Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megfilmesítik Neil Gaiman új könyvét

2009.01.27. 20:42 koimbra 3 komment

Megfilmesítik Neil Gaiman gyerekkönyvét, amely tegnap Newberry-érmét kapott, ezt az elismerést a legjobb amerikai gyerekkönyvnek adják. A The Graveyard Bookban egy családot kicsinál egy úriember, a házban lévő csecsemő azonban elmenkül és a temetőben lel új otthonra, itt a holtak nevelik fel, bővebben itt olvashatsz erről. Elég bizarr a története egy gyerekeknek szóló könyvhöz képest, az ember azt hinni, hogy ha megfilmesítik akkor a téma legnagyobb ismerőjéhez fordulnak, azaz Tim Burtonhöz, azonban mégse ő fogja rendezni, hanem Neil Jordan dirigálja majd le a mozit és ő maga is írja a forgatókönyvet.

2007-ben mutatták be a Csillagport, amelyet Gaiman regényéből készítettek, szintén ebben az évben került a mozikba a Beowulf, ahol a szerző a forgatókönyvet írta. Február 6.-án mutatják be a Coraline animációs filmet, ami Gaiman könyvén alapszik. Eléggé felkapott lett az író, én ezt egyáltalán nem bánom.


Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr61906966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.01.28. 10:05:20

Ez az, én sem bánom:-)
Ejh, ha a Sosehol-ból is filmet csinálnának....

FayeFaye 2009.01.28. 15:40:15

@Vészmadár: A Sosehol eredetileg egy nagyon jo BBC 6 reszes mini-sorozat volt 1996-ban, Gaiman utana irt regenyt a sajat fogatokonyvebol. A sorozat messze a legjobb Gaiman 'adaptacio', youtubolhato.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.01.29. 17:19:16

Köszönöm.... :-)
Hm! Na, akkor megyek youtubolni...
Bár előbb mégegyszer jön a Hogfather.
Amúgy - bár kedvelem a BBC sorozatokat - Naaaagy mozifilmre gondoltam...
süti beállítások módosítása