Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Dr. Seuss műve a vásznakon

2009.07.29. 10:47 koimbra Szólj hozzá!

Theodor Seuss Geisel (ismertebb nevén Dr. Seuss) Amerikában igen népszerű karikatúrista és író volt, leginkább a gyerekkönyveiről volt híres. Közel 60 gyerekeknek szóló könyvet publikált, műveiből pedig tévéfilmek készültek és még a Broadwayen is futott az egyik alkotása. Ebben az évtizetben három filmet is láthattunk, ami Dr. Seuss műve alapján készült (A Macska - Le a kalappal!, a Grincs, Horton).

Az Universal Pictures és az Illumination Entertainment közösen készíti el Dr. Seuss egyik művének, a The Loraxnak a 3-D-s animációs változatát. Chris Renaud, Cinco Paul és Ken Daurio rendezik a filmet, a forgatókönyvet pedig Paul és Daurio írja. A könyvben Dr. Seuss a fa-és erdőírtás veszélyeire hívja fel a figyelmet mese formájában.

2012. március 2.-án lesz a bemutató, ami Seuss születésnapjára esik (aki egyébként 1991-ben halt meg).

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr111275207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása