Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az utolsó ház balra (The Last House on the Left)

2009.06.24. 21:59 koimbra 4 komment

 

Új nap, még egy feleslegesnek tűnő remake, manapság horrorok terén ez az új(?) divat, régi klasszikus és közkedvelt vagy mesterműnek számított izgalmas és félelmetes alkotásokat dolgoznak fel ezen a műfajon belül. A Michael Bay-féle horrorüzem nagyban köpi ki magából azokat a termékeket, amelyekért régen a közönség odavolt. Ám marad még bőven kiaknázatlan terület, így 1972-es Wes Craven által rendezett Az utolsó ház balra sem kerülhette el sorsát, új köntösbe csomagolva rakták az igényeit egyre lejjebb adó nézőközönség elé.

 

A Collingwood család, Mari (Sara Paxton) és szülei (Monica Potter és Tony Goldwy) kikapcsolóás céljából érkeznek a kis erdei, gazdagon berendezett házba. Mari kissé unja magát ebben a környezetben, a közeli kis városkában barátnőjével, Paige-dzsel egy srácnál pöfékelnek némi jó kedvre derítő anyagot, mikor betoppan a jóember apja és annak társai, akik bizony nem kedélyes és tisztességes népek, hanem bűnözők, lelkük sötét, fejükben buja és gonosz gondolatok vertek tanyát. Marinek sikerül meglógnia a társaságtól, azok pedig este a lány szüleinél szállnak meg. Mikor Mari beesik és kiderül mit tettek az elvetemült alakok, az ősök maguk szolgáltatnak igazságot.

 

 

Sara Paxton játssza Marit, az úszónak készülő lányt, eleddig tinivígjátékokban láthattuk, többek között az Aquamarine-ban, az Ottalvós buliban vagy az Amerikai Hófehérkében. Hirtelen váltással a horror-thriller világában találta magát, ahol elég szépen megállja a helyét. Garret Dillahunt kinézetéhez passzol a gyilkos figura, ellenszenvesnek ellenszenves, még talán gyűlölhettem is volna őt, de menet közben elcseszték. Az elején még kegyetlen és vérszomjas vadállatnak ismerhetjük meg, később a társaival együtt véghezvisz pár durva tettet, ami után pislognak néhány másodpercet és olyan fejet vágnak, mint akik bánják tettüket. Nehogymár sajnáljam őket.

 

A két szülőt alakító színészre, Goldwyn-ra és Potterre nem lehet panasz. Mindketten kóstoltak már bele a horror műfajába, Potter a Fűrészben szerepelt, Goldwyn pedig Dexter epizódokat dirigált. Az alakításukkal nincs is gond, ám amit megtorlás címén véghezvisznek, az kiábrándító. Úgy tudom az original változatban volt láncfűrész és péniszleharapás. Ezek alapján én egy igazi kemény bosszút vártam, ami után élvezettel nézem végig, hogy a bűnös lelkek megkapják azt, ami jár. Sajnos azonban a gyilkosokat sem tudtam kellőképpen megutálni, így nem is vártam mikor üt fejük felett a végítélet órája, ez már itt el lett cseszve.. A szülők revansa pedig köszönő viszonyban sincs a jó kategóriával, inkább szerencsétlenkedésnek tűnik.

 

Az utolsó ház balra 2009-es változata egy percig sem izgalmas, vannak jó pillanatai, olykor mintha megindult volna az együttérzés vagy szorongás nem sokra rá viszont el is tűnt, mint a kámfor. Ezen a filmen azok tudnak borzongani, reszketni, akik nem néznek gyakran horror-thrillert illetve azok a szülők, akiknek van gyerekük és bele tudják élni magukat a helyzetbe. Nálam ez a produkció 50 %-ot ér meg, leginkább azért mert a sok negatívum ellenére nem lehet rámondani, hogy pocsék lenne.

 

imdb: 6,9

rottentomatoes: 41 %

 

Eddigi amerikai bevétel: 32,7 millió dollár

Eddigi összbevétel: 37,2 millió dollár

Címkék: horror remake thriller iromány 50 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr291206539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.06.28. 08:35:42

Nekem tetszett a film. Az Eden Lake-hez hasonlítanám, csak az jobb volt.
Nekem nem tűntek olyannak a gyilkosok, mintha megbánták volna a tettüket.
A bosszú - a mikrót leszámítva - meg szerintem teljesen rendben volt, elvégre normális, hétköznapi emberek álltak szemben gyilkosokkal.

showsawraw 2009.08.07. 15:22:05

@desmond wallace: Én osztom a véleményed, szerintem sem volt rossz, tetszett.Átélés kérdése.Nemi erőszak, ezt nem sok férfi "éli át".Engem mindig megráz az ilyen, az Irreversible után 2 napig depressziós voltam.

Rolee83 2009.10.11. 04:14:23

Nagyon jó film! Kellemesen csalódtam! Végig fenn tartotta az érdeklődést, lehetett rajta izgulni!

zicky.x 2009.11.25. 16:31:40

nekem nem tetszett. én jó kislány vagyok, és nem letöltöm, hanem megkérem a haverokat, hogy töltsék le, és nézzék is meg velem... 12-en voltunk, ebből kettőnek tetszett. talán 3-nak, mert valakit nem kérdeztem.
a mikró meg... elég gáz. nem hiszem hogy felrobbanna az agyam a mikróban... lehet hogy kipróbálom, de csak jövőre. idén még vannak terveim.
süti beállítások módosítása