Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Remake Coenék első filmjéből

2009.06.24. 10:59 koimbra 3 komment

Zhang Yimou rendezte a Hőst és A repülő tőrök klánját, legutolsó alkotása a 2006-os Curse of the Golden Flower volt, azóta nem készített nagyjátékfilmet. A direktor következő műve egy remake lesz, méghozzá a Coen tesók bemutatkozó filmjét, a Véresen egyszerűt forgatja újra, a címe The Stunning Case of the Three Gun Shots lesz.

A főszereplők Sun Honglei, Xio Shen-Yang és Yan Ni lesznek, a produkciót pedig év végén mutatják be. Az eredeti film tartalma: A fiatal Abby férjével, egy texasi kocsma tulajdonosával él együtt. A nőt untatják a házasélet monoton mindennapjai, ezért a jóképű pultos, Ray, karjaiban próbálja színesebbé tenni az életét. Amikor a férj rájön, hogy Abby megcsalja őt, elhatározza, hogy kíméletlenül leszámol a nővel és a szeretőjével. Felbérli Vissert, a magánnyomozót, és megbízza Abby meggyilkolásával. A detektívnek viszont jobb ötlete támad: megrendezi a szeretők látszólagos halálát, és miután megkapja a bérét, jó pénzért elteszi láb alól Abby férjét. A ravasz terv csak elméletben működik, ugyanis hamarosan fény derül az összeesküvés szereplőinek pikáns és drámai kapcsolatára. (port)

A Véresen egyszerű díjat nyert a Sundance filmfesztiválon 1985-ben és 86-ban pedig az Edgar Allan Poe Awards-on vitte el a legjobb film díját. Szintén kapott elismerést a Independent Spirit Awards-on.

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr991205193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2009.06.24. 12:15:08

Alapesetben azt mondanám, h tessék szépen békén hagyni a Véresen egyszerűt, de sztem Yimou teljesen más filmet fog készíteni a sztoriból, mint a Coenék. Valszeg csak alapötletet merít belőle. Még akár jó is lehet ez.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.06.24. 21:34:25

@kaamir: a távol keleti road movie. biztos jó lesz.

just Cheech (törölt) 2009.06.24. 22:41:02

Az eredeti az egyik kedvenc filmem, de szerintem Coenék tutira legjobb munkája.
(jó, tudom, fargo, lebowski nyenyenye..., de akkor is ) Ez egy tipikusan olyan markáns film, amihez nem érdemes hozzányúlni. Bár vannak (külföldön) tehetséges rendezők eredeti látásmóddal, hátha jó lesz.
süti beállítások módosítása