Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.10.08. 11:52 koimbra Szólj hozzá!

Megint eléggé vegyes a felhozatal, négy új film közül választhat a nagyérdemű, van itt japán, német, magyar, amerikai alkotás.

Pippa Lee négy élete (The Private Lives of Pippa Lee): Pippa Lee élete remeknek mondható, 30 évvel idősebb férje elismert kiadó és gyerekei is sikeresek. Ám a férje szívrohama után egy kisvárosba költöznek, mivel férfinek nyugodtabb környezetre van szüksége. Azonban az új környezetben a nő nem találja a helyét, míg egy nap meg nem pillantja a szomszéd fiát.

Rebecca Miller saját regényét filmesítette meg, több filmfesztivált is megjárt, februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt látható, majd a Torontói Filmfesztiválon, aztán az Edingburgh-ben rendezett fesztiválon is bemutatásra került. A főbb szerepekben Robin Wright Penn, Monica Bellucci, Winona Ryder, Alan Arkin, Keanu Reeves, Blake Lively, Julianne Moore látható.

Az imdb-n 7,3-en áll, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 81 % a kritikák átlaga.

 

Csiribiri: Tizennyolc megjelent lemez után először egész estés film készült a gyerekek és a felnőttek nagy kedvencéről, Halász Juditról. Azoknak, akik 25-30 évvel ezelőtt rongyosra hallgatták a Halász Judit-féle bakelit lemezeket és kívülről fújták a Micimackó fázik-szerű dalokat.

 

Rövidlátók (Megane): japán vígjáték. Taeko élete eléggé stresszes, ellátogat tehát egy csendes szigetre, ahol fura emberekkel ismerkedik meg. Eleinte még barátságtalanul viselkedik a vendéglátóival, de később felenged.

A Berlini Filmfesztiválon különdíjat nyert, Cannes-ban pedig az Arany Pálmáért indult tavaly. A rendező, Naoko Ogigami 2004-ben már nyert egy díjat Berlinben.

239 szavazat után 7,5-en áll az imdb-n.


Apám zenéje (Nach der Musik): 2007-es német dokumentumfilm. Az európai hírű karmester, Otmar Suitner élete és munkássága archív- és koncertfelvételek, fotók, valamint a családtagok visszaemlékezései alapján kerül felidézésre a művész önvallomása mellett a klasszikus dokumentumfilmes formanyelv használatával.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr841436105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása