Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A Skynetet egy múzeumi őr nyomta le

2009.05.24. 20:47 koimbra 1 komment

Terminátorok, Christian Bale vs. Ben Stiller és a viaszbábuk. A nagy többség a Skynet elleni harc következő felvonását hitte az idei hétvége box office éllovasának. Nagy meglepetésre nem ez történt.Ben Stiller pályafutása során második legjobb (amerikai) eredményét érte el a kasszáknál az Éjszaka a múzeum filmmel. Csak idő kérdése volt a folytatás, hiszen a történetbe még több figurát bele lehet pakolni. Ezzel az alkotók is tisztában voltak, nem is spórolták ki a bábukat. Az első rész 30 milliós nyitány után 250-ig vitte téli időszakban. A sequel ennél jóval többel, 53-al tudott indítani, az erős nyári felhozatalban majd meglátjuk meddig bírja szusszal a film. Igyekezni kell a pénzgyűjtéssel, jövő héten érkezik az Up, Pixar filmre pedig talán inkább beülnek a családok, aztán pedig a Land of Lost is befut.

 

James Cameron nem egy szórakoztató művet készített eddig a legnagyobb örömünkre, munkássága egyik kiemelkedő alkotása a Terminátor két része, a klasszikus státuszukkal kapcsolatban nem lehet vitatkozni. A harmadik részben már nem vett részt, a rajongók egy része pedig nem kedvelte a filmet, a firkászok nagy részének (70 %) viszont bejött. Szerintem nem volt rossz, bár egy-két hülyeség volt benne, de elvoltam rajta és legalább megalapozta a negyedik felvonást. A direktori székbe McG (Charlie angyalai) ülhetett és természetesen kezdetben mindenféle jókat mondott a filmről. Hallhattunk olyat is, hogy R besorolású lesz és a direktor állítása szerint Cameron is áldását adta a produkcióra, ő ajánlotta be Sam Worthingtont, akivel az Avataron dolgozott. Később persze kiderült, hogy semmiféle „áldás” nem volt és a stúdió is menet közben meggondolta magát (a Watchmennel befürödtek) és inkább PG-13-asra vették a figurát (majd dvd-n lesz állítólag egy R-es és 30 perccel hosszabb verzió). Az imdb-n pénteken még jóval 8 pont felett állt, mostanra ez 7,7-re csökkent. A kritikusok viszont nem kímélték, lehordták, az ítészek csupán 34 %-a értékelte pozitívan a filmet. A nyitóbevétel a harmadik felvonáshoz képest is kifejezetten csalódás az ugyanis 44 milliót hozott össze az első hétvégéjén, ez a Megváltás esetében viszont csak 43. Mi lett volna, ha R-es besorolást kapott volna? Vajon többen mentek volna el rá vagy iszonyat nagy égés lett volna? A választ nem tudjuk meg. Hol lesz a vége? Nemzetközileg szép pályafutásra számíthat, hazájában viszont nem hiszem (ha a harmadikhoz viszonyítunk), hogy eléri a 200 milliót.

 

A Wayans família elég népes, ott van Damien, Keenan Ivory, Shawn, no meg Damon, akiket eddig megismerhettünk filmjeikből. De ez még nem minden, 10-en vannak testvérek, 5 csaj, 5 fickó. Ezzel már lehet kezdeni valamit és családi vállalkozás gyanánt rendre össze is hoznak pár vígjátékot (bár néhányan önállóan is ügyködtek, pl. Keenan a Szimatnak szemét, szemétnek szimat, Damon pedig az Utolsó cserkészt filmben szerepelt). Ilyen volt a Horrora akadva 3,4 vagy a Kiscsávó. A Dance Flick az ötödik helyet kaparintotta meg 11 millával, az imdb-n kezdetnek 3,3-en áll. Ezúttal úgy néz ki a közönség nem volt vevő a humorukra, de a 25 milliós büdzsét lazán behozhatja.

 

Régebben bemutatott filmek:

Harmadik pozícióban található a Star Trek, harmadik hétvégéjén 183 milliót zsebelt be, jövő hétre a 2009-es év legtöbbet hozó alkotásává lép elő, a végösszeg jóval 200 misi felett várható. A Da Vinci-kód 3 éve közel 56 %-ot csökkent a második víkendjére, folytatása pedig majd 54-et. Csakhogy míg az első felvonás jól kezdett, a második már nem túl szépen. Nem fog szépen zárni Amerikában, a nemzetközi eredmények mentik majd meg, ugyanis több, mint 100 milliót hozott múlt héten a többi országban összesen. A Szörnyek az űrlények ellen egy hét múlva komoly konkurenciát kap az Up személyében, ami be is teszi számára a kaput, az esélyei a 200-as bevételére a nulla felé tendálnak.

 

Limitált bemutató: 10 moziban kezdett az Easy Virtue, amely Alfred Hitchcock 1928-as Könnyed erkölcsök remake-je. A főszerepben Jessica Biel, Kristin Scott Thomas és Colin Firth látható, a film 116.000 dollárt termelt.

 

A következő héten a Fel animációs film érkezik a Pixar tálalásában és Sam Raimi alkotása, a Pokolba taszítva (Drag Me To Hell) is befut, csak hogy ne legyen hiányunk horrorból.

 

Hétvégi amerikai mozis becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvége bevétel

Eddigi amerikai bevétel

Büdzsé

Info

Éjszaka a múzeumban 2

53,5

53,5

150

Szinkronos előzetes

Terminátor: Megváltás

43,01

56,38

200

4 perces előzetes, jelenetek, a szereplőkről


Star Trek


21,95


183,58


150

Szinkronos előzetes, képek, jelenet 

Angyalok és Démonok

21,4

81,51

150

Szinkronos előzetes

Dance Flick

11,11

11,11

25

 


X-Men: Kezdetek: Farkas

 

7,8

 

7,8

 

150

Iromány

jelenetek

karakterreklámok 

Excsajok szelleme

3,72

45,85

 

Poszter,

előzetes 

Obsessed

2

65,9

20

Előzetes


Szörnyek az űrlények ellen

 

1,34

 

192,99

 

175

4 perc a filmből

Szinronizált előzetes

iromány

Megint 17

1

60,34

 

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr221141282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2009.05.24. 21:42:37

Hát, elég nagy pofára esés ez a Terminátornak. Remélem észhez térnek az alkotók, és ez volt az utolsó meggyalázása Cameron eredetijeinek.
süti beállítások módosítása