Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Remake lesz a Cliffhangerből

2009.05.14. 08:20 koimbra 10 komment

Sylvester Stallone a 90-es évek középre kifulladt és elkezdődött a bukták sorozatos gyártása,  de azért az évtized elején még akadt néhány említésre méltó sikere. 1993-ban mutatták be Renny Harlin (A testvériség) rendezésében a Cliffhanger-A Függő játszmát. Ha nem is klasszikus, de mindenképpen jó akciónak számít, sokszor emlegetik ezzel kapcsolatban, hogy olyan, mint a Die Hard, csak hegyek között.

A Rambo után szó esett arról, hogy esetleg Stallone készít egy második részt ehhez a filmhez, azonban Sly jelenleg a The Expendables-szel van elfoglalva, majd a Rambo 5-nek is nekilát. Szóval ha tényleg tervbe volt véve a Függő játszma folytatása, akkor az most parkolópályán pihen. De mielőtt ténylegesen lenne belőle valami a StudioCanal Neal H. Moritz-cal (Vas) közösen újraforgatná a Cliffhangert. A filmben egy csapatnyi fiatal hegymászót követhetünk nyomon és az alkotók elmondása szerint a remake-et úgy kell elképzelni, mint amit most a Star Trek esetében vittek végbe. Ezek szerint Stallone helyett valami tini fog csimpaszkodni a sziklákon?

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr91120698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mózsi bá (törölt) 2009.05.14. 09:45:47

Javaslat javításra:"...de azért még az évtized elején még akadt néhány említésre méltó sikere..." - Túl sok a még. Egyébiránt a 90-es évekbeli buktákról annyit, hogy az Assasins sem volt bukta, a Dredd bíró sem, Pusztító sem, a Cop Land messze nem, a Daylight is hozott némi pénzecskét... Khmmm... Egyébként a Cliffhanger valóban betyárosan jó mozi, messze kiemelkedik az előbb említettek közül, bár a Cop Land-et James Mangold nem akciónak szánta. Persze művészfilm sem lett, de drámának szerintem rendben van.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.14. 09:50:24

@Mózsi bá: A Bérgyilkosok 50 millióba került, hozott 30-at, a Dredd bíró 90 millióba került, Amerikában hozott 32-őt, összesen pedig 113-at, ami nem siker egyáltalán.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.05.14. 10:26:24

@Mózsi bá:

A cliffhangerben van néhány olyan szürreális akciójelenet, ami jó előképe a következő évtized filmiparának, de a végét szerintem túlspilázták (helikopter beakad a félig leszakadt létrába, leesik - nem esik - leesik - nem esik - végül leesik, főgonosz arca eltorzul stb. B-kat filmekben szokott a főhős száz halált halni (itt a zindexen olvastam: szitává lövik egy százemeletes ház tetején, ahonnan látványosan lezuhan egy vasvilla-raktárra, amibe a következő pillanatban belerohan egy benzinszállító kamion).

pat bateman 2009.05.14. 10:44:50

@elemes2: A félelem országútján ugrik be erről a kommentedről: www.port.hu/a_felelem_orszagutjan_breakdown/pls/fi/films.film_page?i_film_id=275&i_city_id=&i_county_id=-1&i_where=2&i_topic_id=2

a B kategóriák esszenciája benne van, khirály!:)

Stallonénak nekem is nagy élmény a Cliffhanger, "újkori" mozizásom első filmje volt. kedvenc szövegem a filmből John Lithgow-tól: "...Cipő, zokni, százmillió dollár..."

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.14. 11:12:09

@Mózsi bá: Hozzáteszem a Pusztító vagy a Specialista még 90-es évek eleje. A Daylight is überbukás volt Amerikában (nemzetközileg azért szépített valamit), a Cop Land pedig nem Stallone miatt hozott annyit, hanem a nagyszerű színészgárda miatt, Get Carter, Driven megint nagy bukta, a D-Tox pedig azt hiszem csak egy hétig ment hazájában limitáltan.

Mózsi bá (törölt) 2009.05.14. 22:26:32

@koimbra: Látom, kétszer is reagáltál, gondolom annyira felzaklatott a hozzászólásom, hogy ezerrel rágódtál pár órát a kommentemen. Sebaj. Összességében mindegyik említett film bőven behozta az árát ha hozzávesszük a video eladásokat (98 előtt még nem nagyon beszélhettünk dvd-ről). Ha szerinted nem siker egy 22 milliós bevétel, akkor nem az, szerintem az (Judge Dredd-re tett megjegyzésed).
A Daylight amerikában mondjuk hogy szerény sikereket ért el, de nemzetközi viszonylatban a középmezőnyben végzett.
A Cop Land egyértelműen a kövér Stallone miatt teljesített jól, az egész sztori az ő karakterére volt kihegyezve, dacára a többi színészzseni jelenlétének. Ez nem is lehet vitatéma.
A Get Carter, Drivent, illetve a D-Tox-ot kéretik nem a 90-es évek filmjeiként emlegetni, hisz mikor azok készültek, a 90-es évek már csak emlékeinkben léteztek. Oké? Egyébként a Driven nekem sem tetszett, a többivel nincs bajom.
Veled sincs. Csak kicsit pontosítottam.
Mit vársz egy Stallone fan-tól? Ja még valami. Köszi, hogy szóba hoztad a témát, emiatt kezdtem bogarászni utána a külföldi oldalakon. Máskor se felejtsd el az "öreget":)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.14. 22:32:01

@Mózsi bá: Elkezdtem írni az első kommentet, aztán befutott egy ismerős, majd később mikor megint net elé kerültem befejeztem:)
Én is kedvelem Stallone-t, sajnálom, hogy nem ment egy ideig a szekér neki, pedig jó filmeket tett le az asztalra.
A bevétel pedig úgy néz ki, hogy Amerikában 55 % megy vissza a stúdiónak, külföldről pedig még kevesebb.

Mózsi bá (törölt) 2009.05.14. 22:42:26

@elemes2: És még meg is toldom egy újabbal: Stallone jég alatt, Stallone fuldoklik, Stallone majdnem meghal... Aztán pisztoly fel a fenékről, durr-durr, gonosz kifingik, stallone kiszabadul a jég fogságából. Azután következő jelenetben száraz haj, száraz póló, száraz nadrág, stb... Mekkora badarság nem? És mégis... A Cliffhanger mekkora film...:)

Mózsi bá (törölt) 2009.05.14. 22:53:48

@koimbra: Szerintem ha ment volna neki a szekér akkoriban... Nos ez esetben nincs sem Rambo, sem Rocky új epizód. Néha el kell buknunk, hogy újra képesek legyünk felkelni, újra képesek legyünk nagyot alkotni. Tudod személyes szerencsém, hogy kétszer is találkozhattam a fickóval (98-ban pár szót is váltottam vele). Épp akkor, mikor a Cop Land-et nyomták az itteni mozik. A vásznon egy "dagadt digó", a valóságban meg előttem állt a tökéletes fizikai állapotban lévő 60-as éveit lassan elérő sztár. Akkoriban épp nem akart többé akciószínész lenni. Ez külön megérne egy fejezetet, de e hely nem alkalmas a taglalására. Ilyen előzmények után jött a "drivendtoxgetcarter" vonal, ami valóban gyenge volt. Most meg?
Szerintem talpra állt. Szerinted?:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.15. 10:10:37

@Mózsi bá: Ha gondolod írd le ezt a fejezetet, küldd el mailben és kiteszem szívesen a blogra.

A Rocky még jó volt, a Rambo se volt rossz, de ez már nem volt annyira "rambós", nem dobtam el magam tőle.
süti beállítások módosítása