Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.05.07. 11:25 koimbra 2 komment

6 új filmet mutatnak be ma a magyar mozik, plusz egyet jövő szerdán. Tele vagyunk ismét francia filmekkel, mostanában egyre több ilyen produkció érkezik.

Star Trek (Star Trek): Újra elstartol az Űrszekér, a legutóbbi mozifilm bukta volt, most pedig újrakezdik az egészet. Sajnos a környező helyeken nem adják, szomorú is vagyok.
Képek
Előzetes

Szíven szúrt ország: Kálomista Gábor forgatott filmet Marian Cozmáról. A dokumentumfilm két részes lesz, most az első felvonást mutatják be, ebben interjúkat hallhatunk, láthatunk, a készítők pedig különféle jeleneteket is forgattak. A második rész majd a tárgyalásról szól.

Kémnők (Les femmes de l'ombre): francia dráma Julie Depardieu és Sophie Marceau főszereplésével. 1944-ben Franciaországba 5 francia kommandósnő érkezik. Céljuk, hogy megvédjék a normandiai partraszállás tervét örző angol ügynököt és el kell tenniük láb alól egy SS tisztet is.
5 kommandós, ráadásul ezek nők? De ritkán lehet látni, mikor a csajok akcióznak, remélem ezt is megtekinthetem minél hamarabb. Louise képzett orvlövész, a francia ellenállás egykori vezetőjének özvegye. Jeanne prostituált, aki nem habozik, ha ölni kell. Suzy kabarétáncosnő, és Heindrich szeretője. Gaëlle robbantási szakértő, aki lázban ég, hogy végre akcióba léphessen. Maria olasz grófnő, aki beépül a francia ellenállásba.

Légy a Holdon 3D (Fly Me to the Moon): belga animációs film. 3 légy el szeretne jutni a Holdra, az Apollo 11 potyautasaiként ez sikerült is nekik.

Diamant 13 (Diamant 13): francia krimi Gerard Depardieu főszereplésével. Mat ezredes (Depardieu) egy szállítmány kábszer birtokába jut, amit a maffia meg szeretne szerezni mindenáron.

Versailles (Versailles): francia dráma, főszerepben Guillaume Depardieu. Damien (Depardieu) a Versailles-tól nem messze lévő erdőben él remeteként, egy nap egy nő téved arra fiával. Damien befogadja őket estére, de mikor elérkezik a reggel a nő eltűnik, de a fiát otthagyja a remetével.

Angyalok és Démonok (Angels & Demons): Dan Brown regénye alapján készült a film, Langdon (Tom Hanks) prof visszatér és az Illuminátusok után nyomoz.
Az alkotást a Vatikán bojkottálta, csak úgy, mint az első részt, ettő függetlenül (vagy tán pont ezért) hatalmas sikernek néz elébe (szerintem) a film. Nálunk 13.-án mutatják be.
Előzetes

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr51107771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takika 2009.05.07. 11:46:53

A vicces az, hogy mindharom francia filmben van egy Depardieu :)

Spawn85 2009.05.07. 16:22:44

Én is totál rákészültem, hogy hétvégén elmegyek a Star Trek-re. Erre meglepően és kicsit szomorúan vettem tudomásul, hogy itt felénk nem játsszák.

Az Angyalok és Démonok is mindenképp nézős lesz jövő héten. A könyvet olvastam, de kíváncsi vagyok, hogy hogyan csinálták meg filmen.

Azt pedig nem is tudtam, hogy már is elkészült ez a film Cozmáról. Szerintem ezt is meg fogom nézni valamikor.
süti beállítások módosítása