Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Remake: A szökevény és Háborús játékok

2009.02.17. 11:33 koimbra Szólj hozzá!

1993-ban mutatták be A szökevényt Harrison Forddal a főszerepben, majd 5 évvel később, 1998-ban jött a folytatás, ami már közel sem volt olyan sikeres, mint az első rész.  A Warner Bros azt tervezi, hogy remake-et készít A szökevényből, eddig még se forgatókönyvíró, se rendező, se egyéb, egyenlőre csak az ötlet született meg. De mi értelme ennek? Nem telt el olyan sok idő, hogy az emberek elfeledjék a filmet, ennyi kifogytak az ötletekből?

A szökevényt 7 Oscarra jelölték, Tommy Lee Jones meg is kapta a díjat és ez az alkotás Andrew Davis legnagyobb sikere. A második felvonásban már Wesley Snipes menekült, ezt viszont már nem is jelölték díjakra.

1983-ban mutatták be a Háborús játékokat, a filmben egy szuperszámítógépre bízzák Amerika teljes fegyverzetét, egy hacker pedig sikeresen hozzáfér ehhez a géphez és azt hiszi, az Amerika vs. Szovjetúnió csak egy játék, el is indítja ezt a programot, amivel feje tetejére áll minden a főparancsokságon. (Ez a film tette ismertté Matthew Broderick nevét.) Tavaly elkészítették a folytatást, ez már csak dvd-n jelent meg. Leonardo DiCaprio tervez remake-et az első részből, de hogy mikor fog megvalósulni az ötlete nem tudni, mert a színész eléggé be van táblázva.

Szerintem nem lenne rossz ez a remake, egy jó rendezővel és forgatókönyvvel izgalmas filmet hozhatnak tető, mai szemmel már elég vicces, ahogy a WarGamesben pötyögnek azokon a számítógéppeken.

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr6948322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása