Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A 9/11 miatt nem forgatták le a Forrest Gump folytatását

2008.12.08. 10:58 koimbra 1 komment

A Forrest Gump 677 millió dollárt hozott világszerte 1994-ben, egy esetleges második részről beszéltek egy ideig, amelyben már Forrest Gump és fia szerepelt volt, ám ebből végül nem lett semmi, pedig a filmet követően Winston Groom meg is írta a folytatást, amiből Eric Roth forgatókönyvet is írt.

Roth elmondása szerint a második rész két perccel később vette volna fel a fonalat, mint ahogy az első film véget ért. Forrest ül a buszon és várja a fiát, hogy az iskolából hazavigye. "A forgatókönyvet éppen a 9/11 előtti éjszakán fejeztem be, aztán le is ültünk Tom Hanksszel és Robert Zemeckisszel, egymásra néztünk azt mondtuk ez most már nincs értelme megcsinálni. A világ megváltozott. Persze eltelt némi idő azóta, de néhány dolgot úgy kellene meghagyni, ahogy azok vannak.-mondta Roth

Winston Groom regényének a címe Gump and Co. volt, a könyvben Forrest minden fontos eseményen ott volt, ami az 1980-as években és a 90-es évek elején történt. Gump itt már futballozott, enciklopédia ügynök volt és egy disznó farmon is dolgozott, segített a New Coke fejlesztésében. Ott volt az Exxon Valdez baleseténél (minden idők legnagyobb környezeti katasztrófája volt, ahol is egy tankhajó Alaszka partjainál balesetet szenvedett), a segített a Belini Fal ledöntésében, harcolt a Sivatagi Viharban és neves személyekkel is találkozott, mint Colonel Oliver North,  Khomeini Ayatollah, John Hinckley, Jim Bakker, Ivan Boesky, Ronald Reagan, Saddam Hussein, Bill és Hillary Clinton és még Tom Hanksszel is (ez utóbbi elég érdekes:)).

Az én véleményem szerint ez csak egy amolyan közvélemény-kutatás jellegű dolog lehet, a netes reakciókból lemérik, hogy van-e még igény a második részre és ha igen, akkor csak nekiállnak a filmnek. Azért is gondolom így, mivel 9/11 után a stúdiók az ígéreteiket (nem lesz több terror meg akció a vásznakon, stbstb) egy idő után "elfelejtették".

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr46810731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2008.12.08. 22:36:31

Nemtom, szerintem az FG jellemzoen pont az a kultfilm ami teljesen megismetelhetetlen, lehet megneznek sokan, valszeg en is letoltenem, de csak egy bor lehuzasa volna az eredetirol, es kesz.
süti beállítások módosítása