Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Őrült szenvedély (Obsessed)

2009.09.03. 18:45 koimbra 6 komment

Fél éve egyik este véletlenül néztem éppen a tévét, kezdődött éppen egy film, nem mostani, hanem ha jól emlékszem 60-as évekbeli alkotás volt. Arról szólt, hogy egy cég fejesére ráhajt az új titkárnője, akinek nem fűlik a viszonyhoz a foga, végül pedig a fickó felesége teszi helyre a nőt, aki a záró jelenetben egy másik vállalatnál próbált becserkészni egy magas beosztású jóembert. Sajnos nem emlékszem a címére, a szereplők pedig ismeretlenek voltak számomra, de a film kellően izgalmas volt. Pár hónapja pedig szintén láttam egy hangulatos thrillert, ahol egy vállalati vezető szakít szeretőjével, mivel feleségével rendeződött a viszonya. Az ex-szerető azonban nem hagyja annyiban és ráakaszkodik a férfira. Ezen pozitív előjáték után úgy gondoltam az Őrült szenvedélyt sem cseszhették el, ugyanis ebben is hasonló az alapfelállás, mint az említett két produkcióban

 

Dereknek (Idris Elba) jól mennek a dolgai, a cégnél ahol dolgozik elég nagy beosztásban van, számít a szava, mindenki kedveli és van egy szép felesége, akivel jól megvannak és a gyereke is egészséges. Az új titkárnőnek, Lisának (Ali Larter) azonban teljesen bejön Derek, nem teketóriázik sokat, ráhajt a férfire, akinek fűlik a foga ahhoz, hogy megcsalja feleségét. Lisa azonban nem hagyja annyiban...

 

Szimpatikusnak szánt főhősünk egy jó lelkű kigyúrt és okos alak, akit mindenki kedvel a cégnél. A munkahelyen tehát szeretik, de a néző már kevésbé lehet oda érte, főleg azért mert amennyire rokonszenvesre akarták megírni a figurát, annál kevésbé érezzük annak. Ennek oka, hogy olyan elveszett ember benyomását kelti, aki képtelen a zavaró tényezőket kezelni (de akkor mégis hogy kapott vezető beosztást?) A bajt végső soron magának köszönheti, hiszen elvileg nem akart magának női titkárt, de aztán mégis rábólint Lisára, majd még flörtölget is vele, aztán mikor jönnek a gondok. Ha már ilyen lelkiismeretes a minimum az, hogy szól a feletteseinek, de hát az ő nagyon jó természetével csak nehezen veszi rá magát erre. Konkrétan egy tökönrúgást megérdemelt volna emberünk.

 

 

Az Ali Larter által alakított Lisáról szerintem nem ártott volna többet megtudni, bennem felmerült a nagy unalomban, hogy mitől lett ilyen kettyós a nő. Mi ez a nagy nyomulós dolog nála, miért hazudozik és miért fantáziál hülyeségeket. Mindenesetre egy-két (vagy több) pofont ki kellett volna osztani számára.

 

Beyoncé a játékidő alatt háttérbe szorul, ami azért is volt furcsa, mivel az énekes-színésznő a film egyik producere volt. Ha valaki eljut a film végére, akkor egy közepes csajbunyót láthat, ahol Beyoncé megmutatja azt miképp kellett volna eljárnia korábban Elbának. Ekkora azonban már tök mindegy mi történik a szemünk előtt, mivel a film időközben menthetetlenül leragadt az élvezhetetlenség mocsarába, ahonnan 7 traktorral sem tudták volna kihúzni.

 

Az Őrült szenvedély egy percre sem tud és nem is akar izgalmas lenni, le nem tudja kötni az embert, bambulni viszont tökéletesen lehet rajta. A szereplők elég gyakran hülyén cselekszenek, a két főszereplő pedig idegesítő volt. Részemről 20 %-ot tudok adni a filmre.

 

imdb: 4,2

rottentomatoes: 19 %

 

Büdzsé: 20 millió dollár

Amerikai bevétel: 68,2 millió dollár

Eddigi összbevétel: 73,3 millió dollár

 

Címkék: thriller iromány onlydvd obsessed 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr351358378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elanor_ 2009.09.04. 23:06:20

Miért bünteted magad 4,2-es filmekkel?
én mindig megnézem, mennyit kapott vmi az imdb-n, és a 7,5 alattiakat mindenképp kihagyom :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.05. 11:50:53

@Elanor_: Ami másnak rossz, az lehet nekem jó. :) Volt már sok olyan film, ami az imdb-n elég gyéren állt, mégis tetszett nekem, olyan is volt, ami 7-8 pontos volt, nekem pedig nem tetszett egyáltalán. Egyébként pedig a rossz filmek többségét nem szoktam végignézni, kikapcsolom az elején, max 20 percnél, de van amelyiket mégis sikerül végignézni.

Elanor_ 2009.09.05. 14:55:23

@koimbra: igen, de 10-20-30 ezer ember nem tévedhet ekkorát :) szóval, ami a nagy átlagnak jó, az szinte 100%-os biztonsággal nekem is jó, de ez csak a váz, emellett még pár infó és el tudom dönteni, h esetleg mégis érdemes megnézni vagy sem.
vegyük pl. ezt a filmet, Hillcoat előző filmje is megosztotta az embereket, de azért végül csak kapott egy 7,5-öt, mert voltak hibái, de mindenképpen egyedi és megnézésre érdemes film volt Az ajánlat. Valami ilyesmire számítok a The road kapcsán is.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.05. 15:36:01

@Elanor_: Írj arról a westernről:)
Én egyébként olyan vagyok, hogy nem nagyon tud eltántorítani senki véleménye attól, hogy megnézzek egy filmet. Persze meghallgatom, elolvastam, de úgyis megnézem, legalábbis elkezdem.

Spielberg 2009.09.07. 22:20:46

ez a film szar. sajna, nagyon szar.

Spawn85 2010.02.17. 21:12:26

@koimbra: Ezzel én is így vagyok, ha egy filmet meg szeretnék nézni, akkor megnézek, tök mindegy, hogy hány embernek nem tetszett előtte.
Én az IMDB-t is csak amolyan tájékoztató jellegűnek használom, nem az alapján nézek filmet. :)

Na, de ennyit OFF-nak.

Én tegnap néztem meg ezt, hát tényleg nem lett valami jó. Pedig azt hittem az első fél óra beindul, de nem. Igazán az utolsó 20 perc volt pörgős. A csajbunyó szerintem jó volt, legalább feldobta a filmet.
A karakterek is elég érdekesek voltak. Lisa-ról tényleg megtudhattunk volna többet is. Derek meg nem tudom mit akart, gondolom azt hitte magától megoldódik minden.
Viszont nálam Derek felesége, Sharon volt a legérdekesebb. Három éve házasságban él egy férfival, akiben (elvileg) megbízik. Különben gondolom én, hogy nem ment volna hozzá. Erre inkább hisz egy vadidegen nőnek, mint a saját férjének, már úgyis, hogy semmi bizonyíték nincs arra, hogy bármi történt volna a férje meg Lisa között. Na neee... :)
Nálam 4/10.
süti beállítások módosítása