Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csak röviden...

2009.06.28. 18:45 koimbra 3 komment

Street Fighter: Legend of Chun-Li: Régebben a Mortal Kombatot nyüstöltem, mivel az volt meg itthon a gépen, a Street Fighterhez is volt szerencsém, nem is egyszer, olykor-olykor suli után az egyik osztálytársamnál játszogattunk vele. Az első mozifilm Van Damme főszereplésével nem hagyott bennem mélyebb nyomot (tavaly újranéztem, kár volt). Habár közel 100 milliót hozott a produkció mégsem érkezett meg a folytatás. Idén viszont ismét jelentkeztek egy olyan művel, amiben a játékbeli karakterek a főszereplők, de gyakorlatilag ebben ki is merül a hasonlóság.

Chun Li-t (Kristin Kreuk) tették meg főhősnek, ami nagyszerű ötlet lett volna, ritkán látni olyasmit, hogy egy nő veri halomra a jónépet. Sajnos elég kevés verekedési jelenet látható az alkotásban, azok is elég rövidek. Alapvetően pedig egy olyan játékon alapszik a film, amiben egymást gyepálják a karakterek, ráadásul még az öreg Jackie Chan is különb kunsztokat hajt végre, mint amit ebben a műben véghezvisznek.

Szóval elcseszett lett ez a Street Fighter film, pedig a jól kivitelezett, hosszabb harcok megmenthették volna ezt a produkciót. Andrzej Bartkowiak eddig rossz és közepes dolgozatokat volt képes letenni az asztalra, a legutóbbi alkotása, a Doom is gyengére sikeredett. Uwe Boll úgy néz ki abbahagyja a játékok meggyalázását, helyére Bartkowiak nyugodt szívvel pályázhat.

10 %-ot ér a film.

 

Bathory: Juraj Jakubisko Báthory Erzsébetről forgatott filmet. A hölgy a legendák és a mendemondák szerint fiatal lányokat kínzott és gyilkolt meg, vérükből ivott és fürdött fiatalságának megőrzése érdekében. Báthoryt később letartóztatták, de eljárás nem indult ellene, a csejtei várban tartották fogva élete végééig.

Néhány hónapja az imdb-n még horrorként is meg volt jelölve, ez azóta eltűnt onnan, a fantasy viszont maradt. Én konkrétan arra számítottam, hogy ezt a vérengzősdit domborítják majd ki legjobban, ám az alkotás inkább Báthory Erzsébet ártatlanságát és inkább Thurzó György vagyonának megszerzésére irányult kísérletét emeli ki.

A több, mint két órás játékidő helyenként leül, de nagyjából leköti az embert. Úgy látszik itt a közelben nem találtak megfelelő főszereplőt, ezért Anna Frielt szerződtették le, bár mondjuk mi sem találtunk itthon megfelelő színészt Árpád szerepére a Honfoglalásban és muszáj volt Franco Nero-t felkérni. (Egyébként Nero itt is feltűnik.) 70 %-ot kap tőlem a film.

A Bathoryban néha-néha elhangzik egy-két jóízű magyar káromkodás, sőt egy magyar nótát is hallhatunk. Elvileg angol nyelven forgatták a produkciót, nekem azt hiszem szlovákul sikerült megnéznem.

 

Transmorperhers: A történet szerint 2009-ben üzenetet küldtünk egy másik bolygóra, ahol értelmes életet véltünk felfedezni. Az idegenek néhány évvel később lerohanták a Földet, rövid időn belül a lakosság 90 %-át kiírtották, az emberi faj pedig a felszín alatt keresett menedéket. A végső leszámolás órája viszont hamarosan elérkezik, esély kínálkozik arra, hogy újra visszahódítsuk világunkat.

Asylum film, aki látott már tőlük valamit, az tudja mire számíthat. Még csak nem is low budget , hanem nullköltsévetésű alkotásnak tűnik. Olyan mintha fan-made inváziós paródiát látnék, a probléma csupán csak az, hogy ezt komolynak szánták, én mégis végig vigyorogtam. Egyszerűen nem lehet mosolygás nélkül elmenni az effektek, a színészi játék és a díszletek mellett. Ez bármely kamerával rendelkező lelkes csapat meg tudja csinálni. A trükköket szerintem egy jobb számítógéppel és egy valamilyen programozó tudással rendelkező valaki simán össze tudja hozni, a forgatási helyszín pedig simán lehetett valakinek a sufnijában és a közeli erdőben. A díszletek pedig olyanok, mintha a szereplők otthonról elhozták volna a feleslegesnek talált tárgyakat és még lomtalanításkor is szereztek volna ezt-azt. Szintén nevetséges volt, ahogy a legjobbaknak nevezett szuperkommandó csak lövöldözget össze-vissza, a legjobban azon röhögtem, mikor beálltak pozícióba, na az valami haláli volt és az egyes szereplők nézése, a „huh, most mi van?” sem volt semmi.

 

Címkék: röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr841213794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.06.28. 20:10:26

Én is többet vártam a Street Fighter-től. Én is úgy éreztem, hogy kevés volt a bunyó. Szerintem a Van Damme-féle változat jobb volt ennél. Egyszer nézhető azért.

Bubbii 2009.06.30. 10:28:59

A Transmorphers tényleg gagyi lett, de hát Asylumtól mit várunk?

pepo05 2009.07.03. 12:59:24

Az a 10 százalék sok erre a Street Fighter-re. Olyan 2-3%-ot érdemelhet.
süti beállítások módosítása