Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A Crystal Lake-nél zajlanak az események.

2009.02.15. 20:14 koimbra 1 komment

 

Új bemutatók:

Jason Voorhees 1980-ban látta meg a napvilágot és az egyik legismertebb horror figurává vált. Jó 20 év alatt elég sok statisztát és főszereplőt ölt meg, ő is bekapott azért néhány sérülést, de mindig visszatért, még a jövőben is megfordult. Utoljára még egy kult alakkal, Freddy Krugerrel eresztették össze. Sokáig lehetett hallani ennek a folytatásáról, meg még egy Ash vs Fredd vs Jason produkcióról is pletykáltak, majd Az arany iránytű bukása után a New Line azt nyilatkozta, hogy rebootolja a két szériát. Michael Bay produceri felügyelete alatt készült már néhány horror, ezek többsége sikeres is volt, Marcus Nispel pedig a Texasi láncfűrészes remakejéért volt felelős, nem mellesleg izgalmas alkotást tett le az asztalra. Neki jutott a lehetőség, hogy a Crystal Lake-nél ne legyenek nyugodt pillanatok. Főszerepre megnyerték Jared Padaleckit, aki a Supernatural sorozatban szerezte a hírnevét, társa Jensen Ackles is szerepet kapott egy idén bemutatott másik horrorban, a My Bloody Valentine-ban, a Péntek 13 remakeje azonban messzire le fogna hagyni bevétel terén. Amanda Righetti szintén szerepelt már horrorban, a Ház a Kísértet-hegyen folytatásában rohangált szűk pólóban. A reboot sikeres lett, bár szerintem ebben nagyban közrejátszott az, hogy a film előtt mutatták be a Transformers folytatásának az előzetesét is, ami azért két éve több, mint 300 millió dolláros bevételre tett szert. Jason öldöklése már most biztos, hogy folytatódni fog.

 

Jerry Bruckheimer az überkirály akcióproducer, néha azonban nevét adja más műfajú alkotásokhoz is, az ő felügyelete alatt készült a Kenguru Jack vagy a Sakáltanya is. Az Egy boltkóros naplója Madeleine Wickham regénye alapján készült, a főszereplő pedig Isla Fisher lett. A kritikusok csupán 1/5-e kedvelte a filmet, az imdb-n sem áll túl szépen, legalábbis az 5,4 kezdetnek nem túl jó. A filmben látható egy részlet a Prince of Persia előzeteséből, amit jövőre mutatnak be és Bruckheimer a producer ott is.

 

Clive Owen idén kétszer is ügynököt fog alakítani, először A bűn árfolyama érkezett a mozikba és nem szerepelt jól, 50 millióba került, a 10 millió dollár szerintem nem fogja ezt a szintet elérni, a stúdió csak a nemzetközi eredményekben reménykedhez.

 

Régebben bemutatott filmek:

A Nem kellesz eléggé már az 55 milliót tapossa, elviselhető 29 %-ot csökkent csak a bevétele múlt hétvégéhez képest. A Takent viszont nagyon kedveli a nép, a 100 millió számára már nem is kérdés, akciófilmhez képest továbbra is szépen tartja magát és az imdb-n is még mindig a 8-ason áll. A Colarine és a titkos ajtót kedveli a közönség, mivel majd' ugyanannyi néző jelent meg a vetítéseken, mint múlt héten.  A múltkor még 75 milliós gyártási költséget találtam, ma viszont már úgy látom 35 lett ez a szám. Áthaladt a 100-ason idén elsőnek a Paul Blart, ráadásul úgy, hogy bevétele nőtt, annak ellenére, hogy kevesebb moziban vetítik. Büdzséje felénél jár a Push, a nép sem pártolt el tőle vészesen, szóval van rá esélye esetleg, hogy költségvetésének megfelelő összeget hozzon össze. 60 milliónál jár már a Kutyaszálló, amiről kiderült, hogy nem is 75 millióba került, hanem csupán csak 25-be. Nem talált rá a Fanboysra a Star Wars rajongók tömege, ugyanis 65 %-kal kevesebb pénzt került a kasszákba, mint múlt héten.

 

Hétvégi amerikai mozis becsült bevétele, a számok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

 

Friday the 13th

 

42,24

 

42,24

 

19

Marketing, képek, poszter és előzetes

Nem kellesz eléggé

 

19,61

 

55,07

 

25

 

Előzetes és poszter

 

Taken

19,25

77,92

45

Iromány

Egy boltkóros naplója

 

15,40

 

15,40

 

Előzetes

Coraline és a titkos ajtó

15,32

35,58

35

 Szinkronizált előzetes

Paul Blart: Mall Cop

11,70

110,51

 

Előzetes

 

A bűn árfolyama

 

10,00

 

10,00

 

50

4 perc a filmből, az első 5 perc, előzetes

A rózsaszín párduc 2

9,00

22,32

 

Előzetes

Gettó milliomos

7,15

86,54

15

Előzetes,

poszter

 

 

Push

 

6,93

 

19,32

 

38

 

Előzetes, poszter, jelenet

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr46945159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.02.15. 21:02:59

Örülök Jason sikerének.
Csak ez volt az a horror (Péntek 13. - 3. rész), ami miatt megszerettem a műfajt.
A filmre meg nagyon kíváncsi vagyok.
süti beállítások módosítása