Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.10.22. 13:02 koimbra Szólj hozzá!

4 új filmet láthattok ma a magyar mozikba. A drámakedvelők egy magyar és egy francia produkcióra válthatnak jegyet, de örülhet az is, aki éppen norvég humorra vágyik.

Rémségek cirkusza (Cirque du Freak: The Vampire's Assistant): Darren Shan ismert regénysorozata alapján készült a film. A történet szerint a 14 éves Darren elnéz abba az utazócirkuszba, ami a városba érkezik. A cirkuszosok egyik tagjában vámpírt vél felfedezni, aki a srácot is vérszívóvá változtatja.
A filmet Paul Weitz, az Egy fiúról és az Amerikai pite rendezője készítette, Willem Dafoe, Ken Watanabe. John C. Reilly, Salma Hayek látható a főbb szerepekben. A Rotten Tomatoes oldalán eddig 31 százalékos az átlaga. A
Ismét egy vámpíros film, de az igazi vérszívók itt a producerek és a stúdió voltak. -írja a Village Voice. A comingsoon szerint pedig a rendező nagyon azon volt, hogy egy Tim Burton-szerű produkciót hozzon össze, de elbukott a látvány és a humor terén is. A Variety pedig biztos benne, hogy a film meg fog bukni, így a folytatás már nem fog elkészülni.

Utolsó idők: magyar filmdráma. 1997-ben járunk, a keleti határ közelében. Itt él Iván, az autószerelő, fogyatékos nővérével, Eszterrel. Iván azzal keres egy kis mellékest, hogy gázolajat hoz át a határon.
Egy napon Esztert megerőszakolják a közeli erdőben. A rendőrségi nyomozás nem sok eredménnyel jár, sőt, egy idő után kezd terhessé válni Iván számára. Eszter a trauma után tovább éli megszokott életét, azonban nem hajlandó megszólalni. Iván közben szerelmes lesz Ilusba - egy frissen érettségizett falubeli lányba -, akinek a nyár végén el kell költöznie, mert felvették az egyetemre.
A Revizor oldalán ezt írják róla: „Modoros, hazugul művészkedő, rossz tempójú, képtelen dialógusokat bonyolító, minden ponton kiszámítható, tökéletesen félresikerült mozi.” A Port.hu közepesre értékelte, míg a kultúra.hu szerint az Utolsó idők „nagyon tehetséges és jó film,amilyen manapság kevés készül mifelénk.”
A film a 40. Magyar Filmszemlén megkapta az Legjobb filmzene díját, de neki ítélték a Zöld Hollót és az Arany Orsót is.

Észak (Nord): norvég vígjáték. Jomar Henriksen egykoron síbajnok volt, de egy idegösszeroppanás után pályagondokként vállal munkát, azonban a meló helyett jobban törődik a piával és a cigivel. Egy nap viszont kiderül, hogy van egy gyereke északon, Jomar úgy dönt, hogy találkozni akad vele és motoros szánra pattan némi szesszel és nekivág az útnak.
Az alkotást az elsőfilmes Rune Denstad Langlo rendezte és 5 díjat is nyert vele a filmfesztiválokon.
7,1-en áll az imdb-n. „Semmi sallang, mesterkéltség. A film csendes és búskomor; lecsupaszított üres, fényes égbolt alatt, hatalmas fehérségben elvesző, síelő kis fekete pötty a láthatáron.” -írja a Mancs az Északról.



Welcome: francia dráma. Blial 17 éves kurd srác, aki Angliába akar menni a barátnőjéhez, Franciaországba érve elhatározza, hogy a hátralévő utat úszva teszi meg, ezért egy helyi uszodában lát hozzá az edzésnek. Az ottani úszóedző pedig segít a fiúnak.
A Berlini Filmfesztiválon két díjat is elvitt. 383 szavazat után 7,7-es az imdb-s átlaga.

 

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr851467479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása