Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bush után Clintonról is film készül

2009.03.21. 13:10 koimbra Szólj hozzá!

George W. Bush után Bill Clintonról is film készül, a The Special Relationship moziban Dennis Quaid alakítja majd az ex-elnököt, a First Lady szerepét pedig Juliannne Moore kapta meg. Korábban Russel Crowe neve forgott a produkció körül, de hát ő mostanában igencsak el van hízva és többe is kerül, mint Quaid (meg egyébként sem hasonlít szerintem Clintonra). A filmben az USA és Anglia kapcsolatát is bemutatják, Tony Blair miniszterelnököt Michael Sheen testesíti meg, aki korábban már a The Deal tévéfilmben és A királynő Oscarra jelölt (Helen Mirren meg is kapta a díjat) alkotásban is megszemélyesítette őt. A történet akkor fog játszódni, mikor kiderült Clinton afférja Monica Lewinsky-vel. A tervek szerint Lewinsky csak arhív felvételeken fog feltűnni a The Special Relationship-ben. A filmet Peter Morgan dirigálhatja, akinek ez lesz az első, hogy beáll a kamera mögé, eleddig forgatókönyvíróként tevékenykedett, négyszer dolgozott már együtt Sheennel (The Deal, A királynő, Frost/Nixon és idén érkezik a The Damned United). A forgatás júliusban indul londoni és washingtoni helyszíneken.

Az amcsi elnökökről szóló filmek nem számítanak nézővonzó alkotásoknak, Oliver Stone 1995-es Nixon-ja csak 13 millió dollárt hozott, a W. pedig 25,5 milliót (nemzetközileg plusz 3 milliót). A Frost/Nixon Oscar jelölése ellenére is csak 18,5 milliót tudott összeszedni eddig hazájában. Steven Spielberg Lincoln tervezete (Liam Neeson alakítaná a címszerepet) pedig már elég régóta be van tervezve, de csak sikerült elkezdeni a forgatást.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr961016066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása