Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megfilmesítik az év elején történt kalózos esetet

2009.10.23. 14:15 koimbra 5 komment

Biztosan emlékeztek arra, mikor tavasszal arról szóltak a hírek, hogy néhány szomáliai kalóz foglyul ejtett pár embert, köztük Richard Phillips hajóskapitányt. A Columbia stúdió szerint ez nagyszerű alapanyag egy filmhez, fel is kérték Billy Ray (A dolgok állása, Légcsavar) forgatókönyvírót, hogy szállítson majd az események alapján egy szkriptet számukra.

Nézzük át röviden mi is történt azokban a napokban: 500 kilométerre Szomália partjaitól kalózok elrabolták a Maersk Alabama nevezetű teherhajót, ami éppen élelmiszersegélyt szállított. A kapitány, Richard Phillips arra utasította a legénységét, hogy maradjanak a kabinjukban és zárják be magukat, ő pedig megadta magát. A legénység később visszafoglalta a hajót, a fegyveres kalózok azonban megszöktek és magukkal vitték a kapitányt is, utánuk küldtek egy rombolót és az FBI segítségével próbáltak zöld ágra vergődni a kalózokkal, el akarták érni, hogy engedjék szabadon a kapitányt, amire hajlandóak is lettek volna (állítólag) 2 millió dollárért cserébe, de mint tudjuk az USA nem tárgyal túszejtőkkel, végül mesterlövészek leszedték a kalózokat és a Richard Phillips megmenekült. Barack Obama szerint a kapitány bátorsága minta minden amerikai számára. (Lehet lengetni a zászlót.)

A film producerei Michael De Luca, Kevin Spacey, Scott Rudin és Dana Brunetti lesznek.

Címkék: miújság igaz történet alapján

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr251469777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_D · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.24. 13:49:41

hát ezt biztos nem nézem meg... egy újabb amerikai "zászlólengetős" baromság :) kevin spacey ebben még lát fantáziát? a shrinket viszont érdemes megnézni. abban elég jót alakít!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.24. 13:58:33

@Dr_D: Nekem semmi bajom az amerikai zászlólengetős baromságokkal:) Ha jól van megcsinálva az adott produkció, akkor jöhet.
Ha mi magyarok is meg tudnánk tenni azt, hogy olyan filmeket gyártsunk, ahol a hősök elgyalogolnak a napnyugta irányába és közben lassítva lobog a magyar zászló, akkor megtennénk. De csak vagy általában unalmas drámákat vagy humortalan vígjátékokat láthatunk.
A Kaméleon thriller jó volt, de az se hozta szerintem a vártakat a kasszáknál, akciófilmnek meg itt volt az Európa Expressz, ami bukott, meg a nagyon jó Argo, ami akcióparódia volt, annak is tervezték a folytatását.
süti beállítások módosítása