Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Underworld- A vérfarkasok lázadása

2009.01.29. 12:26 Armida 5 komment

Bár az első két részben már minden kiderült, még a múltból is ugye- gondolok itt Lucian kapcsolatára és arra hogy miért rágott be annyira a vámpírfőnök Viktorra- szóval a trailer alapján valami iszonyú látványos, pörgős, lázadós, szerelmes, harcolós filmre számítottam, ehelyett kaptam egy teljesen kiszámítható, semmi meglepetést nem okozó sablonos sztorit, rengeteg bazi-nagy vérfarkassal- akik bár látványosak voltak, de egyben unalmasak is.
A film legnagyobb hibája- és ez most nagyon szubjektív véleményem- hogy abszolút nem mutatja be, hogyan is jön össze a vérfarkas Lucian- aki csak egy rabszolga, viszont Viktor kivételezik vele- a vámpír Sonjával. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből az előjátékból, bemutatni minden apró részletet, mi volt az első pillanat ami szerelmessé tette őket stb, stb.....de nem, egyszercsak smaci és úgy van beállítva, hogy már egy ideje nagyban dúl a love, én meg a kis érzelgős fogom a fejem, hogy ez meg mi volt?
A vérfarkasok dögivel futkároznak, karmolnak és cafatokra tépnek a filmben, ellentétben a vámpírokkal, leginkább csak Viktor (Bill Nighy- aki nálam bevéste magát a kedvenc brit színészek közé az Igazából szerelemben, hej de jót is alakított) és Sonja (Rhona Mitra- aki szép csajszi) van jelen, a többiek kisestélyiben tanácskoznak illetve az alacsonyabb rangúak nagy páncélruhában őrködnek. Szóval kevés volt a vámpíros performansz, legalábbis nekem.
Véleményem szerint látványra nem, sztorira meg főleg nem közelíti meg az előző két rész, viszont így lesz teljes a trilógia. Nagy ötlet volt a végére bevágni Beckinsale-t amint sasol lefelé a városra, az tetszett.
Összességében nem akarom elvenni senki kedvét a filmtől, csak nem akkora durranás mint az első két darab, inkább csak egy pukkanás.

 

A hivatalos oldal szép, jól kidolgozott, rögtön indul is a trailer és sok sok érdekesség megtudható a filmről.

 



Címkék: horror folytatás akció underworld vámpír vérfarkas

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr72910061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2009.01.29. 16:06:01

Mondjuk egy fantasy-akciófilmben a legkevésbé a szerelmi szál érdekli a nézőt szerintem, azért tényleg lehetett volna még árnyalni dolgokat, én mondjuk Lucian és Viktor kapcsolatára céloznék itt, de hangulatában szerintem ez a legerősebb rész. Én szerettem.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.01.29. 16:25:34

@Repce Manó: igen, igazad van, Lucian és Viktor közti kapcsolat sem volt olyan részletesen kidolgozott, mint azt kellett volna. A szerelmi szál engem érdekelt volna, de azt már sosem tudom meg, hogy hogyan jöttek össze legeslegelőször. :(

Repce Manó 2009.01.29. 21:09:02

@Armida: gondolom Lucian dicsérte a haját és, hogy milyen ügyes közelharcban, aztán elhívta Sonja-t egy színházba, nagyon illedelmes volt vele, szép megjegyzéseket tett neki, virágot vitt neki, Sonja pedig beleszeretett és elkezdtek párzani...:)

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.01.29. 21:21:12

@Repce Manó: hihi, máris jobb a szentimentális kicsi lelkemnek, köszi Manó. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.02.10. 20:18:44

Megnéztem, szerintem elég gyenge lett, rosszabb, mint az előző kettő. Zavaró az is, hogy az ember nem is tudja beleélni magát vagy élvezni, mert az első perctől az utolsóig látszik, hogy csak műtermi az egész.
süti beállítások módosítása