Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Jézus ismét szupersztár lesz

2009.08.01. 12:41 koimbra 3 komment

A 70-es évek egyik nagy klasszikusa a Jézus Krisztus szupersztár volt, Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája hatalmas sikernek örvendett, az albumot vitték mint a cukrot, majd a Broadwayen is játszották. Az évtized elején Miklós Tibor írta át magyarra a szöveget és az előadás sikeres volt, ám a felsőbb vezetés betiltotta (csak úgy, mint pl. Litvániában).

Tavaly az Universal hatalmas sikert könyvelhetett el a Mamma Mia!-val,  ezért a stúdió jelenleg olyan filmtémát keres, amiben szintén dalolgatnak. A választás a Jézus Krisztus szupersztárra esett, ezt szeretnék remake-elni. Felvették a kapcsolatot az  Marc Webb-bel, egyrészt a legutóbbi filmje,az (500) Days of Summer sikere, másrészt a videóklipes háttere miatt. A stúdió és Webb még nem értek a  tárgyalás szakaszába,  csupán csak beszélnek a dologról, még állítólag vannak más rendezők is a pakliban.

Az original film tartalma: A sivár, félsivatagi táj közepén ősi romok mesélnek a régmúlt nagy eseményeiről. Ütött-kopott autóbusz áll meg előttük, a társulat tagjaival, akik a jelmezek kicsomagolása után nyomban nekiállnak, hogy ellőadják minden idők legnagyobb történetét. Júdás egy szirt fokán ülve végigtekint a pusztaságon, s azon elmélkedik, minő veszedelmeket zúdított Jézus a szegény zsidó népre. Ám a Messiás eljövetele nem csupán előtte talány. Kezdetben a többi tanítvány is értetlenül áll a Megváltó cselekedeteti, s önkéntes áldozatvállalása előtt - egészen a szükségszerű végső áldozathozatalig: a keresztig.

És a filmből látható egy részlet

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr941281321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brüsszeli csipke 2009.08.01. 22:07:42

Ez egy nagyon-nagyon rossz ötletnek tűnik (viccnek is rossz)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.08.03. 14:35:34

Inkább irtani kellene a "szellemét" mint éltetni:

www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=4345

Jó zenére szöveget lehet nélküle is írni. Például Zeusszal:-)
süti beállítások módosítása