Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kommandó: A rajzfilm (G.I. Joe: The Movie - Action Force)

2009.08.25. 16:30 koimbra 4 komment

Nagyon rég volt már mikor szülinapomra (vagy Karácsonyra?) megkaptam a Kommandó rajzfilmet. A cím a G.I. Joe-t takarja, de Európába Action Force néven forgalmazták és rövidebb introval adták ki, mint az amerikait. A rajzfilm után futott be a G.I. Joe rajzfilmsorozat is, én legalábbis úgy hiszem a 80-as években még nem ment nálunk, de ezt nehezen tudom elképzelni.

 

A Kommandó éppen egy új gépet tesztel, ami megoldaná a világ energia gondjait, mikor a Kobrák lecsapnak rájuk. Szükségük van erre a fura szerkezetre, ám ők másra akarják használni. Kiderül, hogy a Kobra Parancsnok eredetileg a Kobra-La lakója volt, az itt élők évszázadokkal ezelőtt uralták a világot, ám később az emberek egyre jobban teret nyertek, így kénytelen voltak elbújni a világ szeme elől. A Parancsnok dolga az lett volna, hogy leigázza a Földet, ám a hozzá fűzött reményeket nem váltotta be, így más módszerhez kell folyamodnia Kobra-La vezetőjének, Globolusnak, aki teljes mértékben elutasítja a szervetlen anyagok használatát.

 

Van itt minden, amit később a sorozatban is láthattunk: lövöldöznek szépen, a felrobbanó járgányokból még időben kiugrálnak az emberek, ami viszont nem megszokott az az, hogy egy-két karakter elhalálozik. Eredetileg Duke is meghalt volna, a Hasbro ugyanis megengedte az íróknak a Transformers rajzfilmnél és itt is, hogy megöljék a legnépszerűbb karaktert. Csakhogy az embereknek egyáltalán nem tetszett az Autobotok fővezérének, Optimusnak a kinyírása, aHasbro pedig nem akarta tovább feszíteni a húrt, ezért a G.I. Joe vége felé még beletettek egy olyan szöveget, ami szerint Duke fel fog épülni. érdekes volt a sorozatban a Kobra Parancsnok gyávaságát látni, soha nem volt bátor és még csak rafinált terveket sem talált ki, mindig a jobbkeze, Destro volt az agy a csapatban. A rajzfilm elején a katonák nem állnak ki vezetőjuk mellett, mindenki egyetért abban, hogy sok helyen győzhettek volna, ha nem lett volna ott a Parancsnok, ez azért kellett volna régebben is egy-két epizódba.

 

A cselekmény több helyen játszódik, láthatjuk a Kobra főbázist, Kobra-la-t, a G.I. Joe központot és még Mészáros őrmester sivatagi kiképzőtáborát is, ahova azért kerülnek egyesek, hogy embert faragjanak belőlük. Temérdek szereplőt mozgat a rajzfilm, ezért néhányukat időlegesen ki kellett vonni a forgalomból, mivel nem volt idő velük foglalkozni, csak néhányuknak jut némi nagyobb csetepaté, Mészáros őrmester megküzdhet Nemesisszel, Pythona pedig Jinx-szel (vele miért nem találkoztunk soha a sorozatban?) verekedhetett, legalább volt nő a nő ellen harc is és a főhős, Falcon is összecsap Globolusszal. Azért nem kell félni, a Kommandó tagjai végül együttes erővel vállvetve veszik fel a harcot a gonoszokkal, akiknek az elbizakodott képén ököl csattan.

 

Ennyi idő elteltével most is élveztem a rajzfilmet, konkrétan másfél órára ismét gyerek voltam, a játékidő csak úgy ripsz-ropsz elrepült. Csak abban az esetben ajánlom a megnézését, ha valaki még most is képes ilyen rajzfilmeket megnézni a tévében, illetve egy kis időre el tudja felejteni, hogy már nem 10 éves. Érdekességképpen megemlítem még, hogy a rajzfilmet anno végül nem mutatták be a mozikban, mivel a Transformers megbukott, így a tévében volt csak látható, illető videón adták ki.

 

imdb: 7,0
rottentomatoes: 33 %

 

USA intro
 

Ez pedig, ami az én videókazimon szerepelt, majdnem ugyanaz, de rövidebb és más a zene alatta

 

Címkék: mese rajzfilm iromány g.i. joe

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr491337498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seraphin 2009.08.25. 19:12:38

Kár, hogy nem lehet kapni már a játékot. Papírlapon és 750 Ft-ért. Vennék fel hitelt és vásárolnék százat belőle.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2009.08.26. 07:12:13

én is most néztem meg a minap a dvd-n kiadott verziót, amiben már a gi joe intro van. ami a fő előrelépés itt, az a szinkorn, mert a régiben azt eléggé szétcseszték (a szereplők szája már gyakran üresjáratban mozgott). a film valóban rendkívül pörög még most is. meg is lepett.

a gi joe-val a super channel műsorán találkoztam először, a mozi ezután került a polcokra, ami azt hiszem az utolsó előtti évad lezárása is volt, hiszen a kobraparancsnok itt átalakul kígyóvá és az utolsó évd azzal kezdődik, hogy a parancsnokot a kobrák visszaváltoztatják emberrré, új ruhát is kap, amiben látszik a szeme is. az ment itthon.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.26. 09:33:58

@Madafaka: No igen, ami nekem van videókazi, annak az elején nem igazán sikerült a szinkron, hiányzik némi duma, Serpentor csak tátog:)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.23. 07:54:31

Hülye vagyok, hogy mindig a Kobrának szurkoltam? A rajzfilmekben sokkal eredetibb arcok vannak a gonoszok oldalán, mint a kisköcsög jókén. Tök igazságtalan, hogy mindig az utóbbiak nyernek.
süti beállítások módosítása