Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Izraeli háborús film kapta meg az Arany Oroszlánt

2009.09.13. 14:49 koimbra 1 komment

Tegnap ért véget a 66. Velencei Filmfesztivál. Az Arany Oroszlánt, a legjobb filmnek járó díjat a Lebanon izraeli háborús film kapta meg, amelynek története 1982-ben játszódik a libanoni háborúban. A produkciót a rendező, Samuel Maoz az egész filmet gyakorlatilag egy tank belsejében forgatta.

Shirin Neshat, az iráni rendezőnő kapta meg az Ezüst Oroszlánt a Women Without Men filmjéért, amely az iráni nőkről szól. Az alkotásban Tórh Orsi egy prostituáltat játszik. A legjobb színész díját Colin Firth vihette haza az A Single Man drámában nyújtott alakításáért, a színész a filmben egy meleg professzort formál meg, aki a meghalt párját gyászolja. A legjobb színésznő pedig az orosz Kszenyija Rappoport lett, aki a La Doppia Ora misztikus thrillerben nyújtott alakításáért vehette át az elismerést.

A zsűri különdíját a Faith Akin által rendezett Soul Kitchen kapta meg, a vígjátékban Gryllus Dorka is szerepet kapott, a színésznő egy gyógytornászt játszhatott el. Nem kapott díjat a sokak által várt The Road, az imdb-n 126 szavazattal 8,6-en áll a már két fesztivált is megjárt posztapokaliptikus film.

Címkék: díjak

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr341379072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.09.13. 17:46:45

Az izraeli film kicsit Das Boot-áthallásos, de majd meglátjuk, várjuk, hátha ideér. Az iráni filmre is kíváncsi vagyok, meg arra is, Tóth Orsi milyen perzsának, mert alkatilag nem éppen az..:) A The Roadnak brutális a szereposztása, kár, hogy nem szeretem a posztapokaliptikus izéket. Én azt szeretem, ha egy film végén van apokalipszis, nem az elején, mert akkor az egész sanszosan csak nyavalygás: de cáfoljon meg!
süti beállítások módosítása