Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Eszterhas a Guadalupei Szűzanyáról ír forgatókönyvet

2009.08.06. 17:39 koimbra 1 komment

Joe Eszterhas egykoron nagy névnek számított Hollywoodban, de aztán az ő csillaga is megkopott, mára már keveseknek ugrik be, hogy ki is ő. Jelenleg a Virgin of Guadalupe forgatókönyvén dolgozik.

A legenda szerint 1531-ben Juan Diego  előtt megjelent egy tini lány, akit fény ölelt körült. A lány arra kérte Diegot, hogy építsen templomot a tiszteletére, aki később rádöbbent arra, hogy ez a jelenés maga Szűz Mária volt. A helyi püspök azt mondta Diegonak, hogy támassza alá történetét. A Szűz ekkor arra utasította Diegot, hogy gyűjtsön virágokat, ami ekkoriban azért volt nehéz, mivel tél volt, de ő mégis talált rózsákat és a köpenyébe gyűjtötte őket. Ezeket a püspök elé szórta, a köpenyben pedig ott volt a Szűz képének a lenyomata. A megépült templomban máig őrzik ezt a ruhadarabot.

Eszterhas első forgatókönyve az Ö.K.Ö.L. volt, amivel nem aratott nagy sikert, néhány évre rá a Flashdance szkriptjének az átírását bízták rá (Arany Málna jelölés), a film pedig oltári nagy népszerűségnek örvendett. Ezek után letett még néhány forgatókönyvet az asztalra (pl. Kicsorbult tőr, Zenedoboz) mikor az Elemi ösztönnel feljutott a csúcsra. 3 millió dollárt kapott a szkriptért, ami rekordösszegnek számított akkoriban, később Shane Black (Halálos fegyver) 4 millát kapott az Utánunk a tűzözönért. Ezek után jött a Van Damme-os Hiába futsz, majd a Sliver (Arany Málna jelölés), 95-ben pedig a Jade (megint egy Málna nomináció), ami már bukta volt. A Showgirls viszont már  tiszta csőd volt, a mozikban megbukott és az Arany-Málnát is megkapta. 1998-ban a Málnán 9 díjra jelölték, ebből 5-öt kapott a film, 2000-ben pedig még egyet hazavihetett. Ezek után visszavonult a filmezéstől, 2006-ban azonban a Szabadság, szerelem forgatókönyvénél volt társíró. 2001-ben gégerákot diagnosztizáltak nála, aminek hatására hívő lett.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr411293068

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lily Allen: F*ck You-A liberális értelmiség bosszúja 2009.08.06. 22:59:50

"Joining the now international movement (france and england), a bunch of hungarian actors decided to make their own version of this music video... enjoy!" A liberális értelmiség üzeni. Először azt hittem ez vicc, és ez az ő paródiájuk! (t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alonso 2009.08.06. 21:47:42

hajrá Joe! bírom az öreget, mondhatni példaképem is a szakmából ez a magyarvérű, belevaló, nobullshit, hollywoodi túlélőmester.
süti beállítások módosítása