Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Film készül Ernest Hemingway életéből

2009.02.03. 20:08 koimbra 1 komment

A Gotham Gruop filmet készít Ernest Hemingway életéből, ugyanis megvásárolta A.E. Hotchner Hemingway életrajzának, a Papa Hemingway: A Personal Memoir megfilmesítési jogait. A producer Kevin Fortuna lesz, Ellen Goldsmith-Vein és Peter McHugh pedig a társproducerek. A produkció Hemingway utolsó 14 évet ölelné fel.

Goldsmith-Vein szerint egészen kivételes eset, hogy ilyen hiteles ismeretünk legyen egy amerikai ikon életéről és haláláról.

Hemingwayt elsősorban híres íróként ismerik, Az öreg halász és tengerért irodalmi Pulitzer-és irodalmi Nobel-díjat kapott. Emellett pedig élete is eléggé kalandos volt, részt vett az első világháborúban, tudósításokat küldött  görög-török forradalomról, majd a spanyol polgárháborúról is, később belépett a második világháborúba, részt vett a normandiai partraszállásnál is. Az író négyszer házasodott, bikaviadalokra járt Spanyolorszába és Afrikába vadászni. Erősen alkoholista volt és depressziója miatt elektrosokkos kezeléseken vett részt, végül öngyilkos lett. A wikipedián életéről bővebben olvashatsz.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr58920963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszisz 2009.02.03. 22:24:29

Ez érdekel. Szegény az elektrosokk után nem tudott már írni, nagyon sajnálom.
süti beállítások módosítása