt. Legutóbb a Wolfmannel hozták szóba, de kiszállt a produkcióból.

 

Romanek legutóbb a Nike-nak rendezett egy reklámot, ezt meg is mutatom.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr55801516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silberman 2008.12.03. 17:57:34

Ez a könyv inspirálta a Michael Bay-féle Szigetet is.

FayeFaye 2008.12.10. 16:50:48

En azt hallottam, hogy az Island a 'The Clonus Horror' (1979) nem-hivatalos remake-je, es tortenet leiras alapjan tenyleg jobban illik ra...

Egyebkent tegnap ejjel vegigolvastam ezt a konyvet, nem lehet letenni (bar a Sziget-es utalas elvett kicsit a titokzatossagabol, de meg igy is) nem tudom, hogy fogjak ezt visszaadni filmen.
süti beállítások módosítása