Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csak röviden...

2009.07.18. 20:09 koimbra Szólj hozzá!

Halálos közellenség: Több helyen is olvastam, hogy a Mesrine (ejtsd: Merina) a whiskys rablóhoz hasonlították,. Ezek szerint 30-40 év múlva róla is fog valami hasonló film készülni (mondjuk már be volt tervezve egy, állítólag Johnny Depp lett volna a főszereplő, de hát szvsz nem lesz abból semmi, vagy ha igen, nem egyhamar). Mesrine 1959-ben érkezett vissza Franciországba Algériából, aztán elég hamar elkezdte járni a bűnözők útját. Bankot rabolt, betört, leszámolt másokkal és hamarosan tele voltak vele a lapok, az Első Számú Közellenséggé vált. Hiába csukták le többször is ő mindig talál módot a szökésre. Sokan drukkoltak neki, mivel szimpatikusnak találták, ám mikor meggyilkol egy újságírót szinte mindenki ellene fordul.

A főszerepet Vincent Cassel játssza el, szinte a kisujjából kirázta a szerepet, alakított már korábban is jó pár hasonló figurát, ezúttal a szerep kedvéért pár kilót fel kellett szednie. Mellette feltűnik még néhány ismert színész, sajnos egyikük sem szerepel túl sokat, bemutatják a gengszter barátait és barátnőit, egyikük sincs jelen túl sokáig, pedig szívesen elnéztem volna még őket, de hát szűk négy órába bele kellett sűríteni a 2 részt.

A második felvonás mintha akciódúsabbra, pörgősebbre sikeredett volna, ám mindkét rész ugyanolyan jó, egyik sem válik unalmassá, de annyira nem kötött le, 65 %-ot megérdemel összességében.

 

Kémnők: Ritkán látni olyan akció-vagy háborús filmet, ahol nők a főszereplők, sajnos mindig a férfiak lövöldöznek és verekednek, a másik nem pedig maximum mellékszereplőként szerezhet pár emlékezetes percet. A Kémnőkben teljesen a nőké a főszerep, ugyanis néhány hölgyön áll vagy bukik az, hogy a németek ne jöjjenek rá mi fog történni Normandiában. A sztori a második világháború alatt játszódik, egy női különítménynek kell kimenekítenie egy brit geológust a németektől, ugyanis a fickó éppen Normandiában vizsgálódott, mikor a nácik kezére került. Ezen felül pedig ki kell nyírniuk az a tisztet, aki sejti, hogy mit terveznek a szövetségesek.

A film legnagyobb baja, hogy a főszereplők egyikével, még a dögös Sophie Marceau-val sem tudunk igazán szimpatizálni, valahogy nem tudtam nekik drukkolni, egyszerűen hiányzik a produkcióból ez a dolog, mintha a rendező csak azzal lett volna elfoglalva, hogy letudja a filmet, mint valami kötelező dolgozatot, a többi pedig már nem számít. A külalakkal nincs baj, szépen összehozta a filmet, de ez így csak egy közepes (50 %), ami elég hamar kiszellőzött a fejemből, az viszont megmaradt, hogy nézése közben néhol úgy tűnt, hogy kozmetikázták a sztorit, a valóságban tuti nem így volt.

 

Messengers 2: The Scarecrow: 2007-ben a Pang tesók egy horrort tettek le az asztalra, A hírnök nem volt valami nagy szám, egynek azért jó volt, Kristen Stewart, Penelope Ann Miller és John Corbett rohangált rémült arccal a kukoricatáblában. A film hozott annyit, hogy elkészítsék a második részt, ami nem sequel, hanem prequel (azaz előzményfilm) ezt már viszont egyből dvd-re száműzték.

John Rollins farmernek nem megy igazán jó a sora, tele van tartozással, ráadásul a termését is folyamatosan támadják a gaz varjak. A fészerben véletlenül rálel egy madárijesztőre, amit ki is helyez. Hirtelen minden megjavul, a varjak hullanak, a termés már nem néz ki trén, de néhány úgymond rosszakarója a környéken halálozik el.

Nincs egy jó pillanata sem a filmnek (hacsak Darcy Fowers meztelenkedését nem vesszük annak), tökéletesen felesleges folytatás ismeretlen színészekkel és egy tehetségtelen rendezővel. A halálesetek olyan semmilyenek, az izgalomfaktor nulla. 10 %

 

Címkék: röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr611253356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása