Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Vadmacsharc

2009.04.26. 19:32 koimbra Szólj hozzá!


Ezen a hétvégén sem volt igazán széleskörű premier, az Obsessed 2514, a Fighting 2304, a The Soloist pedig 2021 moziban kezdett.

 

Jól startolt az Obsessed thriller, a film főszerpelője Beyonce Knowles, aki a zeneipar után a mozikban is néha megméretteti magát, több sikerrel, kevés buktával. Első főbb szerepével nem is nyúlhatott mellé, hiszen az Austin Powers már egy bejáratott név volt, a harmadik felvonás pedig hozta a vártakat. A legutóbbi filmje a Cadillac Records buktának számít, nálunk nem is jelenik meg a mozikban, hanem csak a tékákban. A másik női főszereplő az Obsessedben Ali Larter, tavaly A kaptár háromban láthattuk, illetve a Hősökben szenved(ett) egy darabig. A két csaj küzdelme nem mondhatnám, hogy bejött a népnek, az imdb-n 3,6-en áll, a kritikusok 32 %-a ítélte meg pozitívan az alkotást. A nép viszont, mint tudjuk, sikeressé tesz egy ótvar produkciót is, Steve Shill első mozis megmérettetése (eddig sorozatokat rendezett) gyakorlatilag már most sikeres.

 

Az illegális, utcai bunyókkal és küzdőtéren folyó küzdelmekkel kapcsolatos filmekre nem szokott özönleni a nép. A Never Back Down 24 milliót tudott összeszedni, ami végső soron nem korrekt, de nem kiemelkedő eredmény, a Redbelt pedig csak 2,3 milliót kapart össze.

(Megemlíthetném még a Street Fighter idei hatalmas buktáját is)

A Fighter (fsz: Chaning Tatum) 11 millióval kezdett, ez sem fog irgalmatlan összegeket termelni, ráadásul szombatra valamiért csökkent is a bevétele. A gyártási költségek nem ismertek, de nem hiszem, hogy 20-30 milliónál többet fektettek volna bele.

 

Tavalyról 2009-re tolták a The Soloist premierjét, a fő ok az Oscar volt. Ugyanis a stúdió díjesélyesnek tartja a filmet, de a Trópusi viharral már futtatva volt Robert Downey Jr, így inkább idén mutatták be a produkciót, úgy okoskodtak, hogy ebben az időpontban sikeres lehet majd az alkotás. Nos tévedtek, gyenge közepesen kezdett a The Soloist, Downey Jr. diadalmenete megtörni látszik, úgy néz ki a dolog, hogy a 60 milliós büdzsé hazai földön nem lesz meg. A kritikusok 3/5-ének bejött, az imdb-n a 7,6 eddig azt mutatja, hogy a nézőknek tetszik.

 

Csütörtöktől van műsoron az Earth dokumentumfilm, 1804 helyen vetítették, 5 nap alatt 14,2 milliót hozott. 2007-ben készült és nemzetközileg is bemutatták, Amerikába csak most mutatták be. Nemzetközileg eddig közel 80 millió dollárt hozott.

 

Régebben bemutatott filmek:

Második helyre került a Megint 17, nézőközönsége megfeleződött, 60 millió körül végösszegre számíthat. Kb. gyártási költségeinek megfelelő szinten állt meg a Szörnyek az űrlények ellen, az elkövetkezendő napokban beveszi a 180 milliót és lehagyja a Madagaszkár 2 bevételét. Szintén megfeleződött A dolog állása bevétele, ez nem sok jót jelent, be is állhat a bukták hosszú sorába. Tegnap láttam a moziban először a Hannah Montana: A film előzetesét, biztos vagyok benne, hogy jobb, ha ezt a filmet kihagyom. A produkció egyébként már lehagyta a tavalyi HM koncertfilm bevételét és 65 milliónál állt meg. A legsikeresebb résszé vált a Halálos iram a franchise történelmében, teljesen megérte visszahozni a régi szereplőgárdát. Nem vevő a közönség a Crank második részére, nemfog buktának számítani, mivel roppant kevés dollármilliókat költöttek (12,5) a folytatásra és ezt behozza, de a mozikban csalódásnak számít. 65,5 %-kal hozott kevesebbet, mint héten. A Dragonball: Evolúció harmadik hétvégéjére 83 %-os csökkent produkált, 8,7 milliónál jár, 100 millióból készült.

 

Limitált bemutatók:

Gyengén kezdett a The Informers, 482 moziban csak 300.000 dollárt hozott, szélesebb vetítésekre ne is számítsunk. 11 filmszínházban mutatták be a Tyson dokumentumfilmet, 86.000 dollár került a kasszákba.

 

Hétvégi amerikai becsült eredmények, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Amerikai bevétel

Büdzsé

Info

Obsessed

28,25

28,25

20

Előzetes


Megint 17


11,66


39,97


20


Előzetes

 

Fighting

11,44

11,44

 

Előzetes


The Soloist


9,71


9,71


60

Poszter és előzetes

Earth

8,55

8,55

 15

 

 


Szörnyek az űrlények ellen

 


8,52

 


174,81

 


175

4 perc a filmből

Szinronizált előzetes

iromány

 


A dolgok állása


6,89


25,12


60

Előzetes, poszter

 

Hannah Montana: A film

6,37

65,59

35

Előzetes

 


Halálos iram

 


6,06

 


145,22

 


85

Iromány,

Előzetes,

rengeteg kép

 


Crank: High Voltage


2,4


11,51


12,5

Előzetes, tv spot, forgatás

 

 

 

 Jövő héten eldől mennyire tudja szészabdalni a vásznakat Wolverine,  lesz még itt egy vígjáték is (Ghosts of Girlfriends Past). Ezer moziban vetítik majd a Battle for Terra animációs filmet, tehát nem túlzottan bíznak a mesében, lehet az Delgo sorsára jut.

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751087808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása