Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hathaway a sárgköves úton

2009.03.24. 13:36 koimbra 5 komment

Korábban már írtam róla, hogy film készül Gerald Clarke Get Happy: the Life of Judy Garland (több száz interjún és Garland befejezetlen és kiadatlan életrajzán alapszik)művéből, azaz Judy Garland életét láthatjuk majd a vásznakon. A Weinstein Co. nem csak filmet, de színdarabot is készítene a könyvből. Úgy gondolom AnnaSophia Robb (Híd Terabithia földjére) tökéletes választás lett volna a szerepre, a stúdiónak is van már egy választottja Anne Hathaway személyében. Hathawayről nekem elsőre vígjátékok ugranak be, ám drámai oldalát is megmutatta már az Ördög pradát visel, az Ámok és a Becoming Jane produkciókban, a Rachel Getting Marriedben nyújtott alakításáért idén Oscarra is jelölték, sőt a díjátadón dalra is fakadt Hugh Jackman mellett. Harvey Weinstein már jó ideje ismeri a színésznőt, dolgoztak már együtt és szerinte jól választottak, hogy ő alakíthatja majd Garlandot.

Garland korának legismertebb színésznője volt, a stúdió pedig teljesen kihasználta őt. Többek között szerződésben kötötték ki, ha megváltozik a súlya, hangja, vagy kinézete, akkor azonnal hatállyal felmentik munkája alól és nem fog több szerepet kapni. A stúdió vezetői amfetaminokat és altatókat írtak fel számára, ő pedig egyre gyakrabban nyúlt a drogokhoz. 1969-ben halt meg túladagolás következtében.

Nem ez lesz egyébként az egyetlen film, amiből színpadi változat is készül, a Variety szerint hamarosan érkezik az Én, Pán Péter, a Szerelmes Shakespeare, a Csokoládé, a Cinema Paradiso, a The Wall és a Hölgyválasz színpadi verziója is.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr741022320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2009.03.24. 14:12:53

A kiscsaj nagyon felkapott mostanság, de a szép fogain kívül nem láttam értelmes alakítását egy filmben sem.

nyuszisz 2009.03.24. 21:22:48

@ChrisDry: Pedig a Rachel Getting Married nem rossz.

Brüsszeli csipke 2009.03.25. 21:12:33

Túl magas Judy Garlandhoz

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.03.25. 21:20:08

@Brüsszeli csipke: A magasság nem okozott gondot a filmeseknél, egy jó rendező megoldja meg ezt is:)

Brüsszeli csipke 2009.03.25. 21:33:35

@koimbra: Tudom, hogy a Piaf c. filmben is megoldották, de akkor is, itt nagyobb a magasságkülönbség
süti beállítások módosítása