Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Twilight - Alkonyat

2008.12.29. 14:39 vadoc/csillagmoha 8 komment

Hűűű, elsősorban megjegyzendő, hogy végre tudok írni. Mármint ide. Eddig nem engedte.

Mozizós kritika.

Nem is tudom hogy akadtam rá a trailerére a filmnek. Jah igen, Cinemán nézegettem filmeket, mondván "derégvoltammármoziban", hátha lesznek esetleg érdekes filmek. Nem volt. Viszont egy szép nagy premier odavonzotta a szemem a feliratra. Hmm. Elolvastam rövid leírását a filmnek. Jeah, mondom vámpíros film. Végre. Végre. Végre. Alig vártam, hogy Szolnokon is menjen vmelyik moziban. Aztán eljött a nap. Elrángattam kedves barátomat. Aki annyira örült lányos-szeszélyeimnek, gondolhatjátok... Négyesben mentünk, s mivel én szerveztem ezt - választottam a filmet, eszembe se jutott, hogy mivan ha nem tetszik. Csak mikor elkezdődött. ... (Mindannyian úgy jöttünk ki, hogy konstatáltuk, kellemes film volt.)

... A film feliratos. A film végére már fel se vettük, h OhMyGod! vagy What? :D

Nekem az első másodperctől kezdve tetszett, az utolsóval bezárólag. Mivel könyv alapján készült, s nem volt alkalmam még elolvasni, ehhez nem tudok mit hozzáfűzni.

Azt gondoltam, tipikus vámpíros film, tele szakadt húscafatokkal, vérrel. Tévedtünk. "Vérszegény thriller" (origotól idézve). Leginkább a drámai hatásokra megy. Sok benne az értelmet nyerő bölcs üzenet.

Mivel nem középkort idéző kosztümös film, hanem valóban a mi világunkba helyezik a történetet, a mába - nagyon megnyerő volt az egyszerű abszurd humor. Vannak benne romantikus jelenetek, de a legszebb ebben az hogy nem feszengsz a székben és mondod azt: Jézusom, neee leolvad a vászon. Nem nyálas.

Robert Pattinson (Harry Potter és a Tűz Serlege - Cedric Diggory) a film Edward Cullen-je. Jobbat nem is találhattak volna. Szerintem nagyon találó volt a szereplőgárda kiosztása, sehol nem volt kilógás. Szintúgy Kristen Stewart (Pánikszoba) aki Bella Swan-t játsza.

Elnézést, a sztorit nem írom le. Neten bárhol meg lehet találni. :)

Összegezve, ez egy érdemes film.

Spoiler talán: a könyvet 5 részesre tervezték. Madarak azt rebesgetik, hogy a második része is készül már a filmnek. Ez mind nagyon jó, csak ne piszkítsanak bele más szereplőgárdával, mert... :D Baj lesz. :D

Koi régebben rakott fel két szereplő-posztert. Vhol olvastam, hogy nem tetszik a túlzott photoshop. Van benne kivetnivaló, de ha nem ilyen lenne, nem tetszene.

Utolsósorban, a Soundtrack CD-t érdemes lesz felkeresni, a filmzenék nagyon el lettek találva. Egy-kettő: Muse - Supermassive Black Hole; Full Moon - The Black Ghost; és a Paramore 2 számmal is közreműködik a filmzenékben.

Ha hiányos az az én hibám. Nem szeretem túlságosan kivesézni a filmeket.

 

Kellemes Ünnepeket! Utólag, előre!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr64846952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.29. 15:57:32

Az előzetes engem nem győzött meg, a könyvet se olvastam, de meg fogom nézni, Kristen Stewart általában jó filmekben szokott feltűnni.

Spawn85 2008.12.29. 18:13:11

Én is kíváncsi vagyok rá, de elsősorban azért, mert annyira hype-olják. A könyvet én sem olvastam amúgy, de ha jól tudom, akkor nem kimondottan az én korosztályomnak szól.

nyuszisz 2008.12.29. 20:09:15

Én el fogom olvasni a könyvet. Az írták rá, hogy 16 éves kortól ajánljuk, tehát akkor én már elég nagy vagyok hozzá :D

selene+ 2008.12.29. 20:19:12

Én először alapvetően elutasítottam a rossz kritikák miatt a filmet, de a sok tv-sBud Spencer film miatt inkább megnéztem...és nem bántam meg!Bár erőteljesen látszik hogy hatalmas tini nézettségre szabták a filmet.A könyvet azért a hiúságom miatt nem olvasom el... :D

K. Feri · http://ciginyom.blog.hu 2008.12.29. 21:57:16

"Vhol olvastam, hogy nem tetszik a túlzott photoshop. Van benne kivetnivaló, de ha nem ilyen lenne, nem tetszene." ezt olvasd csak át... :)

vadoc/csillagmoha 2008.12.29. 22:25:12

Éreztem, h az a mondat hagy embereknek kivetni valót. Lényege, hogy értsétek: tényleg túl van photoshoppolva, de ha nem lenne élsímitás, homály benne, nem lenne olyan sejtető.

Ha meg a nyelvtan miatt tűnik értelmetlennek, tényleg kihagytam az "nem tetszik *egyeseknek a túlzott photoshop." szót. :D

vadoc/csillagmoha 2008.12.29. 22:34:45

S mivel a technika sem engedi, még átjavítani sem tudom a hibákat. Nézzétek el nekem, engem nem szeretnek az ilyen modern dolgok. :D

:S :)

Corwin 2008.12.30. 10:50:08

Hm. Hát akkor én egy másik filmet láttam (vagy a kromoszóma-eltérés javít a filmen), de ez az Alkonyat-izé, hát ez nem volt valami fényes (bár alkonyatnak az volt) Nappal mászkáló vámpírok. Ahhem. "Modern Romeó és Júlia" - aha, és az a csavar, hogy az egyik lesz a Vámpír, Aki Mindenki Gondolatait Olvassa, Csak Egyvalakiét Nem. Aki nő (szerencsére), és a ő lélektársa, akire vár már évtizedek óta. Ja, és persze a ő a vámpír, aki nem iszik emberi vért. Vehehehehe...
A film alatt azzal szórakoztunk, hogy előre jósolgattuk, mi lesz a következő "csavar". Tízből kilencszer bejött :(
Számos remek történeti elemet, esetlegesen szórakoztató jelenetet meg kihagytak, hagyták veszni.
Nálam ez - a legnagyobb jóindulattal - 10/5. Ha már romantika, meg halhatatlan szerelem, akkor Moulin Rouge. Ott legalább nem napozik vámpír....
süti beállítások módosítása