Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Az elhagyott szoba 2 és Kéjutazás 2

2009.02.23. 20:30 koimbra Szólj hozzá!

Az elhagyott szoba 2: Az első vágás: Antal Nimród megkapta az esélyt Hollywoodtól, élt is vele, az Elhagyott szoba nem bukott meg, dvd-n pedig szépen termelt pár millió pluszt. Nimród azóta már leforgattta az Armored thrillert, a stúdió pedig nélküle készítette el az első amcsi rendezésének a folytatását, ami előzménye az 1997-ben látott alkotásnak. Nimród filmjével az volt a legnagyobb baj, hogy elég lassan indult be, a játékidő fele is eltelt mire végre történt valami, de legalább onnantól izgalmassá vált a sztori.

Az előzményben láthatjuk, hogy a Meadow View Szálló dolgozói felveszik a szobákban történt szexuális aktusokat, majd ezeken a felvételek túladnak. A gond az, hogy egyre kevesebb felvétel fogy, így kapóra jön nekik mikor egy gyilkos téved erre a helyre, üzletet is kötnek vele: nem dobják fel a zsaruknak, cserébe öldösheti a szállóvendégeket, a vevők pedig jobban fognak örülni az új kazettáknak.

A leendő áldozatok a szokásos papírformát követik, egy srác és barátnője, meg a néger haverjuk vesz ki szobát. Az első részhez képest hamarabb indulnak be a történések, bár kevésbé lett feszült az Elhagyott szoba 2, de legalább nem hót unalmas, mint a többi hasonszőrű csak dvd-n kiadott horror/thriller. Az öldöklő fickó igazi gyilkos pofa, a szinkron csak dob rajta. Összességében 50 %-ot adnék rá.

 

Kéjutazás 2 – Holtsáv (Joy Ride 2: Dead Ahead): 2001-ben Paul Walker, Steve Zahn és Leelee Sobieski életére tört egy kamionos. Izgalmas, pörgős film volt, az akkori kínálatból mindenképpen kiemelkedett, bár nem hiányzott a második rész, mivel úgy gondoltam ezt úgyse tudják überelni. Néhány azonban úgy gondolták megpróbálkoznak ezzel és nekiálltak a folytatásnak, de azt is el tudom képzelni, hogy csak azért adták a filmnek ezt a címet, hogy jobban el tudják adni.

A második felvonásban egy Rozsdás Szög nevű kamionos terrorizál négy fiatalt, akik félnek, én pedig ásítoztam.

Nem számítottam arra, hogy kiváló film lesz, de gondoltam csak össze tudnak hozni valamit, amire rá lehet fogni, hogy közepes-nézhető. Nos ez nem jött össze, pedig dvd filmhez mérten még az igényeimet is lejjebb vettem. A végén azért megnéztem a stáblistát, Louis Morneau ilyen dolgozatokat tett le az asztalra, mint a Denevérek, Az országút fantomja 2 vagy a Dögcédulások (Michael Dudikoffal), nem csodálom, hogy ez a munkája se lett színvonalas.

 

Címkék: röviden onlydvd

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr27961741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása