Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Philip K. Dick filmek jönnek

2009.05.12. 22:20 koimbra Szólj hozzá!

A The Halcyon Co. megvette a Philip K. Dick örökségét, ez azt jelenti, hogy hamarosan több olyan filmet is láthatunk, amely a szerző műven fog alapulni. A cég alapítói Victor Kubicek és Derek Anderson Cannes-ban jelentették be, hogy neki is látnak a Csordulj könnyem, mondta a rendőr regénynek, ami 1974-ben jelent meg az írótól. A könyv megkapta egjobb a sci-fi regénynek járó John W. Campbell Memorial Award-ot.

A regény egy olyan jövőbeli államban játszódik, amelyet a rendőrség erősen felügyel és ellenőriz. A főhőse Jason Taverner, híres tévésztár, egy napon gyilkosságot kísérelnek meg ellene. Az eset után mikor Taverner magához tér rádöbben arra, hogy senki nem tudja kicsoda is ő és a nyílvántartásokban sem szerepel a neve. Különféle nőkkel fut össze, akik vagy segítenek neki vagy pedig ellene vannak.

Philip K. Dick műveiből készült filmek nem túlzottan sikeresek, a legutóbbi a Nicolas Cage főszereplésével készült Next combos bukás volt, a Kamera által homályosan sem termelt túl sokat, A felejtés bére sem szereplt jól a kasszáknál. Az utolsó profitképes alkotás a Steven Spielberg által dirigált Különvélemény volt.

A Halcyon Co. remélhetőleg tud majd mit kezdeni Dick regényeivel, a cég idén a Terminátor negyedik részét szállítja.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751117523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása