Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Jól megy a(z űr)szekér

2009.05.10. 20:35 koimbra Szólj hozzá!

A Star Trek több évtizedes múltra tekint vissza, a sorozat után szépen sorjáztak a mozifilmek, ezek mellett pedig futott tovább a széria a tévében, egy idő után pedig a szereplők is lecserélődtek, új nemzedék érkezett. 2002-ben mutatták be az utolsó filmet, ami nagyot zakózott a pénztáraknál. 2005-ben újra felvetődött annak a gondolata, hogy kellene egy Star Trek produkció ismét, Roberto Orci ésAlex Kurtzman szerződött le a forgatókönyvírói posztra, amivel világossá vált, hogy láthatunk majd jó pár akciót a vásznakon, az urak írták többet között a Transformers, A sziget, a Mission: Impossible 3-at is. A XI. mozifilm már nem folytatás lett, hanem reboot, azaz újrakezdték az egészet (mióta a Batmannek látványosan összejött az újrakezdés azóta mindenki ebben gondolkodik). A szereplőgárda között megasztárt nem nagyon látni, inkább ismertebb, „láttuk már valahol” arcokat szedtek össze és a rendezői székbe pedig az eddig főleg forgatókönyvíróként és sorozatok terén tevékenykedő J.J. Abrams-et ültették (a MI:3 bevétele csalódás volt, viszont szerintem a trilógia legjobb darabja). Amit összehoztak azt a többségnek elnyerte tetszését, a rajongók kedvelték, a kritikusok 96 %-a is odavolt érte, az imdb-n pedig most 8,6-en áll, a 82. legjobb film. A kasszáknál is szépen indult, a csütörtök esti vetítésekkel együtt 76,5 millió dollárt hozott. A legutóbbi fiaskó, a Nemezis bevételét (43,25) máris überelte pár nap alatt, de az Űrlázadásra (70,18) is rávert pár millát. Néhány héten belül a legsikeresebb Star Trek filmmé fog válni (majd kiszámolják biztosan, hogy a régi filmek a mai jegyárak mellett mennyit hoztak).

 

1138 helyen mutatták be a Next Day Air akció-vígjátékot, ami főleg fekete színészekkel forgattak. Nem is érdekelt tömegeket, a kritikusok alig 1/5-e írt róla pozitívan.Nem hiszem, hogy sok került volna a produkció, de azért a 4 milliós bevétel sem lehet valami kedvező a készítők részéről, de nem is értem túlzottan miért pont a Star Trek hétvégéjén kellett bemutatni.

 

Régebben bemutatott filmek: A Farkas kedvelői és rajongói múlt héten szép számban képviseltették magukat a vetítéseken, a második hétvégére pedig egy hatalmas bevétel zuhanással volt kénytelen számolnia. Az első két X-Men film még 50 % feletti csökkenést produkált (56,9 és 53,2) , a harmadik már 66,9 %-kal hozott kevesebbet, a Farkasnál ez a szám 68,3 %. A 200 milliónak búcsút mondhat szerintem. Harmadik helyen áll az Excsajok szelleme, nem pártoltak tőle el túlságosan a nézők, az 50 milliós végösszegre nagyok az esélyei, jól széllel még befoghatja a 60-ast. Beyonce és Ali Larter viaskodása, az Obsessed hamarosan a 60-on halad át, amire a Megint 17-nek is kedvezőek az esélyei. A Szólistát most +57 moziban vetítik, mint egy hete, de ez sem segít rajta túlzottan, nagy bukta marad. Egy héttel a bemutató után máris 749 mozival kevesebb vetíti a Battle for Terrát, nem csoda, hogy 83 %-kal kevesebb dollár került a kasszákba. Michael Keaton rendezésében készült The Merry Gentlemannek csupán 5,3 %-kal csökkent a bevétele, így már 170.000 dollárt kapart össze, nem valószíná, hogy megtoldanák a vetített mozik számát pár százzal.

 

12 filmszínházban vetítették a Little Ashes drámát, amelyben Robert Pattinson (Alkonyat) alakítja Salvador Dalit. 77.000 dollár lett a hétvége végeredménye.

 

Amerikai hétvégi becsült mozis eredmények, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi amerikai bevétel

Büdzsé

Info

 

Star Trek

 

72,5

 

76,5

 

150

Szinkronos előzetes, képek, jelenet

 

X-Men: Kezdetek: Farkas

 

27

 

129,62

 

150

Iromány

jelenetek

karakterreklámok

 


Excsajok szelleme


10,45


30,24

 

Poszter,

előzetes 

Obsessed

6,6

56,24

20

Előzetes

Megint 17

4,4

54,16

 

Előzetes

Next Day Air

4

4

 

 

A szólista

3,6

23,5

60

Poszter és előzetes

 

Szörnyek az űrlények ellen

 

3,37

 

186,89

 

175

4 perc a filmből

Szinronizált előzetes

iromány 

Föld

2,48

26,08

15

 

Hannah Montana: A film

2,41

74,08

35

Előzetes

 

A következő héten jön az Angyalok és Démonok, várhatóan az első helyen landol.

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr581113709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása