Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szerinted melyik film M. Night Shyamalan legjobbja?

2009.10.20. 17:46 koimbra 17 komment

M. Night Shyamalan 1992-ben készítette első filmjét, de csak 7 évvel később jegyezte meg mindenki a nevét, ugyanis akkor robbant be a mozikba a Hatodik érzékkel, amire a nagy többség azt mondta, hogy kiváló, szerintem viszont unalmas (lőjetek), a végén viszont hatalmas volt a csattanó. A Sebezhetetlent már maradéktalanul élveztem, 2 évre rá érkezett a Jelek, ami szintén kiváló szórakozás volt. 2004-ben mutatták be A Falut, amelyet úgy gondolom nem csak én utáltam. A Lány a vízben története elég jól hangzott, azt hittem, hogy a rendező nem tudja elrontani ezt a mese-fantasy jellegű sztorit, de tévedtem. Sokan mondták, hogy Az eseménnyel visszatérhet az élvonalba, ez az utolsó dobása a rendezőnek. Végül sokan fintorogva távoztak a mozikból, nekem viszont eléggé bejött a film. Jövőre Az utolsó léghajlítóval (előzetes erre) jelentkezik, amely egy ismert animesorozaton alapszik.

A héten érkezett a hír, hogy Shyamalan története alapján készül a Devil, ebben néhányan egy liftben bennragadnak, közülük pedig az egyik maga a Sátán. Shyamalant rengeteg vád érte, hogy képtelen másra bízni a filmet és a forgatókönyv megírásánál sem fogad el segítségét, most mégis képes volt arra, hogy mind a szkript megírásának a feladatát, mint pedig a rendezést másra hagyja. Tehát fejlődik Shyamalan és nem talán legközelebb már elfogad segítségét a forgatókönyvnél, amiből aztán pofás filmet rettyint össze. Így esetleg talán a nézők és a kritikusok kegyeibe is visszaférkőzhet. Szerintetek melyik Shyamalan legjobba?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr261456470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.10.20. 18:30:54

Akadt egy-két jó filmje :)
Szerintem több filmjében túlságosan is erőlteti a filmvégi 'csavart'. Nem szabad ehhez ennyire ragaszkodni. És nem is jön be mindig. A Falunak például előre kisakkoztam a befejezését, a csattanóját - ott, a moziban anno.

A Hatodik érzék csavarja pedig azért nem ütött akkorát, mert láttam előzőleg a Jákob lajtorjáját, amiben szinte ugyanez volt a 'poén' - csak az a film sokkal jobb volt. Sokan odáig vannak a film 'eredetiségétől' - pedig nem is annyira eredeti. A Jákob lajtorjája ugye 1990-es. A csattanó gyakorlatilag ugyanaz.

A Jelek tényleg egész jó. A Lány a vízben nekem nem jött át. Kicsit erőltetettnek éreztem: valahogy nem találta az összhangot.
Az esemény borzalmas volt...
A Sebezhetetlen eddig kimaradt valahogy. Pótolni fogom :)

Elanor_ 2009.10.20. 19:20:39

Én imádtam a Sebezhetetlent és a Jeleket, és nagyon tetszett a Hatodik érzék és A Falu is. Azt gondolom, hogy kevés rendező tud ennyire jó filmeket zsinórban letenni az asztalra, pláne ilyen kevés idő alatt.
Épp ezért, felőlem csinálhat bármit Shyamalan, akkor is megnézem a következő filmjét (persze, csak, ha tetszik az alapötlet - ez a Lány a vízben-nél nem volt így, nem is néztem meg).
Szeretik amúgy Shyamalant túlértékeltnek nyilvánítani és elvitatni az eredetiségét, csak nem értem, miért. Szerintem meg kéne becsülni azt, amit csinált eddig is.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.20. 20:43:46

Remélem lesz folytatása a Sebezhetetlennek:)
A Hatodik érzéken már az órát néztem vajon mennyi lehet már hátra, na mondom mindjárt vége...aztán felkaptam a fejem a csavaron, hopp, ez mi volt, visszatekertem és megnéztem még párszor, zseniális fordulat, kár, hogy előtte szétuntam magam a filmen.

DEW3yl · http://dew3yl.wordpress.com 2009.10.20. 21:27:50

A filmjei "varázsát" nagyon jól fogalmazta meg az egyik South Park rész, miszerint nem jó ötletei vannak, hanem váratlan fordulatokkal éri el a kívánt hatást. Ez természetesen nem gond, mivel így nem megy minden film egy lére.
Az új filmjét nagyon várom, mivel úgy láttam (az érkező hajókat figyelve), hogy retro-futurista lesz, ami szerintem nagyon jó hangulatot teremt. Meg egy kicsit DB-s is a léghullám, ami szintén nem rossz, főleg a borzalmas feldolgozás után.

kaamir 2009.10.20. 21:47:36

Nekem a Jelek a kedvencem, de a Hatodik érzék és a Sebezhetetlen is remek.
Az Esemény viszont megbocsájthatatlan mocsok.

Turisas · http://alfaomega.blog.hu 2009.10.21. 00:14:33

Jelek és (lehet kövezni) A falu :) És a miértjére is válaszolok: Joaquin Phoenix miatt emelem ki e kettőt a többi közül. De a Faluban azért még ott volt Adrian Brody, Bryce Dallas Howard és william Hurt és Sigourney Weaver. Lényegében mindannyian kiváló alakítást nyújtottak... Nagy kár, hogy Phoenix úr visszavonulót fújt (amennyiben helyesek az utolsó ismert infóim), egy igen tehetséges színésszel lettünk szegényebbek...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.21. 11:44:46

mind remekmű, bár a lány a vizbent nem láttam...

a Jelek a kedvencem személy szerint, mert végig fent tartja a feszültséget, de az eseménynél nyomasztóbb filmet én még nem láttam.
A hatodik érzéknek elpofázta a végét egy hülye kollégám:(

2009.10.21. 13:07:35

Nekem a legjobban a Hatodik érzék jött be. Majd a Jelek, és most az Eseményben rejlő sok-sok lehetőség, melyhez rosszul nyúlt. Majd Falu és a Sebezhetetlen. A Lány a vízben már túl vontatottra sikerült, de vannak benne nagyon szépen kivitelezett dolgok. Meghát James Newton Howard.
Többi rendezését még nem láttam.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.10.21. 14:07:41

oh bakker, csak nekem tetszett baromira a lány a vízben? :D szerintem messze az a legjobb filmje, de a többi is ostromolja a No1. Shyamalan helyezést. Falu is jó, Sebezhetetlen mégjobb, Hatodik érzék kicsit unalmasan kezdődik, aztán a végecsavar üt, a Jelek is ott volt a szeren, de mégis valamiért a Lány a vízben a top.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.10.21. 14:41:07

legjobb esetben is csak közepesnek nevezném a filmjeit, inkább hype-oltak mint jók. viszonylag jó ötletek, középszerű történet és kivitelezés.
a "jelek" pedig szerintem minden idők legócskább, leglogikátlanabb sci-fije...

balra 2009.10.21. 15:58:49

Hatodik érzék, Jelek, Falu, Sebezhetetlen. A lány a vízbent nem láttam. Esemény nem tetszett.

A Jákob lajtorjája viszont a legjobb film a világon. Minden kockája alapmű. Igaz, semmi köze Shyamalanhoz.

Llew 2009.10.21. 16:13:01

Hatodik érzék, Sebezhetelen

A Jelek nézhető, de nagy türelem kell hozzá, hogy a végén a logikátlanságok miatt ne vágjál bele valamit a tv-be. A Falu a sok jó színész ellenére is egy rossz film. Az azóta készülteket nem láttam.

2009.10.21. 17:54:26

@balra: Ugyanaz a csavar a Hatodik érzék végén, mint a Jákob lajtorjájában. Picit másképp derül ki, és másról szól a film, de a meglepetés ugyanaz.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Shyamalan lekoppintotta a slusszpoént. Eszébe juthatott a Jákob lajtorjájától függetlenül is.

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2009.10.21. 17:55:36

Lány a vízben (a Sebezhetetlent még nem láttam). Szeretem az efféle meséket (kicsit Gaiman-es volt a hangulata).

2009.10.22. 04:20:06

@AntiChrist:
Nah ezt köszi! Tessék a spolier szó után olvasni és használni! Kicsit felidegeltél...

2009.10.22. 04:21:18

@Bru: és tessék, el is írtam.

Aquarius 2009.10.24. 18:42:59

Szerintem mindegyik filmje pocsék.
süti beállítások módosítása