Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Norvég lámpagyár pereli a Pixart

2009.09.07. 10:48 koimbra 1 komment

Aki látott már Pixar produkciót, az bizonyára emlékszik arra, hogy az alkotások elején egy kis világító lámpa ugrál be a képbe. John Lasseter elárulta, hogy egy norvég lámpagyár a Luxo AS ihlette meg őt a "figura" kapcsán, sőt a l nevét is róluk kapta (Luxo Jr.) a lámpa. A cégnek nem volt problémája ezzel, talán még örültek is, bizonyára jól jött az ingyenreklám. De most úgy érzik a Pixar ezúttal túl messzire ment, ezért beperelték az animációs stúdiót.

A Fel! Blue Ray kiadásához jár ugyanis egy Luxo Jr. lámpa is, ez bőszítette fel a norvég céget. Szerintük ugyanis egy összezavarhatja a vásárlókat és borzalmas károkat okozhat a Luxo AS-nek. Úgy gondolják, hogy a cég által kialakított képet ez negatív irányba befolyásolhatja.




Címkék: per miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr301365440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Su Larsen (törölt) · http://sularsen.com 2009.09.07. 21:20:16

Jól is teszik, nehogy már káosz legyen. Nem tudnám elviselni ha a lámpa káosz áldozatai vég nélkül bolyonganának. Már én is kezdem érezni, hogy össze zavarom (vissza is kell néznem ki az eredeti gyártó. Az eredeti senki által nem ismert az a Luxo AS.
(Szerintem simán az a bajuk, hogy nem tőlük vették a lámpákat a lemezhez.)
süti beállítások módosítása