Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Magyar filmek 2009-ben

2008.12.27. 17:46 koimbra 17 komment

Összeszedtem már a jövő évi filmeket kategória szerint, a magyar filmekről is essen pár szó.

Sorsvonalak: Az első magyar sci-fiként beharangozott alkotás, elvileg már 2007-ben bemutatták volna, csak elfogyott a pénz, így most először azt kellene szerezni. A főszereplő Dörner Gyorgy, a történet pedig több szálon fut és egy óragyár köré épült városban játszódik.

 

Made in Hungaria: Fenyő Miklós életén alapuló zenés film

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Block-66: Ez is úgy volt, hogy idén jelenik meg, nem jött össze. A produkció egyébként egy mutánshorror, a szereplők angolul fognak beszélni. Pindroch Csaba, Szabó Győző, Fancsikai Péter a főszereplők. A történet szerint pedig egy föld alatti bázison balul sül el valami kísérlet, az ott lévő embereknek pedig különféle szörnyekkel kell szembenézi.

 

Bibliotheque Pascal: Egy románia nőről szól az alkotás, aki sodródik az élettel, majd születik egy lánya is, akinek álmai kivetülnek a való világra is.
Cannes-ban fogják bemutatni, Magyarországon majd ősszel nézhetjük meg.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinprick: Daniel Young rendezte, ő évek óta otthonosan mozog Magyarországon és a filmesek között, nálunk forgatta le ezt az erotikus thrillert (amolyan kamarathrillerként kell elképzelni) melynek főszereplője Nagy Ervin, Szabó Győző, Rachel Blake, Laura Greenwood. A forgatókönyvet Young írta egy cikk alapján, ami arról szólt, hogy egy fickó beköltözött egy tinicsaj gardróbjába.
  

Budapest: brazil-magyar koprodukcióban készül. A rendező Walter Carvalho, a film pedig  Chico Buarque de Hollanda 2003-ban megjelent könyvén alapszik. A regény egy brazil íróról szól, aki más néven írogat, majd egyszer Budapestre érkezik és teljesen megbabonázza a magyar nyelv. Főszerepben Leonardo Medeiros, a nyelvtanárát pedig Hámori Gabi játssza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papírrepülők "Fájón hiányzik a palettáról a jó magyar tinifilm. Az elmúlt években kaptunk egy közepesen vicces Amerikai pite-utánérzést (Tibor vagyok, de hódítani akarok) és egy kínosan ciki road movie-t (Apám beájulna), amiből legfeljebb annyi derült ki, hogyan képzelik el a kamaszlányokat cinikus középkorú férfiak. Esedékessé vált, hogy valaki végre megadja a tiniknek, ami őket illeti: hiteles figurákat a vásznon, akikkel azonosulhatnak. A Papírrepülők című film erre vállalkozik, kilátogattunk hát a forgatásra, hogy többet is megtudjunk" (origo).
Képek a forgatásról

 

 

1: Stanislaw Lem Az emberiség egy perce írásából készítik a filmet. A sztori szerint egy könyvesbolt összes könyve átváltozik az emberiség egy percét bemutató könyvvé. Az ügyben a paranormális rendőri osztály kezd nyomozni. Főszerepben Mucsi Zoltán.

Rózsaszín Sajt: A nőgyógyász, nagy dumás, szoknyapecér Tibor egyedül neveli a 19 éves Danit - nehéz lenne két különbözőbb embert elképzelni. Az apa sikeres, versengő, hiperaktív, ugyanakkor narciszitkus, bizonyos szempontból éretlen. A fiú ezzel szemben szelíd, konzervatív, romantikus típus. Tibor megpróbálja a képére formálni fiát, aki emiatt Franciországba menekül, de onnan, bizonyos megpróbáltatások révén megerősödve tér vissza. (filmhu)


 

 

 

 

 

 

 

 

Kolorádó Kid: : Kreuzer Bélát  (Nagy Zsolt) 59-bben letartóztatják, mert 3 évvel korábban részt vett a forradalomban. 15 év múlva szabadul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werk: A készítők amerikai horror-thriller dramaturgiát ígérnek. A  sztori egy színésznőről szól, aki éppen megkapja első munkáját, egy sötét pincerendszerben készíti fel magát, hogy jobban bele tudja magát élni a szerepbe

 

 

 

 

 

 

 

 

Álom.net: Nem maradunk mostmár magyar pompomlányos film nélkül. Regina új suliba kerül, ahol összetűzésbe keveredik a helyi vezércsajjal. Egy előzetest már meg lehet tekinteni a film honlapján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima Primavera: magyar-angol-bolgár-holland koprodukcióban készül.  A főszereplő Lukáts Andor, ő egy 60 éves fogyatékost alakít, aki kapcsolatba keveredik egy prostival (Vesela Kazakova).

Utolsó idők: Iván fogyatékos nővérével él együtt. Ivén autószerelő, mellesleg olajcsempészkedik. A nővérét egy nap megerőszakolják, mivel a rendőrség tehetetlen a srác maga áll bosszút a tetteseken.

Tüskevár: 2005 óta készül, nem tudni mikor tudják befejezni, ugyanis elfogyott a pénz.

Címkék: előzetes2009

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr6844109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszisz 2008.12.27. 18:52:03

Nahát, nálunk is vannak pompomlányok!

Tipca 2008.12.27. 19:01:12

Mi a fene, ebből a felhozatalból több olyan is van, ami érdekel... Majd meglátjuk. (Mellesleg a Werk leírását csak én nem értem? :S)

nyuszisz 2008.12.27. 19:07:57

Engem is több érdekel és mintha jó sok film is lenne, de talán én emlékszem rosszul, hogy sosem volt ennyi magyar film egy évben.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.27. 19:22:34

Rendesen vannak magyar filmben minden évben, ezek többsége azonban művészfilm, amelyek nem kapnak nagyobb nyilvánosságot. Jövőre ennél sokkal több magyar film várható, nem mindent tettem bele a posztba, annak is lehet örülni, hogy esetleg ezeket bemutatják.

Tipca: kimaradt pár szó a Werk leírásából:)

wust · http://worldofwust.blog.hu 2008.12.27. 21:09:00

Ahogy látom,egyre több a tipikus amerikai témájú film,nekem ezek közül a blok-66 és a papírrepülők ami így hirtelen tetszik,bár első két trailerből nem sok derül ki,max egy kevés a színvilágról,hangulatról,de remélem jó lesz

kukoid1 2008.12.28. 09:06:28

pompomlányo én sulimban egy se volt mondjuk dagadtak is voltak a csajok lol

Spawn85 2008.12.28. 11:36:51

Én a Sorsvonalak-ra mindenképpen kíváncsi vagyok, meg a Block 66 is érdekesen hangzik. Ezt a kettőt mindenképpen szeretném megnézni, de a többiből is nézek majd meg egyet-kettőt.

Bergeroth 2008.12.28. 12:18:52

"...nem tudni mikor tudják befejezni, ugyanis elfogyott a pénz"

:(

Amúgymeg: Made in Hungaria, Kolorado Kid, Tüskevár.
Amik így hirtelen érdekelnek.

dr. Wilbur Swain 2008.12.28. 12:23:29

block66 :D - jézusom, az ezredik zombisfilm, ti mégis mit vártok tőle? megalol...
másoljuk továbbra is Amerikát, hajrá
legfeljebb a papírrepülőktől várok valamit

VVega · https://debugme.eu/ 2008.12.28. 13:51:28

Melyik magyar gimiben vannak huszonéves pompomlányok?? :D

sjbee 2008.12.28. 15:39:13

Álom.net jesszus isten, mia fasz, már bocsánat... Az rtl klub és a bravo co-produkciója ezdeszar. 1-2 film azért felkeltette az érdeklődésemet.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.28. 15:46:06

A Made in Hungáriára talán még el is megyek, a Budapest is érdekelni fog.

Na és a Block66...magyar horror? Ezt látni kell, akárki akármit mond

pescade 2008.12.29. 12:41:36

Álom.net...

(Láttatlanban.) Gratulálunk Steiner Kristófnak, hogy a nevét adta ehhez. Persze köze nincs az amerikai pompomlányokhoz (magyarok meg nincsenek), csak egy újabb "a nő = prostituált"-szintű cucc, közönségfilm álnéven. Szép kis konc lesz az esztétáknak - hogy vetítjük vissza a saját elképzeléseinket.

Kicsit olyan ez, mint a kosztümös pornó, amely a középkor, ókor kicsapongásai mögé bújva ad bele mindent, és ezzel látensen lelkifurdijáról is beszámol (jó, hagyjuk).

Persze lehet, hogy tévedek, és egy Bergman-i költőiségű filmmel állunk szemben. Akkor bocs.

vferi · http://filmklubpodcast.blog.hu 2008.12.29. 13:01:26

kedves posztíró! ha lopod a képeket, akkor legalább kreditáld tisztességesen a fotósokat.

a pinprickes képeknél - Varga Ferenc [origo]

a papírrepülőkös képeknél - Hektor [origo]

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.29. 15:20:47

vferi: van kapcsolat közted és Varga Ferenc között?
süti beállítások módosítása