Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Blood: The Last Vampire

2009.07.24. 16:18 koimbra 3 komment

 

 

Nem vagyok jártas az animékben, habár az eltelt évek alatt sikerült belefutnom néhányba. Ezek nagy többsége nem igazán nyerte el tetszésem, de volt olyan is, amit kifejezetten élveztem. Az egyik méltán híres anime alkotást is sikerült letudnom anno, nem sok mindenre emlékszem már a Blood: The Last Vampire-ból, de az megmaradt, hogy az elején egy vonaton kettévágnak egy fickót, a műveletet végrehajtó lány pedig éles kardjával irtogatta a vérszopókat.

 

Úgy indul a filmváltozat, ahogy az anime is kezdődött. Saya szépen kettéhasítja a szerelvényen utazó menekülni akaró férfit, majd jönnek a megbízói, akik eltakarítják az eset után hagyott mocskot. Hősünk Saya ugyan úgy néz ki mint egy bármely tini, de már több száz évet tudhat maga mögött és célja a vámpírok levadászása és legfőbb vágya a régóta üldözött Onegin kinyírása. Összekötője az öregedő, szakállas, még este is napszemüvegben mászkáló Michael, aki ellátja Sayát olykor egy adagnyi vérrel. Michael új infok alapján egy Japánban található amerikai támaszpontra küldi vizsgálódni, mivel ott történtek legutóbb olyan halálesetek, melyek alapján úgy vélik, hogy Onegin is a környéken ténfereghet. (Saya itt megjegyzi: „Nem nyomozok, én csak ölök”.) Néhány órával azután, hogy Saya a bázisra érkezik meg is kezdi a tisztítóhadjáratát, mivel akadnak vérszopók szép számmal.

 

 

A szereplők egyike sem nyújt maradandót, olyan, mintha egy B filmes válogatáson gyűjtötték volna össze őket. Gianna alakítja a mindig mogorva Sayát, akinek a megformálásához nem kellett bevetni sok érzelmet, mivel már az animében sem mutatott túl sok érzelmet (ha jól emlékszem), de némi düh olykor kiülhetett volna az arcára. Allison Miller játssza Alice-t, a tábornok lányát, szerepeltetése teljesen melléfogás. A főgonoszt, Onegint alakító Koyuki sem volt félelmetes, ijesztő meg pláne nem, a körülette lebegő ruha pedig nevetségesen volt megcsinálva.

 

Nem túlzottan erőltették meg magukat a speciális effektesek sem, amit összehoztak az nem moziba való, hanem leginkább a tékák alsó polcaira. Először is hogyan néztek már ki ezek a szerencsétlen vámpírok? Hát így kell kinézniük mostanság egy vérszívónak? A repkedő lény kivitelezése pedig szintén gyatra munka. Nagyon kilógott a lóláb, mikor CGI-t használtak, főleg a kifröccsenő vér esetében, ami veszettül rosszul mutatott, viszont sok van belőle, így mindig megcsodálhatjuk milyen ótvarul fest.

 

 

Chris Nahon úgy tűnik ráállt arra, hogy 4 évenként jelentkezik új filmmel. Első alkotása A sárkány csókja még rendben volt, a Farkasok birodalma már erősen közepes volt, a Blooddal pedig még tovább süllyedt a minőség terén. Próbálkozott, bevetetett mindent, csak nem volt jó. Már félig leeresztett redőnyön beszűrődő napfény is erőltetettnek hatott, a villámlás imitálása pedig röhej volt. A harci jeleneteknél a lassítás-gyorsításokat próbálta alkalmazni, ám ezek sem voltak látványosak, nem különlegesek. Kellett volna némi koreográfia  hiszen Saya csak hadonászik a karddal, igaz egy ilyen jelenetnél elhullik akár 3-4 vámpír is, ilyen jeleneteket láthattunk már régebben, szerintem ha bemennék a tékába és lehajolnék az alcó polcokhoz, akkor találnék egy tucat B filmet, amibe hasonlót láthatnák.

 

A film persze tempósan halad előre, ezzel nincs gond, ami kellett volna egy jó rendező és egy olyan csapat, aki ért az effektekhez. Nahon helyett szét lehetett volna nézni a piacon, én Zhang Yimou-t próbáltam volna megszerezni, de ha már mindenképpen nyugati rendezőt akartak a produkció élére, akkor Rob Minkoff jöhetett volna szóba, a Tiltott királyság speciel nekem teljesen tetszett. Az anime rajongói nem tudom mit fognak hozzá szólni, ők biztosan örülni fognak néhány ismerős karakternek vagy jelenetnek. Nekem a látottak csak 20 %-ot érnek, elcseszték sajnos, egy erőtlen, unalmas, fantáziátlan filmet láttam.

 

imdb: 5,8

rottentomatoes: 19 %

 

Címkék: horror akció iromány blood the last vampire

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr181266217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2009.07.24. 20:15:33

Nem tudom miert - talan mert nem vartam semmit - de en elveztem. Baratom utana szet volt esve, szerinte minden idok egyik legrosszabb filmje - pedig az o kedvence a Big Trouble in Little China! Nem neznem meg megegyszer, de en jol szorakoztam, a kifroccseno ver volt a legviccesebb.:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.25. 13:06:04

@FayeFaye: Nagy-Zűr Kis Kínában? Na az jó volt, újra kéne nézni már:)
A vér pedig borzalmasan festett, az Éjféli etetésben sokkal jobban mutatott a CGI vér.

SzocsO 2009.07.26. 02:53:26

Ez szörnyű lett, szentigaz : (
Az egyik nagy hiba volt nem ázsiai rendezőt alkalmazni. A másik, hogy a forgatókönyvírót nem rúgták ki időben (bár egy ilyen filmnél nem ez a legfontosabb). Az egyebeket hagyjuk, lehet, hogy ezt a filmet inkább a zs-kat blogon kellett volna bemutatni sajnos.
Nem is tudom, próbálták egy kicst a sorozat és az OVA sztoriját összefércelni (amik egyébként is tök mások), de bár ne tették volna.
Ezek a "Nagy Dobás" cuccok nem igen szoktak amarra felé összejönni.
süti beállítások módosítása